cropped-87602820_494946284791283_5388380091690516480_n.jpg

Godmorgon! Tidigt uppe och väntar på att åka iväg till praktiken. Har precis intagit frukost, druckit en kopp kaffe och ska fixa det sista innan bilen rullar iväg. Det sköna med att vara vaken innan klockan 07:00 är att jag blir oerhört pigg hela dagen. Jag vet att det inte låter logiskt, men jag blir snarare tröttare och segare om jag kliver upp från sängen sent och är planlös som en student ibland kan vara.

I måndags startade min praktik och jag tycker ändå att det har gått bra. Hittills har jag enbart haft två patienter därav ett behovssamtal eftersom den andra behövde jag utföra mätningar på. Första gången jag hade en patient gick det ändå hyfsat bra och fick bra kritik ifrån min handledare. Dagens patient kommer jag att filma tillsammans med (om patienten godkänner förstås) vilket innebär att jag blir ensam med min patient. Lite läskigt men kommer nog gå hur bra som helst! Utöver praktiken åkte jag förbi stan efter att jag slutat för att hämta ut mina glasögon. Så nöjd! Jag kommer självfallet lägga upp bilder på nya och gamla glasögonen, som jämförelse.

Igår efter praktiken hände inte mycket utan jag handlade, pratade med min mamma i telefon som stöttade upp när ångesten blev som värst och sedan försökte jag mig på lite plugg. Jag har ju en tenta den 21 mars jag verkligen skulle behöva sitta med nu så att jag ska försöka ta tag i det innan det är försent. Igår tillagade jag, tillsammans med sambon, en carbonaragratäng som blev hur god som helst! Alltid kul att göra något nytt.

87302101_204650564235500_8051687636902871040_n

Många är väl medveten om att jag just nu sörjer min älskade hund och det känns mycket bättre för var dag som går. Men varenda dag som jag känner mig starkare och börjar känna mig gladare slås jag ned till ruta ett igen. Jag har inte skrivit mycket om det här men i januari-februari skrev jag kort om att min farmor låg på sjukhus och det gjorde hon i en hel månad och lite till. Men tyvärr så gick min älskade farmor bort, endast 70 år gammal, i söndags. Jag är så glad över att jag var i Stockholm i söndags för att kunna säga hejdå ordentligt till min älskade farmor. Men det gör svinont att veta att vi aldrig kommer få träffa henne igen och det gör svinont att tänka att min pappa och faster förlorat sin mamma och min farfar förlorat sin livskamrat. Hemskt!

Här under tänkte jag kopiera upp min fasters fina dikt hon skrev på facebook om sin älskade mamma:

Kära mamma❤️

Igår somnade du in och din tid var slut
Sov gott kära mamma, nu får du vila ut

Du var en kärleksfull, god och stark mamma
Ett liv utan dig kan aldrig bli detsamma

Det var svårt att ta farväl när du på slutet sov
Hoppas du hörde min röst även om den var dov

Även om vi är djupt sorgsna i våra sinnen
Så är jag så tacksam för alla vackra minnen

All din kärlek och omsorg har stärkt mig i mitt jag
Så tack för att du gett mig möjligheten att bli den jag är idag

Du har nu kämpat klart, förbi är din strid
Sov gott kära mamma, vila i frid

❤️❤️❤️

87602820_494946284791283_5388380091690516480_n

Ha en fin onsdag idag! 

21 reaktioner till “Sänkt mående – positivt tänkande

 1. Så ledsamt med din farmor och vilken underbart vacker dikt till henne. Verkligen skönt att du fick säga hej då till henne trots allt, för det är så viktigt i sorgeprocessen.
  Jag har ju inte följt dig så länge så jag undrar vad det är du studerar till och var du gör din praktik, låter spännande.

  Gilla

 2. Vilken vacker dikt. Visste att du pluggade, men har glömt till vad. Då du pratar om patienter, kan det vara något inom vården?

  Gilla

  1. Jag studerar till audionom som innebär att jag tar hand om personer med hörselnedsättning. Jag utreder hörseln, jag provar ut hörapparater som är anpassade för individen och rehabiliterar mina patienter! 🙂

   Gilla

 3. Vad härligt med praktik, förstår att du är lite nervös för att ha en patient själv! Men jag håller tummarna att det kommer att gå bra 🙂 ❤ Vad skönt att du tycker att de börjar kännas bättre trots att de alltid är jobbigt och tomt när man saknar sitt djur eller en nära! ❤ Vilken fin dikt, lite väl mycket bortgångnar nu, jag beklagar verkligen ❤

  Gilla

 4. Heja du! Du är säkert grym när det kommer till praktiken 😍💞💞beklagar sorgen gumman ja vet de är tungt men sörj så länge du behöver kramar 😢❤️❤️❤️

  Gilla

 5. Så tufft och tungt för hela er familj att mista en älskad farmor, mamma och maka.. Dikten var jättefin ❤️Jag förstår att sorgen efter er hund kommer och går hela tiden… Får du prova ut t.ex. hörapparater med stöd av handledare? Hoppas du får en fin praktik, kram

  Gilla

  1. Ja, jag får prova ut hörapparater med stöd av en handledare. Det är vad min praktik nästa gång kommer att handla om. Denna praktik vecka jag nyss var ute på handlade om behovssamtal, att man försöker se om behovet för hörapparat finns. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s