Nu är jag återigen hemma. Det är både skönt och sorgligt att åter vara hemma. Jag hade inte blivit ledsen över att få vara kvar några fler dagar men samtidigt är det alltid skönt att komma hem igen till sina egna rutiner. Men oj så underbart vi har haft! Senast vi var i Sälen var 2018 och mycket har förändrats sedan dess. Både stugan hade målats om till det sämre (gillar hellre det träfärgade i stugor) och känslan av att stå på ett par skidor igen. Det var även första året med vuxen pjäxor och det komplicerade skidåkningen minimalt eftersom jag inte kunde knäppa översta spännet. Men trots det gick det bra i backen!

20200310_101706

Idag beslutade vi oss allihopa att ta oss ifrån Lindvallen för att åka till Hundfjället. Vi var där 09:30 och började med sittlift. Strålande solsken och knappt någon blåst alls. Backarna var underbara dessutom! I Hundfjället har dem även införskaffat ny sittlift, en så att säga mer modern, som vi självfallet testade. Det var värme för rumpan i sittliften och man kunde dra igen för att undvika eventuell storm/blåst. Underbar och förstår att många gärna köade lite extra för en plats i denna sittlift. Inklusive mig och min familj.

Det roligaste med sittliften var att första gången vi åkte upp med liften hamnade jag, sambon och min bror med några härliga män. Isen bröts genom att jag nämnde lite lågmält att jag inte nådde ned till pinnarna (vad jag trodde) och fick männen att skratta gott. En av dem som satt närmast mig gav oss information gällande liften och visade att vi kunde dra ned och befinna oss som i ett växthus. Där var det en av de tre männen som sade att han inte alls ville befinna sig i ett växthus eftersom han inte ville växa mer. Då pekade mannen bredvid mig på mig och säger ”men hon behöver” vilket fick alla i vagnen att skratta gott. Riktigt härlig tur upp till sköna toppen. Men väl på toppen blev det lite missförstånd och efter att de hade önskat oss en trevlig dag kolliderar vi och jag fäller ena mannen efter den andra men står ensam kvar på skidorna. De såg förvånade ut minsann haha. Vi blev lite väl för närgångna i liften haha.

20200310_101712

Vid 12:00 började vi alla dra oss tillbaka mot stugan där vi åt en gemensam lunch innan min morbror åkte hemåt och därefter började vi rulla ca 30 minuter efter. Lämnade in Niclas skidutrustning och for hemåt mot härliga Örebro. Stannade för att storhandla och hämta ut två enorma paket som sambon köpt till sig själv. Logiken i att ha en fullpackad bil och sedan storhandlar på det var inte direkt bra, men det gick allt! Har precis duschat och förmodligen gjort mig redo inför morgon dagen. Nu blir det att äta Niclas goda middag innan vi ska slappa i soffan framför Outlander.

Hoppas ni fått en fantastisk dag idag! 

20200311_160214

11 reaktioner till “Hemkomna från Sälen

 1. Rolig stund där i liften förmodligen något både ni och de tre männen kommer att minnas och prata om när det gäller skidbackar.
  Lycka till med redovisningen, det var väl det som tog hem er ett par dagar tidigare?

  Gilla

  1. Ja, precis, redovisningen var anledningen till att sambon och jag behövde ta oss hemåt 1,5 dag tidigare. Men förhoppningsvis gick det bra, har hittills inte fått något besked 🙂

   Gilla

 2. Vad kul med skidsemester!

  (Sent) Svar: Tack för att du tog dig tid att läsa och kommentar inlägget. Fler inlägg om våra dagar på Hawaii Big Island kommer att publiceras. 🙂

  Kram

  Gilla

  1. Och jag är tvärtom. Solsemester är såklart trevligt också men älskar när man kan åka till ett svalare land och upptäcka utan att få solsting och skidsemester är något jag skulle kunna åka på flera gånger om året om tillfället hade getts 🙈

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s