20200327_173856

Har jag plockat några blommor ännu? Så lyder frågan hos Orsakullan. Det har jag inte gjort hittills men jag har himla fina scilla blommor i min rabatt så det skulle inte förvåna mig om jag plockar ihop en liten bukett till hemmet. Det tillhör ju våren tycker jag!

Som många vet är jag en riktig bokmal och har alltid varit en person som alltid har en bok i handen. Jag tycker att det är njutningsfullt att drömma mig bort till en annan värld, få inspiration och lära mig någonting samt bli förälskad på nytt i en bok. Jag älskar att ha en tung bok i handen och bläddra blad. Jag har varit rätt anti ljudböcker men på sistone har jag faktiskt lyssnat på två böcker från Bookbeat. Två helt fantastiska böcker och är inne på tredje boken av cirka 40+ böcker. Jag tänkte härmed tipsa om dessa två härliga böcker skrivna av Margit Sandemo.

Trollbunden

Screenshot_20200328-193050_BookBeatScreenshot_20200329-093855_BookBeat

Sagan om isfolket är samlingsnamnet för alla dessa böcker av Margit Sandemo. Isfolket består av vanliga personer men också de som härstammar från den onde Tengel som förbannat sin ätt med mörka krafter. Trollbunden är skriven utifrån 1500-talet och vi får följa en ovanlig familj som funnit varandra när dem behövde varandra som mest.

Silje Arngrimsdotter är sjutton år när hon förlorar sin familj i pesten. Vidare vandrar Silje där hon finner två små barn hon känner starkt för och tar med dem på sin vandring. Där stöter dem på en främmande, djurisk man som hjälper dem finna ro på en bondgård hos trevligt folk. Mannen kan inte lämna Siljes tankar och varje gång hon råkar på denna ljuvliga man får kommer känslor hon aldrig tidigare upplevt. Silje får nys om vem denna man är och blir bara mer förälskad i den ovanliga mannen som sveper in som en riddare när hon behöver honom som mest. Tillsammans flyr dem från knektarna som vill förgöra den lilla familjen. Tengel vet att han aldrig kan tillåta sig att vara tillsammans med en annan kvinna – men utan Silje kan han inte leva – så han måste försöka allt vad han kan så att inte avlar ett demonbarn.

Häxjakten

Screenshot_20200402-185244_BookBeat

Andra boken – häxjakten – handlar om makarna Silje och Tengel och deras små härliga barn. De har levt hos isfolket i flera år och börjat skapa sig ett liv när de får en hemsk varning – de kommer bli dem sista från isfolket som kan föra ätten vidare. Några dagar senare brinner flera olika hus i dalen och familjen måste fly fortast innan de råkar ut för samma öde som resten av isfolket. Slitna, trötta och fattiga strövar de omkring tills de inte hittar en annan utväg – de måste kontakta deras mellersta barns biologiska mamma för att få hjälp för att undvika döden.

Min åsikt

Dessa böcker är så galet bra! Jag fick tipset av min morbror att läsa men det var inte fören min mamma ringde mig och berättade hur bra dessa böcker faktiskt var som jag började lyssna på dem. Jag ångrar det verkligen inte och på mindre än en vecka har jag redan kommit in på tredje boken. Längtar ständigt tills jag kan få lyssna på böckerna igen och ser nu för tiden fram emot att ordna i hushållet.

Hett tips! Läs dessa böcker. Ni kommer inte bli besvikna!

 

Bild tagen från Google sökning: sagan om isfolket trollbunden och sagan om isfolket häxjakten

14 reaktioner till “Sagan om isfolket av Margit Sandemo

 1. Har dock inte ro att läsa böcker men ska se om de finns som talböcker så jag kan lyssna på dem ist
  Ser ut som böcker i min smak

  Kram ♡

  Gilla

 2. Tack så mycket för boktipsen! Jag har bara hört gott om alla böckerna i den serien, men har av någon anledning inte kommit mig för att börja läsa dem än. Får väl ta mig i kragen 😁 Stor kram fina du och ha en underbar söndagskväll 🌞💖💖

  Gilla

 3. ÄLSKAR!!!! sagan om Isfolket. Efter den kommer Häxmästaren och Legenden om ljusetsrike. Även dessa serier av M. Sandemo. Har lyssnat på dessa 2ggr om. 😛
  Helena, Kool och Humle

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s