God kväll! Både gårdagen och dagen har varit påfrestande och jag har behövt både vila och behövt sätta igång nästa uppgift inför nästa examination. Det är väldigt mycket nu som händer, både i skolan men också privat, och jag försöker strukturera upp allt på bästa sätt.

79311414_474762759841235_2690520067157786624_n (1)

Praktisk tentamen

Igår började min praktiska tentamen. Det innebar att jag kom dit vid den angivna tiden för att där få mer information. Jag fick reda på att jag (tillsammans med min tilldelade partner) tal i brus och jag skulle räkna ut värden inför mätningen, ge korrekt instruktion, utföra mätningen självständigt för att sedan tolka resultatet för min lärare. Samtidigt som jag utförde allt detta spelades jag in och hade en lärare som bevakade mig. Jag var så himla nervös och det kändes inte bra, men oftast känns det inte bra även fast att det har gått bra. Jag insåg själv att jag hade gjort ett misstag men eftersom jag kom på det under min tid så kunde jag lätt åtgärda felet. Något som också gjorde mig galet nervös var att jag inte tidigare suttit vid den här mätboxen och utfört den här mätningen, så jag förstod inte hur systemet fungerade. Men försökte hitta allt självständigt och det lyckades jag med skönt nog!

Idag hade jag återigen praktisk tentamen och likaså som igår hade jag egentligen ingen aning om vad jag skulle göra för mätning. Väl inne så fick jag agera patient igen för min partner och vice versa. När det var min tur drog jag en lott där det stod att jag skulle ge min partner/patient korrekt instruktion till Otoakustiska emissioner. Ja, även under observation från lärare och kamera. Det tyckte jag nog ändå att jag lyckades bra med. Sedan fick jag utföra ABR, en av de svåraste mätningarna och det innebar att jag skulle ge korrekt information, sätta elektroderna korrekt på min patient, se till att impedansen var låg och kontrollerad och sedan tolka ett resultat. Jag slapp med andra ord utföra självaste mätningen då den tar lång tid. Jag tyckte det gick sådär även här. Jag kom på mig själv att jag vid instruktion inte sagt allt och likaså här kom jag på det under min tid så jag hann rätta till mitt misstag. Därefter tyckte jag att självaste tolkningen på resultatet gick sådär, men det var nog mestadels för att jag fick så himla många frågor utav min lärare. Hade jag bara fått förklara utan frågor efter som så hade jag nog känt att det gått bättre. Man blir alltid lite extra nervös när man får frågor!

78767957_416431935908769_8861341199001190400_n (2)

Hemma

Igår hade jag min underbara vän J på besök. Det gick hyfsat bra med Ginzo och henne, Ginzo har en tendens att vilja hoppa på henne samt alltid störa henne. Han kan liksom inte ge upp och jag behöver upprepade gånger säga till honom på skarpen. Igår tyckte jag ändå att det gick mycket bättre än vanligt. Framsteg! Vi kalasade på lite lunch ifrån MAX och till middag gjorde vi kyckling med indiska kryddor, grädde och couscous. Super gott! Såklart blev det en hel del prat, hon är verkligen en person jag kan prata om exakt allt med, och sedan mös vi framför serien YOU. Eftersom vi båda somnade och vaknade upp i soffan beslöt vi att fortsätta sova i soffan hela natten, även fast att det kanske inte var ett så klokt beslut. J har varit så galet trött hela dagen och jag kan inte påstå att jag är mycket piggare.

Efter praktiska tentan idag åkte jag raka vägen hem, umgåtts med min kära hund och på börjat nästa uppgift jag har examination i nästa vecka. Det är mycket nu, men skönt nog hinner jag ändå med allt känner jag. Så jag har gjort två patientfall utav tolv så hoppas innerligt att det kommer gå bra. Även vid den här examinationen behöver jag ha utfört alla dessa patientfall och väl på plats kommer jag få reda på vilken utav alla patienter jag behöver examineras i. Också jobbigt att inte veta!

Nu kommer jag fortsätta vila, lägga bort plugget och mysa framför lite serier!

79081122_2536803533310242_6882878880764395520_n

Orsakullans utmaning för gårdagen samt dagens kommer här:

Med snö och kyla kommer halkan, har du fallit något denna vinter?
Ja, jag invigde den här månaden med att ramla. Det var första advent och jag skulle snabbt iväg med bilen för att köpa lite fika samt annat. Men jag hade snö och is på bilen så gick runt bilen för att få bort. Sedan låg jag helt plötsligt på marken och förstod inte vad som hände. En skrapa sönder senare, reser jag mig upp och fortsätter som om inget hände haha!!

Är du sådan som badar isvak?
Nej, det skulle jag aldrig vilja göra heller. Inget som jag ser som ett nöje om man säger så.

78580484_688400268650217_3719851843417800704_n

5 reaktioner till “Hårt slit ger resultat

  1. Åh serien you är ju så bra och nu är det inte långt kvar tills säsong 2 släpps! 😀 Håller tummarna med tentorna (det där låter lite för komplicerat för mig haha). ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s