Nu är jag åter ute på praktik och på grund av corona har också praktiken blivit lidande. Detta på grund av mindre patienter att öva på men jag är tacksam och glad att vi får gå ut på praktik och kan öva oss minimalt än inget alls. Idag var första gången jag hade patient för denna praktik och innebar att pröva ut hörapparater. Himla nervöst och med den prestationsångest jag har kändes det inte som det gick bra även fast det gick bättre än jag själv känner. Men med rådande omständigheter gick det bra med den lilla kunskap jag tagit med mig från utbildningen via skolan! Det är dock spännande att få observera sina medstudenter och handledare som jag gjorde under gårdagen och det är intressant att få följa andra för att få bredare kunskap när patienter uteblir.

Utöver praktik har det varit strålande solsken och vackert väder både igår och idag. Igår var det till och med över 18 grader så sambon och jag passade på att njuta extra på vår uteplats och grillade. Eftersom jag slutade tidigt och sambon var hemma passade vi även på att storhandla inför påsk bland annat för att slippa den stressen när påsken närmar sig. Idag är det lika vackert väder även fast det är några grader kallare och men tog ändå en glass tillsammans med min bästavän och matchade up sen senast vi sågs. Hemkommen från biltema och blir att träna lite och sedan ta kväll i soffan framför reality serien Love is blind tillsammans med sambon.

Månads dag

Idag är det min och sambons 6 år och 4 månaders dag vilket inte firas in på något speciellt sätt. Vi kommer umgås tillsammans och äta god middag (rester från gårdagen). Dem bästa stunderna ihop med min sambo är verkligen att kunna prata och se på något tillsammans vi båda tycker är intressant. Har jag tur kanske jag kan få sambon min att se på min favorit film genom tiderna, vem vet!

Varje månadsdag tänkte jag lägga upp en rolig händelse eller liknande där jag får berätta vad jag uppskattar med min sambo och så vidare ifrån boken 100 saker jag uppskattar hos dig som jag köpte för många herrans år sedan. Alltid kul att göra sådana inlägg när det ändå är vår månadsdag!

En upplevelse vi delat

En upplevelse vi delat är hundköp. Även fast att slutet på hundtiden inte gick som vi önskat är det ändå en upplevelse vi delat tillsammans. Och som jag ofta säger är det aldrig något jag ångrat och kommer aldrig att ångra! Även fast att det fanns stunder som inte var roliga – varken för mig, sambon eller vår älskade hund – så är det ändå det roligaste, mest underbara sak som vi testat på: att få äga en hund ihop och uppfostra honom. Jag önskar och hoppas att vi inom kort eller i framtiden kommer vilja ha en till fyrfotad familjemedlem!

Utmaning hos Orsakullan

6 april – hur ofta duschar du? – Varannan dag. Detta på grund av att min hud inte klarar av att få duscha varje dag då jag har en känslig hudkostym. Flera läkare har till och med sagt att jag ska undvika duscha varannan dag – men det har jag och kommer jag skita i.

7 april – såhär i april har du badat utomhus ännu? – Nej det har jag verkligen inte gjort. Och det kommer jag definitivt inte göra i april heller oavsett hur varmt det är ute. Jag badar aldrig i Sverige – det behöver då vara jäkligt varmt i luften för att jag ska svalka mig. Jag är en badkruka på så vis men jag har faktiskt – den 12 april 2011 – badat utomhus då jag och min brors ex fick för oss att hoppa i badet. Något vi ångrade raskt efteråt haha!Hoppas ni får en fortsatt fin tisdag!

20200406_1822008647515931088459825.jpg

12 reaktioner till “2328 dagar

 1. Kul att läsa! Skönt på ett sätet att komma ut på på praktik men samtidigt vill man typ inte träffa folk för mycket haha 😂

  Gilla

 2. Jag duschar varannan dag men min hud är också känslig så var tredje är vad hudläkaren rekommenderar.
  Det var ledsamt att det slutade som det gjorde med er första hund men det kommer fler tillfällen. Personligen hade jag nog valt en lite ”lättare” ras även om den vi valt inte är den enklaste. En terrier är en terrier!

  Gilla

  1. Ja, riktigt ledsamt. Ja, nästa hund vi kommer skaffa kommer vara av en enklare ras. Det var intressant och roligt till viss del med en malle men vi fick inte direkt mersmak efter vår älskade hunds bortgång. Så vi har beslutat att välja en annan ras när tiden väl är inne 🙂

   Gilla

 3. Jag har varit hemma i två v pga förkylning o pga ja e i riskzonen för Corona så att vara på den säkra sidan så har ja stannat hemma men imorgon är de dags o jobba igen så får man se hur de går nu när man varit borta ett tag – glömt hälften kanske hahah

  Gilla

 4. Grattis till månadsdagen!😄💐 Så kul att du har fått lite praktik i dessa tider. Viruset har ju satt en och annan käpp i hjulet för många studerande.
  Bada i april?!😳 Nej aldrig i livet säger jag! Även jag är en alldeles äkta badkruka😂

  Gilla

 5. Härligt med lite fint väder, och skönt att prktiken är igång lite igen 🙂
  Jag försöker att duscha varannan dag jag med. Älskar att duscha och förr duschade jag flera gånger om dagen. Men det är inte särskilt bra för huden, speciellt inte för oss som har lite känsligare hud 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s