Första advent. Det är återigen helt galet att det redan är första advent och samtidigt så himla mysigt. Jag känner en viss glädje över dagen då jag plockade fram julpynt och att det både var soligt och snö ute och minusgrader. Precis så en december och en julig dag ska vara. Jag invigde dessutom första advent med en vurpa när jag stod och skottade bort snön ifrån min bil. Jag var väl medveten om att det var människor som nog såg min vurpa, men jag fortsatte precis som om inget hänt. Precis som man brukar. Komiska i det hela var nog att min borste gick sönder, där man skrapar. Den trillade av. Typiskt!

jul
jul5jul1

Den större delen utav den här söndagen har bestått utav att stor städa i vardagsrummet och i hallen. Efter jag städat dessa två rum (himla mycket att göra dock) julpyntade jag lite och kände glädjen stråla igenom. Jag har fortfarande några rum kvar i radhuslägenheten att både städa och pynta, men det planerar jag göra imorgon. Vi åt samma goda måltid som igår. De stunder jag inte varit produktiv har jag enbart suttit i soffan, njutit utav serier eller bara umgåtts med sambon när han väl var vaken.

Resten utav kvällen kommer att bestå utav att ta det lugnt i soffan, framför serier och eventuellt äta något gott till kvällen så som skumtomtar eller pepparkakor. Glöggen väntar jag med. Se bara så söt vår Griseknoa tog beslag på, så vi väljer att låta honom ha glöggen ett tag till.

jul4jul6jul8

Precis som jag gör, varannan månad, är jag med i Orsakullans utmaning. Och jag har i ärlighetens namn längtat till den här utmaningen just eftersom jag både gillar dessa utmaningar men också för att det handlar om julen. Bästa tiden på året! Om ni inte har varit med i Orsakullans utmaning tidigare tycker jag ni absolut ska göra det. Så roligt och ifall man får bloggtorka hjälper utmaningar det!

Första advent idag, hur ser denna dag ut för dig?
Jag tog en pluggfri dag, stor städade och julpyntade. Jag har även ätit en eller fler pepparkakor och njutit utav vädret. Fin första advent!

jul278099271_581785125921330_6483724209619992576_njul3jul7

Idag fick min älskade hund ”öppna” den första luckan i sin adventskalender. Gissa om han blev överlycklig?! Han försökte till och med (till mattes frustration) hjälpa till att öppna första luckan då jag inte helt förstod hur jag öppnade den haha. Roligt att få möjlighet att ge honom adventskalender, även fast att det kanske är löjligt egentligen.

Hoppas ni fått en fin avslut på den här veckan och hoppas ni får en bra start på v. 49!

4 reaktioner till “Första advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s