Vecka 4’s planering

Måndag: veterinärbesök och kastrering och boka in rehab.

Tisdag: kursstart på termin 4 med föreläsningar. Träna.

Onsdag: föreläsning under förmiddagen, sedan kommer Jennifer hit för träning med Ginzo bland annat.

Torsdag: åka till Västerås för rehabilitering och eventuellt eftermiddag i skolan. Träna.

Fredag: eventuellt förmiddag med labb i skolan, annars ledig.

Lördag och söndag: på lördag och söndag har jag inget direkt inplanerat just nu utöver att baka en tårta till Ginzos födelsedag!! ♥

83028210_184830772913384_3381456343738089472_n

Dagen

Idag började morgonen tidigt, redan vid 06:30 var jag uppe. Fixade mig och donade med Ginzo innan vi åkte till veterinär kliniken för kastrering. Inne i rummet ylade han utav att få dofta på allt spännande och accepterade snällt när sprutan åkte in i nacken. Efteråt har lillen varit lite låg med diarré, utöver det svarar han hittills bra på kastreringen. Troligtvis en placebokänsla hos mig och sambon men vi upplever redan nu att han är lugnare och när jag var ute på sista rundan med honom var han mer nyfiken på vad jag gjorde än på annat. Tidigare har han skitit fullständigt i den som håller i kopplet och ska dra mot både diverse dofter och distraktioner. Stor skillnad men det kan bara vara för dagen, det återstår att se!

Utöver det handlade vi och jag vi åt pannkakor och ärtsoppa till lunch innan sambon for iväg till jobbet. Börjat läsa på en ny, sanningsbaserad/fakta bok och tittat på A beautiful mind som är så sorglig. Bara tagit det lugnt och motarbetat ångesten som gång på gång velat göra sig påmind under kvällen. Känns himla skönt att bara stöta bort den! Resten utav kvällen blir inte olik resterande utav dagen och när sambon kommer hem blir det antingen att gå och lägga mig eller se på något avsnitt utav Vikings.

Hur har er dag varit?

82992394_186856099178944_4676428153583828992_n

Kemisk kastrering

Jag nämnde här ovanför att sambon och jag var iväg idag för att kastrera vår lilla grabb som inom kort fyller ett år. För er som inte vet om det finns det olika sätt att kunna kastrera sitt djur på (i detta inlägg vill jag främst hävda att jag nu pratar om hundar, eftersom jag är mest påläst om det). Ena av dem sorterna är kemisk kastrering och det var vad jag och sambon idag har gjort på Ginzo.

Kemisk kastrering innebär att man antingen via chip eller spruta i nacken kastrerar djuret under en kortare period. Det finns både för 6 månader till ett år. Syftet med kemisk kastrering är att testa ifall att djuret mår bra utav en kastrering då vissa djur (nu kan jag återigen bara stå för hundar) inte mår bra utav en kastrering. Med kemisk kastrering kan man därmed testa hur sitt djur blir och skulle det vara så att ens djur inte mår bra så löper det ut efter 6 månader eller ett år (beroende på vilken spruta/chip man väljer). Super smidigt och klokt om man är osäker.

82535001_583869862551550_585331466087432192_n

Vi tänker att ifall Ginzo svarar bra på den här typen av kastrering kommer vi i slutändan vilja kastrera han helt. Kastreringen kan ge effekt på en gång men det kan också ta veckor tills att effekten börjar verka. Med det menas att en hanhund då fortfarande kan befrukta en tik och man bör vara lite försiktig de första veckorna.

Hittills har både jag och sambon lagt märke till skillnad på hur Ginzo var innan och nu. Såklart kan det vara enbart för att det skedde idag eller att det blir en placeboeffekt hos oss, men han verkar mycket lugnare. Såklart är varken jag eller sambon naiva och tror att hans beteenden kommer försvinna med vinden, åh nej det kommer fortfarande vara mycket kämpande då könsdriften har skapat ett beteende som inte bryts med en kastrering. Men kastreringen tar bort udden utav hans intensitet bland annat och gör det nog lättare för oss att få han tillbaka på rätt bana igen.

82520784_849063022225354_1416045743919071232_n

Hoppas ni fått en bra start på vecka 4 och ni får gärna ställa en massa frågor kring kemisk kastrering, hur Ginzo är med mera. Svara gärna så gott jag kan och planerar att skapa en frågestund inom kort!

 

7 reaktioner till “Manhood of

 1. Vilken härlig vecka du har framför dig fina du, fullspäckad! Skönt att han svarade så bra på kastreringen hittills! Låter som en fantastisk dag!! Så fin han är!😍❤️

  Gilla

 2. Först funderade jag på varför ni valt kastrering, men sen läste jag ju vidare och såg anledningen.
  Jag hoppas det blir bra för er och Ginzo. För hur lång tid valde ni?
  Jag valde att kastrera min sista hund kirurgiskt, då han sprang byn runt så fort någon tik löpte, det var ett bra val, även om andra tyckte det var synd att inte kunna ta valp efter honom.
  Jag ångrade det inte en sekund, han blev mycket mer tillgiven och uppmärksam på oss, enda problemet var att andra hundar som inte kände honom innan ville rida på honom, de förstod inte riktigt vad han var.

  Gilla

  1. Ja, nej är väl medveten hur hundmänniskor vill agera in i sådana här situationer och undrar hur andra hundägares tankebanor är. Vi valde 6 månader av rimliga och genomtänkta val!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s