20180323_171222

Önskeinlägg nummer tre kommer ifrån härliga Heléna! Hon har önskat att jag ska skriva om när jag flyttade hemifrån. Jag ska då säga att jag inte har lika bra minne som Heléna har själv (hon gjorde nämligen ett liknande inlägg på sin blogg för inte så länge sedan) men lite minne har jag ändå från den dagen! Det går fortfarande bra att önska inlägg om det är något inlägg ni väldigt gärna vill se på min blogg! ♥

Lägenhetsvisning

Den 20 februari 2017 (en måndag) var jag himla nervös inför lägenhetsvisningen. Sambon och jag var där tillsammans med sambons pappa som snällt nog hjälpt oss att få en lägenhet. Det var en magisk känsla av att gå runt i lägenheten och veta att inom kort kommer vi kunna flytta in här, skapa ett gemensamt liv ihop.

Samma dag berättade vi nyheten för mina föräldrar och min pappa blev lite besviken samtidigt som han var glad. Minns att han väckte mig en morgon jättetidigt för att vi tillsammans skulle titta på en film. Han hade ordnat frukost som han fixat åt mig, lade en filt om mig och så såg vi på Suicide Squad. Komiskt är att mina föräldrar önskade att vi skulle börja betala hemma, vilket vi självklart var helt med på! Men vi var sedan innan sugna på att flytta hemifrån och det gick så fort. Vi hann bara betala en månadshyra till mina föräldrar haha!

Den 22 februari fick vi beskedet om att vi fått lägenheten! Detta firades med pizza och rödvin! Vi bodde hemma hos hans pappa för tillfället, medan pappan var utomlands, och testade på flytta hemifrån känslan! Och den 28 februari skrev sambon på papper för vår lägenhet!

kc3b6ket20180527_170317

13 mars 2017

Vi fick tillgång till lägenheten rätt fort eftersom den inte var bebodd och dem hade precis renoverat lägenheten. Mina föräldrar och bror befann sig i Sälen när vi flyttade in till vår lägenhet och det komiska var att vi började flytta in av ren spontanitet. Jag arbetade kväll på sjukhuset och sambon skulle hämta mig. Han meddelade under mitt arbetspass att vi idag skulle flytta och han hade packat en miniväska till mig med det nödvändigaste.

Dessförinnan hade vi den 4:e och 5:e mars packat ned allt hos respektive föräldrar, fört över rätt mycket flyttlådor och möbler till lägenheten samt köpt saker från IKEA som till exempel en TV bänk/hylla och soffa från MIO (Nevada). Den soffan som vi även äger nu såhär 3 år senare. Älskar den! Jag är ändå imponerad över att vi lyckades göra så mycket inför flytten med hjälp av sambons pappa och mina föräldrar under en helg. Helgen därefter fixade vi det sista innan vi flyttade hemifrån såsom att köpa in köksredskap till köket, lade in dem på sin rätta plats, bäddade i sängen och sådant.

Trivsel

Från första stund trivdes jag i min underbara lägenhet. Vi har tack och lov kvar lägenheten som vi hyrt ut i andra hand. Känns skönt att ha kvar min trygghet i Stockholm ifall att vi inte lyckas hitta något annat efter min examen. Jag har alltid varit besvärlig när det kommer till att sova borta och trodde jag skulle ha ett rent helvete när det kom till att sova i vår lägenhet. Men oj så fel jag hade. Trivdes från första stund!

20170408_183615_590498ffe087c34d1b18c07520170422_153614_5904991be087c34d304cb303

Lägenhet

Vi lyckades få en lägenhet centralt i stan. En lägenhet på 55 kvm, 2 rum och kök. Det passade oss alldeles utmärkt! Stor och luftig hall, stort vardagsrum, normalt stort sovrum och köket var avlångt och bra. Det ända var att vi hade en mindre toalett vilket vi hade önskat att de kunde ha gjort större, men det var egentligen inget som vi besvärades över! I vår allra första lägenhet befann det sig en elspis där, en nyare variant, och SÅ mycket jag älskade den! Vi bodde på första våningen och hade en rymlig balkong.

Inköp/tagit med hemifrån

Det var inte mycket vi egentligen behövde köpa. Vi hade antingen fått ärva eller haft tidigare i våra rum.

◊ I köket. Då fick vi ärva Niclas pappas gamla köksbord med fyra stolar samt kaffemaskin. Det enda vi egentligen behövde köpa till köket var köksredskap såsom en mikro och så vidare. Så småningom bytte vi ut köksbordet mot ett mindre köksbord med endast två stolar och fyra pallar som vi hade i ett hörn. Vi köpte dessutom ett avlastningsbord vi hade kaffemaskinen och mikron på. Samma år, i juni då sambon fyllde år, fick vi en Mocca Master av mina föräldrar! Mycket köksredskap, tallrikar och så vidare köpte vi själva men vi fick bestick av min svärmor och öl- samt vinglas av mina föräldrar. Muggar hade jag samlat på mig under många år så det behövdes aldrig köpas in.

