Påsken närmar sig sitt slut för i år och snart börjar vi återgå till vardagen igen. Jag tycker det är så fint med påskliljor, påskris och kycklingarna så jag behåller min påskpynt i någon vecka till – ser så fräscht ut enligt mig! Hur har ni haft det under påsken? Själv har jag haft en toppen påskhelg tillsammans med min sambo och bästa vän. Men det har varit lite uppehåll här på bloggen med tanke på påsken men jag tänkte underrätta er i detta inlägg om hur helgen varit. Påsken har då inte varit som de övriga år med tanke på Corona, men jag är ändå glad över min fina påskhelg med två av mina favoriter!

Påskafton

Under långfredagen hände inte mer än vad jag skrev i det senaste inlägget. Jag hann tvätta allt och städa i den mån jag kunde. I lördags var sambon skönt nog ledig och jag började dagen med att göra efterrätterna. Därefter städade jag undan lite medan sambon min åkte iväg till biltema för att köpa in det som behövdes till hans motorcykel. När Jennifer kom satte vi oss ute i solen och njöt av en dryck i varsin hand och såg på när sambon meckade.

Jag är inte van att vara värd vid påskafton och brukar oftast vara min mamma som sköter all påskmat, men denna afton var det jag som skulle stå för matlagningen vilket var både spännande och stressigt. Jag gjorde hemmagjorda köttbullar och egen Jansons frestelse för första gången vilket blev både lyckad men det hade kunnat blivit bättre p.g.a. för lite salt i köttbullarna och utebliven Jansons frestelse! Till det åt vi revbenspjäll, prinskorv, ägg med fyllning och lax. Till efterrätt hade jag gjort pannacotta med blåbär som dekoration och rulltårta med jordgubbsfyllning som jag sedan formade till ett ägg genom spritsad grädde och aprikos. Dessa blev också lyckade!

Efter middagen placerade vi oss i vardagsrummet och spelade både vem vet mest och Trivial Pursuit. Vidare tittade vi också på Equliser 2 men både jag och Jennifer somnade gott i soffan och vaknade när filmen var slut. Därav rundade vi av kvällen.

Påskdagen

Igår fick vi oss alla tre en sovmorgon men jag var den som steg upp tidigast. Jag hann stuva undan all disk och göra det fint inför brunchen vi åt framför Bäst i Test. Därefter gick jag och Jennifer ut på en välbehövlig promenad och fick samtala en massa. Vi slog oss sedan ner vid köksbordet, drack en varsin kopp chailatte och kalasade på en rulltårtabit medan vi samtalade mer om allt mellan himmel och jord. Vid 15:00 drog hon sig hemåt och efteråt tittade vi på John Wick 3 och mös i varsitt hörn av soffan och tittade på serier/film. Vi hade även ett videosamtal med Niclas syster och lilla E. Det var så trevligt med tanke på att man missar hans uppväxt lite när man inte kan ses. En himla lugn, mysig och trevlig helg minst sagt!

Utmaning hos Orsakullan

Med tanke på att jag tagit ett smått uppehåll vid bloggen under helgen har det också utmaningarna hos Orsakullan blivit lidande. Som vanligt radar jag upp alla missade utmaningar här undertill.

11 april – Påskafton idag, äter du eller ger du bort påskägg? – Varken eller. Vi diskuterade det inte ens men i år har jag inte gett bort något. Däremot fick jag och Niclas ett fint påskägg av mina föräldrar med lilla My på när vi var där förra helgen.

12 april – Påskdagen idag, har du ätit sill under påsken? – Nej eftersom min mamma gör så god sill har jag lärt mig äta hennes. Men jag äter inte gärna ABBAS sill eller hade ingen lust att göra egen så i år blev vi utan sill vilket inte gjorde oss något.

13 april – Annandag påsk, en extra ledig dag tillsammans. Vad gör du? – Sambon arbetar medan jag är hemma och tar det lugnt idag. Kommer nog inte bli många knåp gjorde idag med tanke på att huset är städat och tvätten är tvättad. Däremot ska jag försöka klura ut hur jag ska skriva en uppgift som ska vara inlämnad på fredag och träna. Annars blir det en lugn dag hemma bara och antar att resten av dagen blir fortsatt lugn när sambon kommer hem med.

Hoppas ni fått en himla fin påskhelg och hoppas ni får en fin måndag! 🐣🐥

15 reaktioner till “Annandag påsk

 1. Fina foton och du lyckades göra fin och god mat 🍲 låter som en riktigt trevlig och mysig helg, min blev faktiskt också riktigt bra i slutänden.. Ha en fin kväll 🌃

  Gilla

 2. Vilka fina påskpynt 🙂 Påsken är ju så kort så jag tycker gott man kan ha kvar pyntet ett tag efter också 🙂
  Ha en fin tisdag kram ❤

  Gilla

 3. Låter som en lyckad påsk! Våran har varit väldigt lugn och skön, bara varit hemma och njutit av ledighet och även grejat på våran baksida 🙂

  Gilla

 4. Så fint du har påskpyntat vännen och det låter som en rätt så bra påsk ändå. Maten ser jättegod ut!
  Jag har lagt upp önskeinlägget som du kom med förslag på i bloggen idag och länkade hit till dig. Hoppas du får en riktigt fin dag! Kram 💖

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s