jullistan 2019

När åker julpyntet fram, och när städar du bort det igen? – julpyntet brukar åka fram dagen innan första advent eller på första advent. När julpyntet städas undan brukar oftast vara strax efter nyår.

Hur hittar du julstämning? – oj, ju äldre jag blir (utan barn dessutom, tror att jag kanske skulle komma i mer julstämning då) tappar jag julkänslan. Men det är väl att lyssna på julmusik, baka inför jul och laga mat inför julafton, advents fika och pynta. Det är väl oftast så jag kommer i julstämning.

Vad är bäst med julen? – det bästa med julen är att få umgås med mina nära och kära. Äta gott och ha det trevligt ihop!

Favorit juldoft? – kanel, saffran, julgransdoft och vanilj.

Bästa julfilmen? – det är svårt att välja och vraka mellan alla dessa bra julfilmer som faktiskt finns. Men jag tycker The Holiday är väldigt mysig och även Love actually. Två godingar. Bland de nyare så gillar jag the spirit of the christmas och the holiday calender.

Har du någonsin firat jul utomlands? – nej, det har jag inte gjort.

Har du en julkalender i år? – nej, faktiskt inte. I år kostade jag inte på mig varken någon kalender med presenter i eller triss kalendern. I år köpte jag endast en julkalender till min älskade hund. Och som han älskar den!

jul7

När handlade du/kommer du handla årets första julklapp? – jag handlade årets första julklappar (till julklappsspelet) på tredje advent och sedan köpte jag dem sista presenterna den 18:e december.

Vilken jullåt tycker du om, och vilken är du trött på att höra? – jag älskar the fairytale of christmas. Någon jag faktiskt tröttnat på är Feliz Navidad eftersom den enbart upprepar sig i typ 3 minuter och finns på varje radiokanal haha.

Glögg eller julmust? – svårt att välja eftersom jag precis hittat en glögg jag verkligen tycker om. Men måste nog ändå säga julmust!

Ge eller få? – ge, alla dar i veckan!

Plastgran eller äkta? – äkta. Men i år kände vi inte för att köpa en riktig julgran eftersom vi inte har ”plats” för den och vi misstänker att Ginzo kommer vilja välta den. Därför köpte vi vår allra första plastgran i år, på 48 cm, som står på vår Kallax möbel.

Pepparkakor eller knäck? – pepparkakor. Aldrig varit förtjust i knäck.

Hemma eller borta? – det vet jag faktiskt inte, eftersom jag aldrig firat jul hemma (efter att jag flyttat hemifrån då). Men jag skulle nog vilja säga att det är skönare att fira jul hemma eftersom att det inte finns några krav på att man måste klä upp sig om man inte vill och vill man mysa framför en julfilm eftersom man är trött efter dagens firande kan man göra det på ett helt annat sätt än borta hos någon annan. I år kommer jag fira hemma hos mig tillsammans med min familj. Ska bli jätte mysigt och ser fram emot det!

jul1

8 reaktioner till “Jullistan 2019

  1. Vilken bra jullista! Här åker pyntet också fram till första advent, men blir kvar lååångt in i januari😆 Jag kan inte alls bestämma mig för vilken julfilm som är bäst, för det finns så många bra😄 Men tycker helt klart bäst om att fira hemma av samma skäl som du.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s