Beskriv året med tre ord.
– Glädjefylld.
– Kämpande.
– Förväntansfull.

Bästa köpet? – Ginzo. Även fast att vi haft det tufft med honom, har han helt klart varit värt allt kämpande. Vår finaste prins ❤

80693876_2691488440873643_845737171489914880_n

Har du träffat några nya personer i år? – ja, jag har träffat finaste E för första gången, min barndomskompis man och deras dotter E och nya audionomerstudenter bland annat.

Har något hänt som som du önskar aldrig hände? – Ginzos skada. Han fick en fraktur den 16:e augusti och den 18:e opererades han i Göteborg. I 8 veckor låg han hemma i vila, vi bar på honom om han behövde ut för att uträtta sina behov, men fick varken leka eller gå promenader. Han fick knappt träffa personer överhuvudtaget för att han skulle vila till sig ordentligt. Det var tuff tid men det är nästan mer besvärligt nu då han har blivit värre då han glömt viss del av uppfostran, koppelträning och ibland allmänlydnad. Därmed har vi med blod, svett och tårar behövt kämpa och förhoppningsvis är vi på bättrings vägen!

Har du gjort någonting under 2019 som du inte gjort förut? – jag har köpt en hund, gått termin 2 och 3 på universitetet och arbetat på en ”chokladfabrik.” Jag har även besökt Sälen under sommartid.

81685494_1343837615821122_1089243219964723200_n

Bästa du gjort år 2019? – det bästa jag har gjort år 2019 var att söka hjälp för mina eksem den 15:e januari. Jag fick sån himla fin hjälp som har lett till att jag fått den hjälp jag verkligen behövde! Efter att ha solat 25 gånger, gått på en utav de starkaste kortisonkrämer samt ätit antibiotika tabletter är jag nu ”frisk”. Jag fick även epikutantestas i maj som ledde till att jag i dagens läge vet vad jag är allergisk mot och vad som orsakar eksemen. Om ni är intresserade utav att läsa vad epikutantest är så klicka HÄR!

Ditt största misstag 2019? – det måste nog ha varit att jag hoppats hela det här året, speciellt på födelsedagar, att min mormor började ta kontakt igen. Hon har kontakt med min mamma, men vägrar kontakta mig. Detta har gjort att jag istället tappat tron om jag ens vill ha kontakt längre. Är man inte intresserad utav mig på mer än ett år, så ska jag nog sluta hoppas på att hon bryr sig. För att ta kontakt med mina andra släktingar/familj för att ta reda på hur jag mår ser jag inte som om hon bryr sig om mig direkt, och om så vore så är det fegt.

Hur har du firat jul i år? – i år spenderade jag min julafton tillsammans med min familj hemma. Det var hur mysigt som helst och väldigt lugnt. Det enda tråkiga var att vi inte hade Jenny över jul.

80724812_2416559215325295_7873350299736342528_n

Vilka datum från 2019 kommer du alltid att minnas? – jag kommer alltid minnas 25:e januari eftersom Ginzo föddes det datumet och den 24:e mars för det var då vi hämtade hem honom. Den 16 maj åkte jag och sambon på visning i bostaden vi nu bor i, den 30:e maj skrev vi på (han) kontraktet och den 28:e juni flyttade vi hit! Jag kommer hellre aldrig minnas då jag fick mitt slutbetyg och jag visste att jag efter sommaruppehållet skulle börja termin 3 på universitetet, tyvärr kommer jag inte ihåg vilket datum det var men mellan 14-19 juni. Jag kommer alltid minnas när Ginzo skadade sig den 16 augusti och när min svägerska fick sitt första barn den 26 augusti. Jag kommer alltid minnas den 8:e och 9:e november eftersom vi firade min bror och pappas 50- och 25 års dag. Sedan kommer jag aldrig glömma min och sambons 6 års dag den 7 december. 

Har du skadat dig eller blivit allvarligt sjuk under året? – jag har faktiskt varit skadad av två olika händelser som jag kommer ihåg nu. Det kan säkert vara fler under årets gång så som att jag har ramlat och så vidare. Men jag fick hjärnskakning i slutet av september (gick in i min bil, hej-klantskalle!) och sedan mina eksem jag blev skönt nog av med mer eller mindre under sommaren.

