Idag har det varit en utav de bättre dagarna på länge. Det har varit struligt ett längre tag nu och det är alltid trevligt att se lite ljusglimtar som får en att kämpa på hårdare. Idag tog jag mig en välförtjänt pluggfri dag. Men det innebär dessutom att jag raserade all chans på att bli godkänt på tentamen jag ska skriva imorgon, men det är det värt. Jag kände att jag ändå inte hann studera tillräckligt inför tentamen att jag lika gärna kunde få vila upp mig inför termin 4 som startar på tisdag. Verkar vara en rätt tuff termin så jag vill samla all kraft jag har!

Istället har jag ägnat tid åt att handla, träna och bara njuta utav ett städat och fräscht hem. Nu när det varit mycket i skolan men också här hemma har hemmet blivit lidande. Myst i soffan framför Vikings tillsammans med sambon och till middag åt vi ugnspannkaka. Så himla gott! Resterande utav kvällen kommer att bli lugn framför serier och mysa i soffan.

83056894_608613389925074_3237483477993521152_n

Hur går det med Ginzo?

Sådär om jag ska vara ärlig, men de få ljusglimtar som vi får, tar vi och omfamnar. Som idag till exempel. Första morgon promenaden tillsammans med mig gick hyfsat bra, men det blir mycket ryckande i kopplet jag blir så galet trött på och blir mycket tillsägning vilket jag också blir trött på. Men den här morgonen var bättre än föregående och det känns så skönt. Ibland känns det som om vi är på god väg att få han bra i koppel!

H gav oss tips hur vi skulle aktivera Ginzo och idag tog sig sambon ut för att aktivera honom på ängen, vilket gick hur bra som helst. Dem var ute i en hel timme och Ginzo fick verkligen jobba med huvudet och nosen. Sambon pratade bara gott om deras aktivitet idag, vilket gör mig mycket gladare i själen.

När de sedan kom hem så njöt vi utav att få sitta i soffan med en kopp kaffe framför Vikings och då valde vi att aktivera honom inomhus. H har lärt oss hur vi ska få honom lugn och få ett ställa där vi kan säga ”nu ska du vara lugn och här ska du ligga”. Detta kommer (om det fungerar) fungera bra när gäster är på besök eller när han är speedad. Idag när han var trött så tyckte vi att det var ett ypperligt tillfälle att öva in kommandot. Och när vi visade honom vart han skulle ligga sade han inte emot. Låg där i cirka 10 minuter och testade att se om han fick komma upp, vilket vi sade nej till, och då accepterade han det. Glädjen är obeskrivlig!

Nu hoppas vi bara på att det blir bättre och bättre i framtiden!

82775153_2654945021288666_5353963642574340096_n

Hur går det med er pakt?

Bara bra! Jag har inte intagit något sött sedan lördags och det är himla stort för att vara mig. Jag har heller inte små ätit dem här dagarna och försökt enbart tänka vad jag får i mig. Så som mer tillagad mat, grönsaker, kokt potatis istället för pommes frites och äta normalportioner som gör mig mätt inför nästa måltid. Jag känner mig mycket piggare och fräschare och helt ärligt känner jag inget sötsug. Det är ju ett gott tecken!

Hoppas ni fått en fin onsdag idag och hoppas ni inte glömt köpa in fina tulpaner idag!

82187773_2684248975190085_5772319166878973952_n

17 reaktioner till “Tulpanens dag

 1. Mycket bra jobbat med ginzo och pakten! Att dessutom lyssna till dig själv och vara pluggfri är stort 🙂 bravo! Jag har haft en riktigt fin dag också, första på länge!

  Gilla

 2. Det är inte lätt att fostra en liten hund, men med tålamod så går det!
  Älskar tulpaner. Just nu kan jag inte få tag på några, men det finns andra blommor i mängd runt omkring oss!

  Gilla

 3. Man behöver en bara-vara-dag ibland, så bra att du lyssnade på kroppen & knoppen.
  Härligt att du känner framstegen med Ginzo, det kommer att gå bra det där, så länge men är medveten om problemen har man goda chanser att komma till rätta med de.
  kram

  Gilla

 4. Så skönt för dig att ta ledigt en dag och komma ikapp lite på hemmafronten! 😀 Tyvärr blir ju ofta hemmet lidande när man har fullt upp med skola eller jobb (åtminstone har det varit så för mig). Du gör rätt i att omfamna de små framstegen som sker med Ginzo. Ibland är det just små små framsteg man får då och då, men när dom händer blir man desto gladare 😀 Min tik som jag har berättat om (hon som var en riktig styggelse som ung) var bedrövlig att dra i kopplet i drygt ett år trots att vi tränade varje dag. Det var en stor och stark hund, och jag fick själv börja träna styrketräning för att inte kroppen skulle ta stryk av de hårda rycken. Men gradvis kom framstegen efter att jag fått tömma hela mitt register av kreativitet i träningen. När hon slutade att dra var jag överlycklig, för sen kunde man nästan ha en sytråd till koppel så skötsam som hon blev. Den hunden satte mig verkligen på prov, men desto lyckligare blev jag när framstegen infann sig. Den känslan kan du också gotta dig åt i förskott 😀 ❤

  Gilla

 5. Så fint med tulpaner 😀
  Skönt att vila upp sig, ibland behöver man det, bra att du lyssnar på dig själv 🙂 Tentan kan du ju skriva en annan gång 🙂 Skönt att det går bra med pakten också 🙂 Härligt att det gick bra med Ginzo också 🙂

  Gilla

 6. Det är bra med pakter sådär! Körde två veckor med min kille, mest för hans skull dock då småäta inte är min grej! Han blev förtvivlad hahah!

  Gilla

 7. Gott med ugnspannkaka till middag!

  Så fint med tulpaner. Det har jag också gärna hemma efter att julen packats undan.

  Svar: Tack för fina ord och din visade omtänksamhet. ❤

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s