20180314_143817_5aaa018d2a6b2243e3d849e0

Eftersom jag befinner mig i härliga Sälen för tillfället så tänkte jag att det kanske skulle vara roligt att läsa om mig med skidåkning. Om det är något ni önskar veta kring skidåkning eller Sälen som inte står här – så hojta till!

Älskar du att åka skidor/snowboard? – Ja, verkligen. Det är en av dem största höjdpunkterna på året att få åka skidor.

När var det första gången du stod på ett par skidor? – Då var jag runt ett år gammal. Såklart åkte jag mellan min pappas ben som inte vågade släppa mig helt fritt i backen haha.

20180311_091602_5aa589a82a6b228ce5366a4c20180315_113942_5aaabe339606ee5f5643203a

Vad betyder Sälen för dig? – Sälen för mig betyder mys. Det är super mysigt att åka tillsammans med min familj och eventuella andra släktingar och åka tillsammans. Det är också jätte trevligt att åka skidor, något som jag återigen älskar väldigt mycket.

Hur ofta är ni i Sälen? – En gång per år. Vi har en andels stuga och åker alltid till Sälen vecka 11. Super fin och mysig stuga som ligger precis vid backarna.

Åker du snowboard eller skidor? – jag bemästrar skidor jag. Men har även testat på snowboard som var minst lika kul! Men jag har valt att faktiskt fokusera på skidor.

20180311_110351_5aa58aa7e087c343b40a100a20180314_141432_5aaa016f2a6b2243d45bec81

Hyr du eller har du eget? – Jag har eget. Hjälm, ryggplatta, underställ, fleecekläder, pjäxor, skidor och stavar. I år har jag även nya pjäxor som jag håller på att köra in. Igår hade jag större problem än vad jag hade idag skönt nog.

Vad tycker din sambo om skidåkning? – Han tycker det är super mysigt och tycker nog även det är lyxigt att komma in till en familj som har skidåkning som hobby.

Åker du alla backar? – Jajamänsan men håller mig mestadels till röda backar, då jag tycker dem är skönast att åka i. Dem blå tycker jag kan vara så sönderkörda, de gröna tröttnar man väldigt fort på eftersom det är endast knapplift och man är nere väldigt fort. Dem svarta backarna är ju rätt branta och då flyter inte alltid skidåkningen på, så då är dem röda backarna mysiga.

20180311_115007_5aa58b0a2a6b228cd081ebad20180316_125502_5aac1deae087c343ff0f5577

Hallå! Hur står det till idag denna härliga måndag? Själv så är det bra och jag lever loppan tillsammans med min familj här i Sälen. Morgonen skilde sig inte mycket från gårdagen, däremot såg min pappa över mina pjäxor och vi beslutade att vi behövde åka iväg och fixa i ordning dem så att pjäxorna är anpassade för mina vader. Men under hela dagen har jag åkt med öppen pjäxa längst upp och det har gått hur bra som helst! Sittliftarna var idag öppna och blev då mycket sittlift, några gånger ankarlift och många röda backar. Ett av det roligaste på dagen var att min kära bror testade skidor i år som han då inte åkt på ca 11 år. Det gick bättre än förväntat men var ovanligt att se sin bror bakom sig då han oftast är först ned för backen med snowboard haha.

Mellanlandade i stugan för att studera lite innan jag tog på mig allt igen och åkte i barnbacken med mamma och Jenny. Jenny verkade inte alls taggad så tillslut gick vi in och där fick vi svaret på varför hon var så otaggad – hon spydde kaskader. Stackaren! Blev därefter en lugn fortsatt eftermiddag i stugan där jag fick mer plugg gjort och umgåtts med sällskapet. Super mysigt! Nu blir det att sussa inför morgon dagen. Hoppas att er dag har varit bra idag! ♥

13 reaktioner till “Frågor om Sälen/Skidor

 1. Härligt med en andelsstuga så ni vet vart ni ska vara år från år 😊 Jätteroligt att ni gör det här hela familjen tillsammans varje år – underbart med sammanhållning! Hoppas det löser sig för dig med pjäxorna – blir ju jobbigt annars. Hoppas ni inte åker på magsjuka allihop 🙏 Jättefina bilder!! Hoppas du får en riktigt fin dag i backen!!! Kramar fina du 💖💖💖

  Gilla

 2. Det är mysigt i sälen, nu var det länge sedan jag stod på ett par skidor i backarna, jag har förfrusit händer och fötter när jag var yngre så för mig blev det kanske tre åk utför och sedan in och värma sig på restaurangen… Roligt att hela familjen har samma intresse 😊 och hoppas ni slipper magsjuka och att Jenny kryar på sig snabbt..Kram

  Gilla

  1. Jag har samma problem, förfrusit mina händer och fötter. Det brukar vanligtvis bli färre åk för min del med eftersom jag inte tål kylan, men dem senaste åren har gått bra då jag kostar på mig utrustning som gör att jag slipper frysa i backen! 😀

   Gilla

 3. Så härligt ni har det, vädret ser ju toppen ut också. Fint att åka tillsammans hela familj och släkt. Men usch att må så illa, hoppas det var något tillfälligt och inte magsjuka som smittar ner er allihop.

  sv; Detta med Corona är sån skrämsel tycker jag, visst är det allvarligt för vissa, men det är det ju med ”vanlig” influensa också. Därmed inte sagt att man inte ska vara försiktig och försöka skydda sej, men på det vanliga sättet. Det är min åsikt, att hamstra och isolera sej, nä det gör inte jag heller.
  ha det fortsatt skönt i backarna,
  kram

  Gilla

 4. Så mysiga bilder från Sälen, när jag åkte slalom sist, det är typ 24 år sedan så var det som när Stig Helmer åker ner för backen i Snowroller. Skidliften ska vi inte ens tala om vad som hände.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s