…För min älskade Ginzo som idag fyller hela 1 år! Det är en obeskrivlig känsla över att ha en ettårig malle hane, med mycket energi och beteende som är både roliga och jobbiga. Dagen firas med paket på morgonen och under dagen kommer jag göra en hundanpassad tårta till honom och han får ytterligare en present (från ägarna till ägarna haha). Morgonen firades med ett gott ben att tugga på, en relativt lugn promenad och en smärtstillande/antiinflammatorisk tablett för vänstra bakbenet.

83097520_1173420946197581_3468240856647991296_n

Det är mycket som händer för vår älskade hund och oss själva just nu. I torsdags åkte vi tre iväg för att gå på Redog i Västerås – ett rehabiliteringsställe känd över hela Sverige. Vi var där för att kolla upp Ginzos vänstra bakben just eftersom vi upplevt att han inte direkt går som tidigare efter operationen. Mycket riktigt så verkar han ha snedbelastat benet och det skiljer 4 centimeter på bakbenen samt att han inte kan skapa vadmuskler på det vänstra bakbenet. Ginzo fick gå catwalk framför en veterinär och Stefan (som skapat Redog och är riktigt duktig som många åker till över hela Sverige!) och de bedömde att han behövde gå på smärtlindrande/antiinflammatoriska tabletter i 14 dagar samt röntga bakbenet för att se hur benet ser ut. Tyvärr finns en risk att vi behöver operera Ginzo igen, vilket är super trist och förhoppningsvis gör vi det som är bäst för honom!

Efter att vi varit där tog vi det lugnt hemma på order om att gå korta men många promenader och ingen frilek. Mycket huvudaktivering hädanefter vilket är super bra nu när vi går nosework kurs.

83260136_2621966814684119_2577742304798310400_n

I fredags var jag i skolan från 08:15-12:00 och hade laboration inför signalteori tentamen den 10:e februari. Lärde mig himla mycket på dessa 4 timmar och förhoppningsvis börjar det underlätta smått inför studerandet inför examinationen. Efteråt träffade jag min bästa vän för att tillsammans handla på ICA Maxi. Super trevligt att åter träffas igen efter så lång tid ifrån varandra. Efter jag lämnat av henne började ångesten gro inuti mig så jag stannade vid stan för att ta en liten solig promenad runt slottet innan jag stannade och spontanköpte en jättefin hjärtformad skål. Dyr, men värt det! Väl hemma sedan tog jag det lugnt innan jag, sambon och Ginzo åkte iväg på nosework kursen.

Det gick ärligt talat sådär, det var väl inte så att han presterade så bra igår. Han var alldeles för energisk och ville bita sig fram för att få till det roliga. När han väl går upp i extas blir han rätt svårhanterlig tyvärr, men sambon fick testa sig fram lite med nosework iallafall. Troligen är det testosteronet som påverkar då vid kemisk kastrering så kan testosteronet bli hög inför att den jämnas ut. Förhoppningsvis lägger det sig inom kort. Efter att ha lärt oss lite nya saker så åkte vi hemåt, sambon vände i princip eftersom han behövde arbeta natt medan jag och Ginzo hade en besvärlig kväll. Han var väldigt jobbig (återigen testosteronet) men till slut lugnade han ned sig och vi somnade.

82878484_832114263867777_1810002791670743040_n

Jag måste bara få säga vad härligt det är när solen varit framme exakt hela den här veckan. Det ser ut som om den även kommer att komma fram idag, vilket vi hoppas på! Ha en fortsatt trevlig lördag! ♥

10 reaktioner till “Ett fyrfaldigt leve…

 1. Ett stort grattis till Ginzo på ett årsdagen! ❤ Han är så underbart söt 🙂 Hoppas ni slipper operera honom , att det går att fixa ändå kram ❤

  Gilla

 2. Grattis till din fina Ginzo, på det rehabet har vi varit med Bosse då han opererades vid 6 månaders ålder. Bosse var tvungen att operas två gånger med ca en månads mellanrum..

  Gilla

  1. Vad tråkigt att höra att Bosse fick genomlida två stycken operationer, men skönt att han nu mår bättre! Själv är vi osäkra ännu, men förhoppningsvis slipper vi, men vi har ständig otur så vi kommer säkerligen få opera Ginzo igen 😦

   Gilla

 3. Ett stort grattis till Ginzo på ett års dagen! Så mumsigt med tårta och hundben! Hoppas hans bakben blir bättre med tabletterna och att de inte behövs någon operation! kram ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s