outlander12outlander9

Claire Randall är gift med historikern Frank Randall som är intresserad utav att lära sig mer om sina förfäder. De far till Skottland där Frank har sina rötter och träffar en pastor som hjälper Frank och Claire att få ihop information. De besöker olika platser för att lära sig mer och en dag åker Claire själv till Craigh na dun och efter den dagen blir det aldrig sig mer lik.

Claire vaknar upp 200 år tidigare än hennes egna årtal och förstår inte vad som händer. Hon stöter på ett gäng Skottar som tar hand om henne och efter flera månader tillsammans med dem får hon lära sig att inte visa att hon kommer ifrån framtiden. 

Under våldsamma upplevelser Claire får vara med om måste hennes liv räddas genom ett äktenskap med en man hon känt längst utav tiden i Skottland. Först är Claire motvillig men till slut går hon med på äktenskapet tillsammans med James Fraser och lever ett liv där hon behöver följa sin makes ord och har egentligen ingen rätt att säga emot. Claire står därför inför två val. Stanna kvar, leva resten utav sitt liv tillsammans med en man på 1700-talet eller försöka fly och ta sig hem till år 1945 igen.

Med tiden blir Claire och Jamie förälskade i varandra och gör allt för att skydda varandra, till varje pris. Claire vet om vad som händer i framtiden – slaget på Colloden – och gör allt för att hitta ett sätt att förändra framtiden.

outlander1outlander8

Jag älskar den här serien! Den är så himla vacker på så många sätt och vis och många känslor väcks hos mig när jag tittar på serien. Jag älskade verkligen säsong 1 just eftersom man fick lära känna alla dessa härliga och olika karaktärer samt att deras passion för Skottland är beundransvärt.

En del av Outlander serien har faktiskt skett på riktigt och det tycker jag är roligt att se en serie om. Såklart är inte karaktärerna direkt tagna från verkligheten, men slaget i Colloden och vissa saker som sker i serien har skett på riktigt och de använder sig utav Jakobiter och de klaner som existerade under 1700-talet.

outlander4

Jag skulle vilja skriva mer om serien. Jag skulle vilja skriva vad som händer under seriens gång, men då är det inte roligt att se på serien. Jag säger att jag tyckte hon valde helt rätt person. Jamie är så himla mysig, trevlig och verkligen älskar Claire utav hela hans hjärta. Hans offrande för att se till att Claire är i säkerhet är så beundransvärt och deras kämpande för varandras välmående och deras passion är något unikt och vackert.

Serien är så galet bra och jag rekommenderar er alla att se den! Men jag varnar för er som tycker våld är otäckt att se för att det finns vissa scener jag får ångest utav att se på och ibland tycker jag det är grymt våldsamt och otäckt. Ni som sett serien/ser serien kommer definitivt förstå vad jag menar!

Serien får helt klart 5 utav 5 stjärnor utav mig!

outlander2Outlander 2014

11 reaktioner till “Outlander – season 1

  1. Outlanders är superbra, läste boken ”Främlingen” flera år innan serien och läste den, älskade den ❤ Blev nyfiken på din blogg, ska kika!

    Gilla

  2. Alltså Outlander, ÄLSKAR den serien! Absolut en av mina favoritserier 🙂 Jag sitter och bara väntar på att nya avsnitt ska komma ut. Någon gång i livet så måste jag läsa böckerna 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s