Peppande-citat-1
Bild tagen från google sökning: peppande citat

Under den senaste tiden har måendet inte varit på topp då starten på år 2020 inte varit bra. Jag har därför ingått i en ”pakt” tillsammans med min sambo där vi har beslutat att försöka i största mån vi kan hålla oss borta från sötsaker. Det är något som iallafall för mig hållit mig på banan och gjort att jag orkar kämpa mer. Men det är ohälsosamt att trycka i sig en massa sötsaker utan att träna eller röra på mig.

Sist jag ingick i en sådan här pakt hände allt på samma gång och jag sket fullständigt i pakten jag ingick tillsammans med min bästa vän. Den här gången ska jag göra allt i min makt att kämpa framåt utan en godsak i handen, den lilla extra energin som enbart är tillfälligt tillfredsställande. Jag ska dessutom avsluta snusa och försöka fokusera på att träna och må bra igen. Den här gången känner jag mig starkare än någonsin!

50a9f33dd1ca66ce840423c4c2d18ecc50a9f33dd1ca66ce840423c4c2d18ecc
Bild tagen från google sökning: peppande citat

Som jag kort nämnde har jag börjat träna igen. Jag känner mig mer frisk genom att ha tränat i 1,5 vecka bara. Träningsvärken börjar ge med sig som är ett kvitto på att kroppen mår bra av aktiviteten. Jag tränar inget speciellt utan jag har laddat ner två appar som jag använder mig av varannan dag. Den ena har få träningsövningar som jag kör igång tre gånger medan den andra appen kör helt slut på mig. Tränar hela kroppen och mer fokus på mage och ben/lår/rumpa.

Anledningen till att jag tränar är inte för att jag önskar bli smalare eller något annat ytligt utan helt enkelt för att må bättre. Speciellt nu när jag i princip levt på godsaker sedan dag 1 med sorgen så kände jag nu att det är dags att komma på rätt bana igen. Jag och sambon har diskuterat att vi ska försöka hålla oss ifrån godsaker i en hel månad där alkohol och läsk ingår i pakten. Däremot var vi överens om att vissa dagar på månaden är det okej med minst 60% choklad alternativt om sötsuget blir alldeles för starkt!

Har ni några tips på både träning och saker som gör att sötsuget försvinner mer? Detta har nu pågått i 2 dagar (exklusive idag) och det är olidligt. Men jag ska fortsätta kämpa och peppa mig själv längs vägen och ha ett mål eller morot som gör att jag orkar kämpa ännu mer!

18387230_120332000679977885_1075784784_n_591385b89606ee1b4253ad8b
Bild tagen från google sökning: peppande citat

15 reaktioner till “To have something to fight for

 1. Oj, förstår att suget efter sötsaker kan vara lika starkt som sug efter nikotin, alkohol eller annat. Mitt tips är att börja dagen med lite citronvatten, och även dricka det när sötsuget gör sej påmint. Det finns ju färdigpressad citron/lime på flaska, men kolla så det är ren citron/lime och inget annat tillsatt.
  kram

  Gilla

 2. Jag gillar att träna klättring och simning, all annan träning gör jag BARA för att bli smalare. Sötsug har jag inte, så där är jag inte till någon hjälp. Men jag hoppas att du mår bra och bättre och bättre! Och din bloggdesign är jättefin 🙂

  Gilla

 3. Förstår att det är jobbigt, jag älskar nämligen sötsaker själv. Märker att det har blivit lite mycket av den varan nu i påsk när jag har varit hemma och varit sjuk. Heja, kämpa på.

  Gilla

 4. Träning ger verkligen en jättebra påverkan på kroppen både fysiskt och psykiskt, så kan förstå att du känner som du gör redan nu! Hoppas det kan hålla i sig, heja!! ❤

  Gilla

 5. Alla har vi våra laster. Sötsaker är inte min grej. Har lite svårt för det söta, men däremot kan jag äta hur mycket ost som helst, vilken tid på dygnet som helst. Inte mycket bättre det!
  Träning är bra, men jobbigt! Vi försöker hålla igång så gott det går. Viktigt att röra på sig har jag hört 🙂

  Gilla

 6. Så duktigt av er att försöka att hålla er borta från sötsaker! Det är verkligen så svårt och man märker verkligen hur beroende man kan vara av socker när man försöker sluta äta det. Jag tror på er! 🙂

  Gilla

 7. så duktig du är! tror på dig, men förstår att det alltid inte är lätt. Började också träna på gym och det gick riktigt bra, sedan kom detta jäkla virus och förstörde en del av det :/
  ha en underbar kväll fina du ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s