Tack!

Först och främst vill jag tacka för alla fina frågor ni ställt till mig. Det har varit roligt att svara på alla dessa frågor och jag hoppas ni fått bra svar! ♥

20200326_130544

Vad är din bästa egenskap?
Det måste nog vara min envishet. Vilket både är positivt och negativt. Jag har många bra egenskaper må jag säga men får jag bara välja en är nog envishet den bästa.

Tror du på Gud eller annat? Är du konfirmerad?
Jag tror inte direkt på Gud men jag är heller inte helt ateist. Jag tror på att det händer något efter döden. Men samtidigt är jag inte säker då jag inte fått något av min ”tro” bekräftat. Nej, jag är inte konfirmerad.

Ditt favorit citat.
”Life is uncertain, eat dessert first.”

Hur länge har du bloggat? Och vad är det bästa med det?
Det bästa med bloggandet är kontaktskapen mellan olika bloggare men också all kärlek man får. All dess kärlek jag fått från er under 2020 speciellt har gjort att jag orkat fortsätta framåt. Många som gärna delar med sig av sina egna erfarenheter kring det jag nu går igenom. Det betyder mycket. Hade jag inte haft min blogg hade jag inte fått samma slags kärlek tillbaka mot mig. Så tack!
En annan sak jag också tycker är roligt med bloggen är alla dessa härliga samarbeten med olika företag.

Jag har i princip börjat blogga sedan jag var 12 år. Jag började med att starta en blogg tillsammans med en vän innan jag startade en egen vid samma ålder. Därefter har jag haft flera olika bloggar på flera olika portaler. Dem jag är nöjda över och som jag verkligen kan stå bakom är de två bloggarna som är öppna nu på blogg.se och denna. Och den bloggen skapade jag på blogg.se när jag var 14 år och valde vid 2018 att gå över till WordPress för att jag tröttnade på vara under någon annan av flera olika skäl.

20200326_130546

Hur spenderar du helst en ledig dag?
En ledig dag spenderar jag helst tillsammans med någon jag tycker om och gör något roligt. Det kan vara att umgås med min sambo eller en vän eller annan i min familj. Men det är också skönt att spendera lediga dagar hemma i sin soffa och bara ta det lugnt. Det beror helt på måendet och lusten.

Vilka tre saker är du mest tacksam för i ditt liv?
– Jag är tacksam över min familj. Utan mina föräldrar, bror, brorsdotter och sambo hade jag inte varit den jag är idag och jag får alltid stöttande och rådande ord från dem i alla lägen. En helt fantastisk familj minsann!
– Jag är tacksam över att jag bor i Sverige. Trots att många säger många olika saker är jag ändå tacksam över att vara född i Sverige och få alla förmåner.
– Jag är tacksam över att jag fick ha min älskade Ginzo hos mig. Jag skulle aldrig byta ut detta år mot något annat. Han är verkligen en av de bästa som hänt mig. Älskar honom något ordentligt!

Vilka tre egenskaper värderar du högst hos människor?
Ärlighet, omtänksamhet och tillitsfulla.

Vad är det roligaste du vet att göra?
Umgås med personer jag verkligen tycker om. Det gör att jag laddar upp all energi igen. Något jag tycker är himla roligt är att hitta på äventyr och upptäcka nya saker. Det kan vara i livet eller på ett specifikt ställe.

Finns det något du tycker är intressant, men som du inte vet så mycket om och vill lära dig mer om?
Ja, det finns en hel del saker måste jag få säga.

Först är ju min utbildning. I min utbildning finns det många saker som jag inte ännu behärskar och skulle vilja lära mig mer om. Vilket jag kommer att göra och när jag är färdig utbildad audionom kommer jag dessutom söka upp mer information som vanligt då jag älskar att bli ”expert” inom mitt område. Likadant med undersköterska rollen – finns mycket jag behärskar och är duktig på, men också saker jag mer än gärna skulle vilja lära mig och söker gärna upp information om vissa sjukdomar för att få bättre kunskap och förståelse.

