Veckan 47

Veckans bästa: det måste nog ha varit de gånger jag sett framsteg hos Ginzo. I fredags till exempel då han gick helt fläckfritt i kopplet, då bubblade glädjen upp inombords på ett sätt det inte gjort på ett tag. Sedan när jag såg honom bli aktiverad igår tillsammans med sambon och mig, super roligt att se glädjen hos honom när han fick leka tillsammans med oss.
Veckans bästa 2.0: alla de timmar jag lagt ned på att se på outlander serien. Himla bra!
Veckans känsla: trötthet. Ständig trötthet. Jag har gått upp himla tidigt om mornarna och gått och lagt mig sent. Sedan hade jag en biltur fram och tillbaka på 2 timmar varje dag vilket orsakade trötthet bara det. Och vädret såklart.
Veckans sämsta: att Ginzo har blivit dålig igen. Förhoppningsvis är det inget allvarligt, men han börjar halta igen och har svårare att sitta och ta sig upp/lägga sig ned tar längre tid. Håller tummarna på att det inte är något allvarligt!
Veckans inköp: ingenting. Men däremot har jag utnyttjat mina 700 kr hos Coolstuff och hämtade hem paketet i måndags!
Veckans märkligaste: i måndags stängde de av vattnet pga en läcka som hade hänt i närområdet. I fredags gick dem ut med att vattnet i Kumla och Hallsberg är förorenat (tack och lov inte där jag bor).
Veckans längtar efter: tills den här helgen. Både jag och sambon har haft mycket för oss alla dessa helger som varit och knappt att vi haft tid att umgås den senaste tiden. Den här helgen har varit oplanerad och vi har bara njutit i varandras sällskap.
Veckans idylliska: alla dessa tider framför Outlander.
Veckans förvåning: att vattnet har blivit förorenat. Obehagligt vill jag väl mer säga!
Veckans reminder: ”lev i nuet för att du vet inte vad som händer imorgon”.
Veckans väder: regn, grått och dimmigt ute.

77272417_501428080446242_6283427164230516736_n

Lördag

Igår var både jag och sambon lediga. Vi tog oss en sovmorgon och åt en gemensam frukost, vilket vi sällan gör. Till frukosten tittade vi på Lucifer och tog det lugnt under större delen utav förmiddagen. Vilket var hur mysigt och trevligt som helst!

Vid 13:00 tog vi oss ut för att aktivera Ginzo. Vi åkte till skogen där vi släppte han lös och han sambon och han övade på ”loss” med olika slags lekar och vi övade dessutom passivitet. För att göra leken roligare testade vi ge kommandot ”loss” medan vi lekte apport med Ginzo och vid inkallningen kom han till oss, droppade bollen framför sambons fötter och väntade lydigt och med glädje tills sambon kastade iväg bollen. Hur fint som helst! Efteråt tog vi oss en promenad tillbaka till bilen och hemåt och han var hur fin i kopplet som helst. Jag blev så himla glad och kände verkligen glädjen bubbla upp inombords, igen. Precis som under fredagen.

Under kvällen började vi dock lägga märke till att Ginzo började gny. Till en början trodde vi enbart för att han var utmattad efter vår träning och låg och gnällde lite bara för att. Till slut insåg jag att han inte direkt kunde ta sig uppåt. Jag försökte pocka på hans uppmärksamhet, men han ville ligga kvar, vilket inte var normalt. Inte heller att han var himla lugn, något vår hund ALDRIG är. Inte på det här sättet. När Ginzo väl kom upp lade vi märke till att han haltade. Glädjen krossades väldigt fort kan jag lugnt säga. Rädslan över att behöva genomgå den här proceduren igen eller ännu värre, skrämde mig. Vi valde att vänta och gav honom Alvedon för att lindra eventuell smärta.

78455554_590155498388031_8887243326424612864_n

Söndag

Idag har vi lagt märke till framsteg hos vår älskade valp. Han små haltar lite, men han är mer aktiv idag och han har inte gnällt något och visar ingen smärta. Vi hoppas innerligt på att det enbart är någon sträckning.

Annars har dagen blivit lugn för både mig, sambon och Ginzo. Bara legat i soffan och myst, jag har hunnit att skriva på mitt portfolioarbete som ska in på onsdag och sedan har vi masserat vår älskade hund och tittat igenom honom noggrant så vi vet att han inte är skadad. Lugn och mysig söndag, precis som det ska vara. Ikväll blir det marängsviss till efterrätt och sedan ska vi nog fortsätta se på Lucifer då sambon har börjat gilla serien mer och mer.

77357534_1261245827398435_407913509620285440_n

Hoppas att ni har haft en fin helg allesammans ❤

8 reaktioner till “Oroväckande men hoppfullt

 1. Vilken rolig lista att läsa! Och vilken fantastisk helg! Jobbigt att du känt dig såå trött i veckan bara, hoppas de blir bättre!♥️Vad tråkigt att Ginzo blivit lite dålig igen, hoppas de blir bättre snart! Skönt med en helg där ni bara njutit av varandras närvaro!♥️

  Gilla

 2. Tack snälla! Ja, det är väl lite olika. Nu var det inte jättemycket skuggning på min och den var ju inte heller så stor, men kan tänka mig att det känns mer om den är större och det är mer. Sen är det nog mycket beroende på var på kroppen tatueringen sitter också 🙂

  Gilla

 3. Så härligt att det går framåt med Ginzo och kopplet, men så tråkigt att han haltar igen. Jag håller tummarna att det inte är något allvarligt. Min ena häst som har varit skadad kunde börja halta lite när hon överansträngde sig, och sen gick det över.
  Veckans känsla och vädret är densamma här. Trötthet och grått för jämnan. Skulle behöva sovmorgon halva dagarna i minst en vecka 😀

  Gilla

 4. Detta hände vår Bosse (schäfern) som unghund, började halta vid ca 5-6 månaders ålder.. Vi avvaktade några veckor trodde hundarna busade ju en hel del ihop, vi hade honom i koppel men han blev inte ohalt igen, röntgen och det visade sig att han led av lösa benbitar i armbågen diagnos Osteochondros…Har en länk på Bosses resa och operationer där, länken heter ”Osteochondros”… Hoppas verkligen ni slipper någon diagnos och att det är något som går över, men ju yngre hunden är med den diagnosen och desto tidigare en operation ges, desto större tillfrisknande… Vår Bosse mår bra och har gjort det sedan konvalescensen, nu fyllde han idag 6 år…Pigg och glad… Lägger in det första jag skrev om Bosses problem, undersökning, röntgen… https://kort.webblogg.se/2014/june/idag-har-vi.html#comment

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s