◊ I hallen. Där behövdes det inte köpa in så mycket mer än en hatt- och skohylla. Vi hade fyra stycken inbyggda garderober.

◊ I badrummet. Där köpte vi inte heller in något speciellt. Eftersom badrummet var rätt liten köpte vi in en hylla som vi ställde ovanför toaletten där vi kunde förvara saker som inte direkt fick plats från början i spegelhyllan. Men den möbeln köpte vi efter några månader. Vi uppdaterade heller inget där.

◊ I vardagsrummet och balkongen. I vardagsrummet köpte vi vår soffa som sagt, en underbar lampa vi även har i vårt vardagsrum nu och sedan fick vi TV möbeln/hyllan. Eftersom den var stor, mina föräldrar orkade inte montera upp eller ned den ifrån mitt gamla rum så behöll dem den till Jennys rum och vi fick köpa en ny för samma prisklass. Blev lite som att ta med dem hemifrån. Vi valde då att göra om den då det var en TV bänk/hylla som satt ihop och som förr var gjorda till garderober. När vi flyttade fixade vi så vi fick ett varsitt vitrinskåp och bokhylla samt några dolda hyllor som vi hade spel och sådant på. Vi köpte även in en underbar matta som vi ännu än idag har. Vårt skrivbord tog jag med mig hemifrån från mitt flickrum. Den minskade vi sedan på men behöll den fram till att våra nya hyresgäster flyttade in i vår lägenhet. På balkongen fick vi ärva stolar och bord ifrån hans pappa, men dem bytte vi successivt ut.

Till en början hade vi inte några möbler i vardagsrummet förutom soffan, en bänk och vårt skrivbord. Dagen efter inflyttningen precis när vi hade lagat middagen insåg vi att vi inte hade ett vardagsrumsbord och åkte snabbt iväg till IKEA för att handla in ett vitt bord som heter LACK. Helgen efter inflytt (söndag den 19:e mars) kom mina föräldrar förbi och hjälpte oss att montera upp TV bänken/hyllan.

20180323_17124520180323_171258

◊ Sovrummet. När vi flyttade in fanns det en inbyggd garderob vi delade på. Snabbt insåg vi att detta inte var hållbart eftersom jag petade ut Niclas från vår gemensamma garderob och han fick ha en av garderoberna i hallen. Istället köpte vi in en stor 150 cm garderob som ställdes i vårt sovrum. Älskar den och saknar den en massa! Vår 120 cm säng behöll vi som vi hade hemma hos hans pappa. Vi fick en superfin lampa ifrån sambons mamma som hennes syster hade i sitt flickrum. Vi var jättenöjda över den men en dag när sambon satt i vardagsrummet hörde han ett kraschande ljud inifrån sovrummet. När jag kom hem efter mitt arbetspass såg jag hur han städade undan resterna från lampan. Tur att vi inte låg och sov! Vi köpte istället in en super fin lampa som vi i dagens läge har i gästrummet nu från MIO. Även en likadan matta som vi köpte till vardagsrummet från IKEA. Vi köpte även två varsin MALM nattduksbord som fungerade men aldrig har uppskattats mycket.

Tycker det är helt galet att tänka att detta hände för över 3 år sedan idag! Det känns galet konstigt att tänka att man faktiskt bodde hemma för mindre än 4 år sedan. Jag älskar och saknar min underbara lägenhet ännu en idag. Det var en super fin lägenhet jag var himla nöjd över att få kalla min första lägenhet!

20170613_135958_5968a3db9606ee3ab6d8c678

13 reaktioner till “Flytta hemifrån – 2017

 1. Mmm, intr och välskrivet inlägg.. Kan förstå känslan Ni hade omkring flyttprocessen, flyttat själv 2 ggr senaste 10 åren.. Kram på dig, 🤗..

  Gilla

 2. Men vad kul att få ta del av detta vännen! Att det blev lite spontant så också haha 😀 Blev själv lite peppad på att flytta nu, vill så gärna ha ett eget fint ställe! Stor kram ❤

  Gilla

 3. oj oj oj, det här var väl jättebra minne!? Minns nästan inget av min inflytt, haha! Mer än att jag var 18 år och jag älskade mitt lilla skyffe 😉

  Gilla

 4. Åhh – så himla roligt att få läsa mitt önskeinlägg!!! Jätteroligt att få veta så mycket om din första lägenhet och flytten dit – TACK fina du för att du ville skriva det här inlägget!!!! Stor kram vännen och ha en underbar kväll! 💖💖💖

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s