Som många har även jag nyårsmål jag skulle vilja dela med mig utav. Men inte bara år 2020 nyårsmål utan även vad för nyårsmål jag hade år 2019. Det är alltid roligt att se tillbaka på om jag har lyckats bättre med nyårsmålen bättre under årets gång.

Nyårsmål 2019

81981541_634082954000495_3838715522896101376_n

♥ Bli bättre på att ta hand om mig själv. Jag är osäker på om jag lyckats med detta år 2019. Jag har såklart tänkt mycket på mig själv och mitt välmående, men mycket väger över och gjort att jag mer tänkt på andra än tagit hand om mig själv.

♥ Kämpa mer med min ångest. Jo, men det tycker jag att jag både har lyckats och misslyckats med. Jag övervann ångesten under nästan hela året, jag kunde enkelt slå bort den om den dök upp och räckte med att jag tittade en gång/ryckte i handtaget en gång och jag var nöjd. Sen oktober blev det värre igen, men nya tag i år!

♥ Klara allt som har med plugg att göra. Yes, det har jag verkligen gjort. Under termin 2 var det rätt mycket omtentor, men jag klarade åtminstone dem på andra försöket och resterande inlämningsuppgifter med mera på första försöket. Under termin 3 har jag klarat allt på första försöket hittills (terminen avslutas den 16:e januari) förutom ett moment av tre på praktiska tentamen. Så jag tycker verkligen att jag har klarat mig med bravur!

♥ Unna mig lite skönlitteratur emellan åt. Ja, det har jag gjort. Under sommaruppehållet behövde jag inte studera alls och kunde lätt njuta med en bok under sommaren. Jag har dessutom läst några böcker under hösten också. Super mysigt!

♥ Vill ha mer dejter med min sambo. Nej, den här har vi varit dålig på. Till och med på vår 6 års dag hade vi inte direkt någon dejt, utan bara njöt hemma. Sedan vi skaffat hund har vi dessutom inte haft tid för det. Men vi har varit ute och roat oss, fast då inte själva, så det är ändå en liten dejt kväll på ett sätt.

Nyårsmål 2020

81555361_3382097621832074_6463952709924945920_n

♥ Bli bättre på att ta hand om mig själv. Det får följa med ytterligare ett år till. I den ingår förstås att jag ska undvika sötsaker till vardags (konsumera mer hälsosamt), hålla igång träningen och inte ge vika för dåliga ursäkter och njuta på olika sätt.

♥ Kämpa mer med min ångest. Den får också följa med i år igen eftersom jag verkligen vill lära mig leva med min ångest, som jag gjort tidigare. Det är himla jobbigt att känna sig hämmad utav sin ångest och det är dessutom pinsamt att stå och rycka i handtaget ett x antal gånger. Så det här året ska jag inte tillåta ångesten ta överhand!

♥ Klara allt som har med plugg att göra. Detta medföljer också under år 2020 eftersom jag vill klara alla utmaningar som nu kommer hamna på mig under slutet av termin 3, hela termin 4 och termin 5. Det är dem tuffaste (alltså termin 4 och 5) terminerna enligt de som klarat dem och detta ska jag också klara med bravur. Jag vill så gärna ta examen 2021!

♥ Inte ge upp. Det gäller då plugget och med Ginzo. Det är väldigt mycket just nu med Ginzo, han är inte en enkel match och mallar överlag är svåra att uppfostra. Jag som inte har någon erfarenhet tidigare från hund eller rasen tycker jag personligen att det är super svårt, speciellt att följa andra erfarna malle-ägares råd. Men jag ska försöka att inte ge upp och jag ska göra allt i min makt för att få en sån fin och lugn malle som det går. Och när det gäller plugget ska jag fortsätta plugga, även fast det ser omöjligt ut, så ska jag inte sluta kämpa!

♥ Bli bättre med ekonomin. Det gäller inte bara att sluta shoppa, utan typ sluta slösa pengar på onödig kaffe ute, sluta handla in så att jag kan små äta, ta med lunch till skolan och spara in dessa pengar och ställa mig på parkering med billigare kostnad. Göra allt för att inte slösa bara för att vara lat. Just nu ska jag erkänna att jag är duktig med ekonomin och slösar inte i onödan, men jag skulle helt klart kunna bli bättre!

49314208_331093131074566_6044433223713292288_n

16 reaktioner till “Nyårsmål 2020

 1. Så roligt att läsa fina du! Kul att du lyckades med några av punkterna! Men även bra att ta med vissa punkter även detta året tycker jag! Bra mål! Lycka till med dom fina du ❤️

  Gilla

 2. Fint att läsa om de mål du hade för 2019 och hur det gått med dem. Och jag tycker du kommit en bra bit på väg. Att sedan ta med några av dem in i 2020 är klokt tycker jag. För du hade flera mål och några ganska så omfattande. Önskar dig det bästa inför 2020

  Gilla

 3. Det är bra mål du har satt upp 🙂 Det gick ju bra 2019 så det kommer säkerligen att gå bra 2020 också! Så roligt att läsa att studierna går så bra. Vissa unghundar kan vara en utmaning att fostra, men när dom har växt till sig och blivit välartade och lugna har åtminstone jag kunnat skratta gott åt hur det var. En tik av en extremt svårfostrad ras som blev världens lugnaste, skötsammaste och underbaraste dam, var en styggelse som unghund. Jag brukade skoja om att jag hade fått henne som straff för mina synder i ett tidigare liv, och nu när hon är borta efter många år kommer jag aldrig att sluta sakna henne :´D

  Gilla

 4. Jag lider också av ångest så jag förstår dig men tycker det är super att du kämpar på! Och jag tror på dig vi ska kämpa emot vår ångest och inte låta den styra oss ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s