Härliga och lugna lördag. Den har inte varit händelserik, däremot väldigt skön. Tog en trevlig morgon promenad med Ginzo, fixade i ordning frukost till mig och sambon och sedan låg vi ett bra tag i soffan och mös framför första sagan om ringen filmen. Hämtat ut ett nytt och roligt sällskapsspel som jag köpte förra veckan och handlade på Ica, tog ytterligare en promenad med Ginzo och därefter tränade jag. Känns så himla skönt att ha kommit igång med mitt tränande igen, känner mig mycket piggare och gladare!

Jag har även försökt mig på lite plugg inför omtentan den 14:e och fortsatt se på sagan om ringen trilogin. Nu under kvällskvisten tog jag fram dem sista sötsakerna på länge – förhoppningsvis – och jag är osäker på om jag njöt. Var väldigt gott i början, men hade räckt med en halv biskvi alltså. Ovanligt för att jag tidigare – för några veckor sedan – kunde äta två biskvier och fortfarande inte vara nöjd haha. Galet hur sötsuget kan ändras bara genom vilja.

82891164_2502884639837153_8865416792252612608_n82390721_515426989329914_7717023145248423936_n

Ska se klart sista filmen nu och sedan invänta att sambon kommer hem. Ska även försöka göra klart de sista flashcards till omtentan och sedan ge mig för dagen.

Vår må-bättre pakt

Jag och min bästa vän har idag ingått en pakt där vi ska hålla oss ifrån sötsaker, läsk och se till att må bättre. Min vän har minst sagt samma problem som jag – ett enormt sötsug – och den här pakten kommer att göra oss gott. Tidigare i september började vi en sådan här pakt, men den sprack efter några dagar eftersom jag fyllde år haha. Den här gången ska vi försöka hålla i vår pakt till ett bättre välmående.

Dessa är våra må-bättre krav:
♦ Undvika sötsaker och småäta. Endast nyttiga mellanmål. Vid behov får vi äta sötsaker 1 gång per vecka.

♦ Inget läsk eller alkohol intag. I så fall endast 1 gång per vecka, men helst undvika helt.

♦ Äta mer rätt/bra mat. Undvika att äta mycket pasta och vitt bröd. Äta mer hemlagat och äta mer grönsaker till måltiderna.

♦ Daglig motion/träna mer. Helst träna eller gå lång promenad ca 3 gånger per vecka. Men rör vi på oss under veckans gång är det bättre än inget.

♦ Få ordentligt med sömn. Den sistnämnda är mestadels för Jennifers skull eftersom jag själv sover väldigt bra. Det jag skulle kunna ta med mig är att försöka gå och lägga mig i sängen när jag känner mig trött istället för att somna i soffan och sedan lägga mig i sängen.

82146188_2698845620196986_8162090166383542272_n

Jag hoppas att den här gången kommer vi båda hålla oss i skinnet och klara oss. Vi ska dessutom hitta på ett mål, till exempel om vi hållit oss under två månader får vi avnjuta en kväll på ett spa, restaurang eller gå på bio. Göra något tillsammans! Än vet ingen utav oss vad målet ska vara, men det ska ändå vara som en morot längs vägens gång.

Hoppas ni haft en fantastisk lördag idag! ❤

10 reaktioner till “Vår må-bättre pakt

  1. vilken dunderpakt! Jag och Erik har en liknande pakt, fast inte med sötsaker. Men vi har ang. alkohol, sömn, mediciner, mat och motion. Sötsaker borde kanske finnas med på listan när jag tänker efter…. men det får bli sedan, när vi ”vant oss” vid alla andra goda vanor.

    Gilla

  2. Vilken bra pakt 🙂 Skönt att kunna peppa varandra 🙂
    Jag ska också dra ner på sötsakerna. Bara äta när det är något speciellt typ 🙂 Mår så mycket bättre av att inte få i mig så mycket socker, sen mår plånboken bättre också 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s