Vad gjorde du på din födelsedag i år? – i år var jag skönt nog ledig på min födelsedag (enda lediga dagen under hela veckan) och jag städade, mös i soffan framför höstfilmer och när sambon kom hem grillade han kött och grönsaker till middag. Super mysigt och gott. Jag fick även en skrivare, vilket är något vi båda velat ha länge!

20190912_190024

Vem fick dig att må bra? – min familj och mina vänner.

Har du förlorat någon vän i år eller någon annan? – jag vet ärligt talat inte, jag vet inte hur jag ska svara på den frågan. Det återstår att se!

Har du varit full år 2019? – nix. Tillåter mig aldrig att dricka så mycket alkohol.

Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med förra året? – svårt att svara på. Jag har såklart varit väldigt glad och förväntansfull samtidigt som skadan gjorde att jag och sambon fått en himla tuff höst som orsakat många tårar.  Så likadant som förra året, eftersom jag mått hur bra som helst större delen utav 2018 men till hösten blev jag besviken och ledsen.

Vad ser du fram emot år 2020? – jag ser fram emot all träning med Ginzo och hoppas innerligt att vi får bukt på de återstående problemen vid uppfostran. Sedan ser jag verkligen fram emot att se vad år 2020 har att erbjuda såsom hus eller liknande. Jag ser också fram emot att gå på sambons kusins bröllop och se lilla E växa upp till en fin pojke.

81656580_779955315749700_8179981372346073088_n

Vad kommer du att sakna från år 2019? – jag vet faktiskt inte. Just nu ser jag bara det som en lättnad att få gå in i år 2020 och lämna år 2019 bakom mig. Jag ser fram emot att få se vad år 2020 har att erbjuda (då enbart bra saker!) och liknande. Ska jag komma på något kan jag väl säga stugan i Stora Mellösa. Jag älskade vår lilla stuga, den var riktigt mysig, men det gick inte att bo i en oplanerad, liten stuga med en hund och vattnet var inge bra. Så saknar det romantiska med stugan om man säger så då.

Vad önskar du att du gjort mer? – jag önskar att så fort Ginzo blev frisk i oktober så skulle vi tagit kurser och inte tagit allt så lättsamt. Vi har bara tänkt att vi ska ge honom lite tid att komma tillbaka i rutinerna igen, men det har visats sig vara ett dåligt beslut.

Vad spenderar du mest pengar på? – Ginzo.

Vart reste du under året? – jag har rest till Stockholm en hel del under år 2019, jag har varit i Eskilstuna under midsommarafton, varit i Kalmar/Öland två gånger i år och Sälen.

20191012_162715

Vilka ser du som de största händelserna under år 2019? – att jag och sambon blev med hund, vår flytt under sommaren och att min svägerska fick sitt första barn!

Tror du nästa år kommer att bli lika bra? – ja, det hoppas jag på om inte bättre. Återigen har året både varit glädjefylld och tuff och jag hoppas att allt det som tyngt ned mig och min sambo enbart blir till det bättre och att vi får ett ännu bättre år 2020.

Och till sist, vad är dina planer för 2020? – träna Ginzo, fira Ginzos ett års dag, försöka sluta äta så mycket socker, umgås med personer jag tycker mycket om och klara studierna i både termin 4 och 5. Ser fram emot om det kan bli ytterligare en eventuell flytt.

20191115_140046

10 reaktioner till “Årsrésume 2019

 1. Roligt och givande att läsa din årsberättelse, jag har ju inte varit här inne hos dig på ganska länge. Det känns bra att du har fått hjälp med ditt exem och att det har blivit bättre. Hoppas att ni alla tre kommer att må bra 2020.

  Gilla

 2. Finaste hunden!! Såklart han är värd att kämpa med, det går ta tid.
  Vi får inte glömma att dom fortfarande är valpar ❤
  Men ibland önskar man att vissa saker bara klickade direkt!! Haha 🙂
  Kramis!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s