Månadens sammanfattande

Imorgon är det redan en ny månad. Det är helt galet hur fort tiden egentligen går. År 2020 har då inte varit med mig på flera olika sätt men jag ska försöka se ljuset i tunneln och hoppas att året bara kan bli bättre nu. Jag ser fram emot april månad då det blir ljusare dagar, förhoppningsvis varmare och soligare dagar men också ska jag se till att må bättre på flera olika sätt. Förhoppningsvis hittar vi på roliga saker också för den delen vilket! Tänkte sammanfatta min mars i frågor som jag förr alltid gjorde. Hope you all like it!

story_1585659119115

Beskriv månaden med tre ord: – lärorik, sorgesam och händelsefull.

En specifik händelse som har varit bra? – det måste nog ha varit resan till Sälen. Jag var där i fem dagar och åkte skidor tillsammans med hela min familj vilket var hur underbart som helst! Detta var något vi alla behövde efter den hårda starten på år 2020.

Månadens sämsta? – söndag den 3/3. En dag jag aldrig kommer glömma. Jag står och gör i ordning mig för att åka och hälsa på min kära farmor som låg på ett palliativt boende. Min pappa åkte i förväg och det samtalet han ringde till min mamma, när han berättade att min farmor dessvärre inte fanns med oss längre, gjorde så ont. Jag är emellertid glad över att jag befann mig i Stockholm den helgen så att jag fick säga hejdå ordentligt!

En annan sak som varit riktigt hemskt under mars månad är saknaden efter min älskade Ginzo. Jag vet att det är upprepande, men hans saknad lämnar aldrig min kropp. Han är den jag tänker ständigt på och den jag saknar så att det svider.

20200320_143814

Köpt något speciellt? – några nödvändigheter från Apotektet/Apotea och en mascara. Utöver det har jag inte själv köpt något.

Gett bort eller fått något? – jag har inte gett bort något denna månad, däremot har jag fått ett par jättefina svarta jeans av min bror samt en kofta från Lager 157.

Läst någon bok? – ja, jag har läst halva boken av Främlingen av Diana Gabaldon. Jag har dessutom lyssnat på Trollbunden och Häxjakten av Margit Sandemo.

Hur går det på utbildningen? – det går bra. Jag ligger för närvarande efter med en tenta jag ska göra i augusti, utöver det ligger jag skönt nog i fas. Denna månad har jag varit ute på 4 dagars praktik och utfört avtryckning på mina medstudenters öron. Vi började dessutom med hörapparatsprogramering samt hörselgångsmätningar med hörapparater i form av metodövningar. Jag har också haft flera inlämningar såsom portfolioarbete, counseling-inlämning jag utförde med J och en etik uppgift jag redovisade i grupp. Utöver detta har jag dessutom utfört en omtenta som dessvärre omvandlades till en hemtenta för tio dagar sedan. Jag har ännu inte fått svar men om fem dagar senast har jag fått svar och hoppas innerligt att jag blivit godkänd – även fast jag inte tror på det själv! Det har varit en stressig skolgång, speciellt med Corona inblandad. Förhoppningsvis blir april månad mindre stressig!

Något nytt som hänt i mars som inte hände i februari? – min sambo har gått och blivit med motorcykel! Det är om något väldigt stort. Dessutom har jag varit på fyra intressanta möten jag inom kort kommer berätta för er om.

Vad ser du fram emot i april? – våren. Just nu skulle jag väldigt gärna få härligt vårväder och njuta av solen på min uteplats. Jag ser fram emot att ”vi” får mer kontroll över Coronaviruset att vi kan återgå till vår vardag igen. Jag ser fram emot att eventuellt få åka till min kära kusin tillsammans med min bror och min sambo, men vi får allt se vad som händer. Det ska även bli trevligt att fira påsk, även fast inget speciellt under påsk kommer ske för mig eller sambon. Ser också fram emot att träffa min kära familj! ♥

20200320_143753

Hur har er tisdag varit idag? Själv så har jag bara varit hemma och njutit av att sköta hemmet, lyssnat på bok, pluggat inför seminarium jag har imorgon bitti och umgåtts med min sambo innan han behövde åka till sitt jobb. För tillfället håller jag på att tillaga mat bestående av broccoli- och blomkålssoppa som har blivit ugnsrostade med salt, peppar, vitlök och olja. Det är roligt att få göra nya maträtter och vi försöker hålla oss till att göra en soppa per vecka, vilket vi hållit nu i tre veckors tid. Hoppas det håller i sig i fler veckor! Resten av kvällen kommer bestå av att njuta i soffan framför serier/böcker.

Igår var jag i skolan på metodövning – hörselgångsmätning. Det är något jag kommer utföra nästa vecka under min praktik och lärorikt att få hålla på med hörapparater. Efter skolan mötte jag ägaren till Ginzos pappa (och bror för den delen) för att ge bort foder och annat. Skönt att bli av med det och trevligt att återigen träffas! Jag var hemma en kort stund innan jag åkte vidare på ett möte som var väldigt trevligt men på grund av Coronaviruset behövde vi utföra mötet utomhus. Ett underligt möte minsann! Väl hemma sedan tog jag det bara lugnt i soffan med ljudbok.

20200306_070033

Hoppas ni fått en fin tisdag idag & att er månad varit bra!

 

19 reaktioner till “Sammanfattning av månaden

 1. Man tycker inte att det händer så mycket, men när man sammanfattar en månad upptäcker man att visst händer det en hel del Hoppas du får en fin april!

  Gilla

 2. Vilken fin sammanfattning du gjort av månaden. Funderade när jag läste dina svar på vad jag själv skulle ha svarat. Och bra att tänka tillbaka. Trist att du miste din farmor och kan förstå att saknaden är stor. Men hon kommer att vara med dig på olika sätt i minnet.
  Förstår din sorg över att inte ha hunden kvar. Min dotter har en labrador som vi alla är väldigt fästa vid och som betyder mycket för oss alla.
  Nu är det en ny månad och det är till att önska och hoppas att saker och ting mer återgår till det lite mer vanliga.
  Ha det så bra du kan och lycka till med stidierna.

  Gilla

 3. Virker som du har hatt en fin måned, men så trist å lese om farmoren din. Å miste noen man er glad i gjør så forferdelig vondt.. Håper det går bra med deg tross alt ❤

  Gilla

 4. Håller tummarna för att du ska få en riktigt fin april! Förstår att det har varit tungt att förlora både Ginzo och din farmor! Stor kram 💖

  Gilla

 5. Shit, att det redan gått en månad igen! Fattar inte vart tiden försvinner liksom! Hoppas seminariet gick bra för dig idag, men blev så nyfiken på boken du lyssnar på+ :> Har själv börjat med ljudbok igen! KRAM ❤

  Gilla

  1. Jag skrev ett inlägg om det – så du har troligen listat ut vilka böcker jag lyssnar på – men jag lyssnar på böcker som Margit Sandemo skrivit ”sagan om isfolket”. Himla bra böcker och finns så många olika delar och hittills lyssnat på två och en halv bok! 😀 ❤

   Gilla

 6. Ledsamt med förlusterna du har upplevt i närtid. Jag beklagar sorgen.

  Önskar dig en fin april månad med mycket ljus och ökad glädje. ❤

  (Sent) Svar: Tack för din kommentar.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s