20200320_143753

Hur kommer det sig att du började plugga just till det du gör? 
Anledningen till att jag studerar igen är för att jag tyckte audionomutbildningen lät spännande och audionomyrket i sig. Men den största anledningen var att jag ville göra något annat än jobba som undersköterska men inte lyckats fastna för något speciellt. Jag såg att som audionom är det måndag-fredag jobb samt man arbetar inte röda dagar. Det är något jag ser fram emot eftersom jag som undersköterska arbetade mycket helger, många kvällar och även på röda dagar och högtider. När jag sedan får barn vill jag gärna fira dessa härliga högtider med mina barn utan att det konkurrerar med mitt jobb.

Har ni funderat på att skaffa en ny hund efter att fina Ginzo fick somna in?
Ja det har vi. Vi har dessutom småtittat lite på olika raser som vi tror skulle passa oss. Men inom den närmsta tiden tror jag inte att vi kommer bli tre i min lilla familj för att jag nu vill fokusera klart på skolan och framtiden är än så länge osäker. Det kan vara så att jag spärras och behöver vänta ett år eller flytt till ny stad och så vidare. Bättre att vänta tills tiden känns rätt igen, som det gjorde med Ginzo första gången för ett år sedan, men vi får allt se.

Har du planerat något roligt i sommar?
Nja, jag försöker för tillfället få ett sommarjobb och planerar att jobba större delen av sommaren. Sedan behöver jag även studera eftersom jag har en uppsamlingstenta i augusti alternativt kan komma fler. Men jag hoppas på att jag får någon längre ledighet i sommar alternativt får några dagars ledigt så jag och sambon kan hitta på något roligt när han har sin semester. Men just nu är sommaren väldigt oklar!

20200320_143805

Har du några framtidsdrömmar som du vet kommer att slå in inom 5 år?
Om fem år är jag garanterat klar i skolan och kommer vara utbildad audionom och hittat ett jobb jag förhoppningsvis trivs med. Jag kommer också med all säkerhet ha flyttat till en ny stad men för tillfället är det oklart vilken stad. Om fem år önskar jag dessutom att få bli mamma, något jag drömt om sedan jag var väldigt ung och förhoppningsvis blir jag det inom fem år.

Favoritserie just nu? 
Det måste vara Outlander. Det är en så himla bra serie – även fast jag kan tycka säsong 5 just nu är väldigt långsam. Men jag tycker den är himla spännande och mysig att titta på.

Har du sett någon ny film detta år?
Ja, men det har jag. Flera stycken. Ska jag nämna någon är det väl en film som verkligen etsat sig fast i mitt minne som jag såg via Viaplay. Den filmen heter: mysteriet om herr Länk. Om man älskar att skratta är den här filmen något för er och den är tecknad och passar ens barn. Det gick inte att inte skratta!

Har du något som du verkligen vill uppnå 2020?
Jag skulle vilja bli klar med termin 4 och 5. Det är två av de största mål jag har för 2020 eftersom det innebär att jag ligger i fas med min utbildning och är närmre min examen år 2021. Jag skulle dessutom vilja uppnå några nyårsmål såsom att bli nyttigare och tänka mer på mig själv. Dessa två aspekter är två mål jag i princip behöver uppnå för att må bra med tanke på det år jag har levt år 2020.

Vad har du för drömmar i livet?
Jag vill bli färdig utbildad audionom och få ett jobb jag trivs med. Jag ser också att min sambo får sitt drömjobb han eftersträvar och vi gemensamt flyttar till en stad där båda får jobb vi trivs med. Jag vill dessutom köpa mig ett hus där jag kan bilda familj och ha djur runt omkring mig. Det är något jag verkligen skulle önska och drömmar om i livet! En framtid med min sambo helt enkelt.

20200320_143814

Jag undrar om du har något speciellt mål med din blogg, din träning och din karriär?
Med min blogg: jag skulle vilja synas mer och jag skulle vilja ha tätare samarbeten som är mer långvariga. För närvarande har jag kortvariga samarbeten som jag är nöjd med för att jag har mycket i mitt liv just nu. Men jag skulle vilja eftersträva mer långvariga samarbeten och större samarbeten.

Med min träning: jag tränar sällan. Jag var duktig i början på året men efter både Ginzos och min farmors död har jag haft svårt att ta mig uppåt igen. Jag tänker nästan dagligen på träning, att jag nu måste komma igång, men blir ändå att jag sätter mig i soffan. Jag hoppas såklart på att komma igång igen och målet är att få må bättre. Att gå ned i vikt och få tightare kropp är bara en bonus men egentligen vill jag träna för mitt eget välmående.

Med min karriär: då vill jag satsa på min utbildning så att jag blir klar till sommaren 2021. Med detta innebär att jag till sommaren 2021 kan börja arbeta med det jag utbildat mig till i tre år och sambon och jag kommer dessutom flytta ifrån Örebro och till stället vi kommer bo i ett längre tag alternativt kortvarigt. Beror på vilket äventyr vi är sugna på härnäst. Men målet är ju såklart att jag ska bli färdig med utbildningen och ta min examen utan hinder!

Jag undrar vad din paradrätt är?
Hm.. Det var en svår fråga. Men måste nog vara pannkakor eller tacopaj. Det är två rätter jag började att göra och sedan har det blivit mina två maträtter varje gång det var min tur att laga mat i hushållet. Men nu på senare år har jag gillat att utöka maträtterna så jag gör lite allt möjligt så paradrätterna har blivit mer glesare med tiden. Emellertid gör jag fortfarande pannkakor ofta men tacopaj blir mer lidande.

Trivs du med att plugga till audionom?
Ja, det gör jag. Tycker det är en rolig och spännande utbildning och härliga medstudenter. Däremot finns det tråkiga saker med audionom utbildningen också som man känner att man kunde varit utan.

20200320_143832

Om du fick bestämma i en vecka över hela världen vad skulle du göra allra först?
Jag skulle se till att få världsfred. Jag är så trött på att människor enkelt vänder sig emot varandra. Om krig upphör tänker jag att man blir vänligare inställd mot andra individer och därmed blir det mer tillfredsställt i världen.

Vad väljer du: att inte träna eller träna, varför?
Jag skulle välja att träna för att må bättre.

Tack så mycket…

För alla fina frågor! Nästa del kommer upp inom kort. ♥

20200320_143809

 

13 reaktioner till “Frågestund – del 1

  1. Jag hoppas du kan få ett sommarjobb, men också att du kan få vara ledig lite också (väldigt viktigt när man pluggar)! 🙂 Sen håller jag tummarna stenhårt att du klarar tentan i augusti så att du får bli klar med utbildningen nästa vår! Stor kram till dig ❤

    Gilla

  2. Så kul att läsa om dig och lära känna dig lite mer! 😉
    Roligt att läsa om din tankar med skolan och utbildningen 🙂
    Hoppas Du får en fin helg!<3

    Kram

    Gilla

  3. Så många bra frågor och svar😊 Det är bra att ha planer och mål för framtiden, för då har man alltid en mening med att sträva framåt. Jag är övertygad om att du kommer uppnå dina drömmar, och på fem år hinner man oanat mycket😄

    Gilla

Lämna en kommentar