Helgen i Stockholm

I fredags beslöt sig jag och Niclas för att åka ned till Stockholm. Ursprungs planen var att åka till Öland och träffa hans syster och systerson men dem blev dessvärre sjuka. Vilket inte gjorde oss något då jag kände på mig att jag ville helst åka till Stockholm. Vi var inte i Stockholm fören vid 14:00 och tog det lugnt tillsammans med min bror. Handlade med mamma i centrum och sedan umgicks vi allihopa hemma, åt kött med rotfrukter till middag och slog oss sedan ned framför talang.

20200222_125601

Lördagen började tidigt och jag tog det lugnt med familjen innan min pappa och mamma åkte iväg för att hälsa på L. Jag, min sambo och min bror åt en mysig frukost ihop och sedan beslutade vi oss för att ta en promenad ned till hans lastbil. Jag och sambon har tidigare inte fått möjlighet att se den fören igår och det var super kul att hoppa upp i hytten och få känna på höjden. Inget som passar mig med höjdrädsla haha. Efteråt beslöt sig jag, sambon, min bror och brorsdotter att åka ut för att shoppa. Super mysigt och verkligen välbehövligt! Alla fyra kom hem nöjda och belåtna efter dagens shopping och åt dessutom lunch på McDonalds. Väl hemma sedan spelade vi spel med Jenny innan vi beslöt oss för att titta på mysteriet med Herr Länk. Alltså.. Sån jäkla rolig film! Tror jag nog aldrig skrattat så mycket på en film så den rekommenderar jag alla att se! När mina föräldrar kom hem igen åt vi plockmat och myste oss sedan ned framför melodifestivalen, alla fem. ♥

Idag startade dagen med ett besök vid Nacka med familjen innan jag och min bror åkte hemåt och åt tidig lunch tillsammans med min sambo och brorsdotter. När vi hade hjälpt till att städa undan i hemmet beslöt vi oss för att åka hemåt igen. Sitter nu hemma och ser på Unga mammor och tar det lugnt i soffan. Imorgon startar min första VFU period på termin 4 och jag är super nervös, så en lugn soffkväll låter inte så dumt. Ska dricka en kopp te och mysa mig ned under en filt och bara vara. Det är en sådan dag idag då sorgen är stor av en händelse och då behövs en lugn hemmakväll.

87945419_634895533962213_4317518288075620352_n87855843_2585118868431526_6661703118880768000_n

Mars

Det har väl inte undgått någon att det är första mars idag? Planer för mars är inte jättestora men några händelser är redan inbokade i princip.

♦ Vi ska åka till Sälen. Vi har alltid en vecka i Sälen vi alltid åker och jag brukar alltid få förhinder på ett eller annat sätt när det väl kommer till den veckan så att jag aldrig kan följa med. I år har både jag och sambon lyckats få ledigt och kan åka. Ska bli så mysigt!

♦ Eventuellt besök till Lund. Min kusin har börjat studera som SSK och jag, min sambo och min bror är väldigt intresserade av att åka dit för att se hur han har det och få uppleva Lund. Tror inte jag någonsin varit i Lund så ska bli mysigt att få se staden.

♦ VFU. Verksamhetsförlagd utbildning står VFU för och i mars kommer jag gå ut första gången på termin 4 och utföra behovsutredning med patienter. Jag är återigen super nervös, men det kommer gå bra. Förväntansfull också.

♦ Skoluppgifter. Utöver VFU:n har jag även andra skoluppgifter jag behöver utföra såsom två gruppuppgifter därav en ska vi redovisa och den andra ska vi opponera på, jag ska göra om en tenta jag inte gick på vid ordinarie tillfället och sedan ska vi även göra en uppgift om en händelse kring VFU:n. Skulle inte förvåna mig om det är fler saker vi ska göra.

Mysa på vår tomt. Om inte snön ligger kvar onödigt länge (kommit under helgen hos oss) och solen kommer lysa på såhär starkt som den gjort den senaste ser jag fram emot att sitta ute och ta en kopp kaffe och läsa en bok. Alltid mysigt att kunna ta vara på sin tomt.

Har ni några planer för mars?

87176749_2194210650681945_7161151336585625600_n

Bloggutmaning som inte hunnits med

Jag har inte hunnit under helgens gång skrivit de två sista utmaningarna hos Orsakullan. Så här kommer dem två sista bloggutmaningarna för februari månad.

28 februari: Mitt mest använda klädplagg är.. Nog mina svarta jeans. Nu har jag behövt slänga ett par och ska slänga dem andra eftersom jag köpt två nya. Jag älskar att ha svarta jeans på mig då jag tycker att man kan matcha allt med svarta jeans.

29:e februari: Skottår i år, så idag får vi en extra dag. Vad tycker du om det? – Tycker inte något speciellt om att det blir en extra dag på året. Men den dagen (igår) var så himla fin tillsammans med min familj att jag uppskattade dagen lite extra. Däremot blev det inget frieri från min sida, väntar hellre till att bli friad till (hihi).

Hoppas ni fått en fin start på månaden! ♥

20200222_125231

11 reaktioner till “En helg att minnas

 1. Va synd att minimet kom iväg till Öland, nära mig och allt 🙂 men ni hade ju det super i Stockholm 🙂
  Bra planer för mars, hoppas att våren, sol och värme kommer snabbt ❤

  Gilla

 2. Vilken fin helg ni hade med familjen i Sthlm, man behöver komma iväg på lite roligheter emellanåt,
  Du har lite blandad kompott i Mars, så som det ska vara,
  mina planer är väl bara att packa och ordna allt för flytten som ska ske sista helgen.
  kram

  Gilla

 3. Låter som att du har en bra månad framför dig 🙂 Jag har tyvärr knappt några planer alls för månaden men det är nog lika bra då jag måste spara pengar haha

  Gilla

 4. Lilla Ginzohjärtat… jag håller på att peppa på mars, jag tror det är månaden då allt händer, allt vänder… HEJA HEJA HEJA!

  Gilla

 5. Det låter som om ni fick en mysig helg i Stockholm. Spännande med VFU. Det går säkert bra. Jag minns själv hur läskigt jag tyckte att det var 🙂

  Gilla

 6. Vad mysigt ni har haft det! Så skönt att åka till nära och kära och bara koppla av och ta de lugnt!
  Du har ett fullt mars att se fram emot, men det är ju kul att ha lite att vänta på.

  Gilla

 7. Så fint det låter med resan till Stockholm och att få umgås så där. Med tanke på allt som varit i ditt liv låter du väldigt glad över resan så det var nog väldigt bra för dig. Förstår att du är orolig inför VFU:n det var alltid jag med. Trots att det var lärorikt och spännande så var det också skrämmande varje gång, ens kunskaps sätts ju på prov. ❤
  Jag har utmaningen även i mars, vill du vara med på den också? Lägger till dig på listan i så fall :).

  Gilla

 8. Så härligt med en helg med shopping och träffa familjen. Det var så länge sen jag hade en sån riktig shopping dag. Låter som att ni har haft det hur bra som helst i helgen 🙂 Så spännande med din praktik, hoppas att det går bra för dig 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s