Juli

Sambon fick äntligen sin efterlängtade semester på hela tre veckor och vi startade semestern med att åka hem till mina föräldrar. Den 5:e juli var jag på intervju till höst jobbet jag hade i några månader och därefter besökte jag min kära kusin Jennifer för att hon skulle få träffa Ginzo. Den 7:e juli åkte jag tillsammans med exakt hela min familj till Sälen för att besöka stället vi alltid befinner oss på under vintertid och se hur det ser ut under sommartiden. Vi vandrade mycket, besökte olika platser, killarna körde down hill och det var en himla mysig och fin vecka ihop! Den 14:e juli föddes mitt fjärde kusinbarn och min barndomskompis fick även sin första dotter under månadens gång. Vi började träffa några valpägare och tränade massa lydnad och annat ihop vilket var hur trevligt som helst. Sedan var jag på min allra första pass på chokladfabriken den 25 juli. I slutet på månaden kom äntligen alla möbler ifrån IKEA hem till oss (vi beställde leverans) och det var väldigt mycket fix inne i hemmet då flyttkartonger skulle upp, besluta vart möbler skulle stå och så vidare.

20190706_10163720190709_123706

Augusti

I början på månaden besökte mina föräldrar oss och hjälpte oss att montera ihop möbler ifrån IKEA leveransen och packade upp de sista flyttkartongerna. Jag jobbade minst 2 dagar i veckan på nya jobbet och trivdes himla bra med min kollega. Den 11:e augusti var jag och sambon figuranter på en söktävling vilket var hur roligt som helst. Minns när både en malle och en riesenchnauzer kastade omkull mig i mitt tält haha. Jag firade dessutom ett år som boende i Örebro stad samt haft min bil i ett helt år! Den 26:e augusti klockan 05:56 föddes vår finaste E. Glädjen när vi fick dem första bilderna är obeskrivliga!

Jag gör ett litet mellanslag då stycket över vad det som var bra under månadens gång. Den 16:e juli gick sambon ut på en promenad med Ginzo, en ordentlig promenad eftersom vi ville trötta ut honom inför att min svärmor skulle komma till kvällen. Men promenaden slutar med att Ginzo får en fraktur i vänster bakben och dagen efter åkte vi in till veterinären och röntgade honom. Väl på plats fick vi reda på att han är i stort behov utav en operation och ingen i hela Örebro, Stockholm eller annan närliggande stad kunde ta in honom eftersom det var fullbokat under en helg, så vi åkte till Göteborg. Jag befann mig i chock helt klart och väl på hotellrummet (Ginzo lades in för observation tills att han skulle operas den 18:e augusti) tog vi det bara lugnt, all must hade bara runnit ur oss och det är knappt så att vi har återhämtat oss trots att det gått flera månader. Den 19:e augusti fick vi äntligen åka hemåt och där blev det vila resterande utav månaden på veterinärens order.

20190819_184733

September

Min födelsedagsmånad. Jag blev hela 23 år den 12 september och firade in med familj och släkt den 14:e. Sommaruppehållet tog även slut den 3:e september och jag började återigen i skolan – termin 3. Firade dessutom in ett års dag tillsammans med min bästa vän Jennifer den 3:e september. Jag jobbade en hel del den här månaden på chokladfabriken och involverade Jennifer i jobbet dessutom. Umgicks mycket med vänner utöver skoltiden och tog hand om min älskade Ginzo som låg hemma under strikt observation. Det var väldigt mycket isoleringstid för honom och vi tog det för det mesta lugnt. Min kära kusin, som jag är så stolt över, kom även förbi oss i slutet på månaden för att hämta lite kurslitteratur och middag eftersom han börjat studera på universitetet i Lund!

I slutet på månaden fick jag dessutom hjärnskakning när jag gick in i min bil haha.

20190927_09382820190912_132928

Oktober

Ginzo mådde mycket bättre och utöver veterinär besök så har han fått sin första promenader och börjar bli som vanligt igen. Men eftersom han legat i vila väldigt länge blev han tyvärr väldigt problematiskt. Så månaden blev mycket träning igen för att få han på rätt bana igen. Den 11:e oktober åkte jag och sambon till Öland för att hälsa på finaste E. Han är ju så galet söt och det var så mysigt att hålla ett så litet barn i famnen igen! Medan vi var där så passade min familj Ginzo vilket var hur snällt som helst! Jag hade min allra första praktik under den här månaden vilket var riktigt roligt det med! Månaden slutade med att min svärmor kom på besök, eftersom det inte gick så bra senast hon besökte oss, så kunde hon njuta av en helg hos oss i oktober istället och sedan firade jag halloween med min bestie. På grund utav bristande ledarskap sade jag och min bästa vän upp oss från vårt jobb.

20191001_072631

November

I november var det mycket festande för vår del till skillnad från övriga året. Den 2:a november fyllde min älskade pappa 50 år och min bror fyllde 25 år den 13:e november. Vi firade 75 års fest den 9:e november med vänner och släktingar och jag fick träffa min barndomskompis dotter för första gången! Den 8:e november ”kidnappade” jag, min sambo, kusin och min brors två vänner min bror eftersom det är en tradition i min släkt att göra när någon fyller 25 år. Därmed körde vi Go-kart vilket var hur roligt som helst och sedan tog vi en gemensam middag på O´learys och till sist spelade vi bowling vid midnatt. Jätte trevlig dag! Det var mycket i skolan dessutom och hade min allra första salstentamen för den här terminen och jag fick ett G på första försöket. Galet underbart! Sedan hade jag sista praktikveckan på termin 3 vilket gick ännu bättre än första gången.

20191108_19240720191119_111919

December

Årets sista månad och den har minst sagt varit händelserik den med! Vi har haft stora problem med Ginzo så träningen har blivit A&O och nu har vi även kontaktat mer erfarna malle ägare för att få rätt stöd och hjälp. Annars har jag precis som alla andra firat in jultiden med pynt, bakat, julshoppat, firat advent och umgåtts med nära och kära. Jag och sambon firade även vår 6 års dag den 7:e december, haft julavslutning med finaste studiekamraterna den 19:e december, åkt till Stockholm för att se på Ola Salos show med mina föräldrar och sambo, firat in fjärde advent hemma hos mina barndomskompisars mamma med familj och gjort det sista inom skolan. Hade en praktisk tentamen jag dessvärre inte klarade och måste göra om den 14:e januari. Därefter har jag lagt plugget åt sidan för att fira in julafton tillsammans med min familj!

Mycket plugg sen oktober, det har nästintill varit en inlämning eller något stort att plugga till varje vecka, men jag har lyckats hantera det bra! Jag har bara blivit icke godkänt i en enda sak och jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag hanterat allt så bra!

20191220_164337

Året i sig, utöver några saker som tyngt ned min familj, har året varit fantastiskt bra!

8 reaktioner till “Årsrésume – del 2

  1. Kul att få ta del av din årsresumé!
    Beklagligt att ledarskapet på arbetsplatsen var så pass dåligt att ni valde att säga upp er – ändå starkt gjort av er!

    Svar: Tack så mycket för din kommentar till år 2019’s sista blogginlägg. Årsresumé från det gångna året finns att vänta.:)

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s