Det andra är historia. Jag tycker franska revolutionen är intressant och likaså med Marie-Antoinette och Axel Von Fersen. Jag läser gärna böcker och besöker gärna ställen för att få bättre kunskap om dessa personer och händelse. Likaså med andra världskriget tycker jag det är intressant att läsa självbiografier från denna hemska upplevelse. Detta gör att jag håller minnet färskt och dessutom lär mig något när jag ändå vill läsa.

Det tredje är inom hundvärlden. Jag har kompetens för hunduppfostran men jag skulle vilja ha en större kompetens. Det är såklart saker med hunduppfostran jag misslyckades med Ginzo och skulle gärna vilja lära mig flera olika strategier att utgå ifrån än att istället söka desperat efter nya metoder. Jag är sugen på att ha flera olika raser för att få större kompetens kring olika sorters aktivitetsnivå och olika rasers uppfostran. Hund är något jag tycker om väldigt mycket, det är ett stort intresse för mig, därmed är det aldrig fel att få större och bredare kunskap över ett sådant område.

20200326_130544

Vilket är ditt bästa ställe du rest till och vart går din drömresa?
Jag har många olika härliga ställen jag besökt under min livstid som jag värderar högt. Flera med Niclas såsom Åland, London med mera. Men jag måste nog välja Mallorca resan jag och sambon åkte på sommaren 2018. Vi var där i en hel vecka och det var endast två dagar som vi tog det lugnt, annars var vi i fullgång hela veckan på flera olika äventyr. Bland annat red vi på hästar, dansade linedance och åkte upp bland bergen, gick ned i en grotta med mera. Ett härligt minne jag värderar väldigt högt!

En drömresa för mig just nu är faktiskt Skottland. Både sambon och jag är väldigt intresserad av att åka dit. Men just nu när budgeten är lite smalare för att vi endast har en säker inkomstkälla för närvarande vill vi vänta med att åka dit för att samla ihop och få se mer av Skottland som vi vill. Vi är också sugna på att åka till Rom och besöka till exempel Colosseum.

20200326_130544

Favorit maträtt?
Lasagne. Det har varit en favorit hos mig i flera år men jag är fortfarande inte en person som tillagar frivilligt en lasagne. Än så länge är jag inte jätte behändig i köket och därmed gör jag mer enklare måltider. Men däremot nästa gång vi gör köttfärssås kanske man ska försöka sig på att göra en lasagne. Annars brukar jag få det hos min älskade mamma eller svärfar. Deras är så sjukt goda!!

Skulle du kunna tänka dig bli vegetarian och om du skulle det i så fall av vilken anledning?
Nej, jag skulle inte kunna bli vegetarian just för att jag älskar kött. Däremot skulle jag kunna tänka mig äta mindre kött såsom vegetariska alternativ för att minska på köttproduktionen och kroppens hälsa. Men jag skulle aldrig kunna utesluta kött helt och hållet.

Hur kommer det sig att du flyttade från Tyresö (för visst var det där du växte upp)?
Både ja och nej. Jag flyttade till Tyresö när jag var 14 år så har bara bott där i 6 år av mitt liv. Men anledningen till att jag flyttade från Tyresö första gången var för att jag flyttade hemifrån med min sambo år 2017. Därför vi valde Högdalen istället för till Tyresö var för att jag inte stått tillräckligt länge i kön och vi hade ingen möjlighet att få lägenhet där. Vi flyttade istället till min sambos trakter. Anledningen till att vi inte bor alls i Stockholm för närvarande är jag valde att plugga på annan ort, lite äventyr och sambon ville hänga med.

Var och hur vill du bo i framtiden?
Helst av allt vill jag flytta tillbaka till Stockholm eller flytta till någon stad närmre Stockholm för att komma min familj närmre när man sedan får barn. Och jag skulle vilja flytta till hus. Det skulle vara så grymt då sambon och jag är intresserad av att skaffa familj så snart det är möjligt men också utöka familjen med fyrbenta vänner.

20200326_130546

11 reaktioner till “Frågestund – del 2

  1. Vilket roligt sätt att lära känna dig!😊 Det var mycket intressant läsning och bra svar! Så kul att se att du också är intresserad av franska revolutionen. Historia är ett intressant ämne, och vissa händelser är extra fascinerande att läsa om.
    Jag kan förresten passa på att nämna att lasagne är bland det lättaste man kan laga, och nej jag är inte någon mästerkock😆

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s