liten tvåa med potential

Jag har tidigare nämnt flera gånger hur mycket böcker betyder för mig. Den här känslan utav att glida ifrån vardagen och drömma sig bort i en annan, påhittad värld. Det är en känsla jag alltid uppskattat med böcker och den här boken är inget undantag.

Camilla Davidssons liten tvåa med potential är en feelgoodroman och boken är väl skriven. Det var svårt att lägga ifrån sig boken och jag längtade till varje gång jag fick krypa upp i soffan med den här underbara boken.

liten tvåa med potential1

Sofia gillar att ha kontroll och vet vad hon vill med det mesta i livet. I alla fall är det vad hon tror. Hon har en snygg, framgångsrik pojkvän, ett välavlönat jobb inom investment banking och har nyligen köpt en tvåa på fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, alla sena jobbkvällar, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, skulle allt varit perfekt. Efter noggrann research anlitar Sofia en byggfirma för renoveringen, men när snickaren Arvid väl dyker upp påminner han mer om en tillbakaluftad surfare än en erfaren hantverkare. Till Sofias irritation har Arvid bestämda åsikter om både det ena och det andra, men på något märkligt vis känns det som om han ser henne på ett sätt som ingen annan gör, inte ens pojkvännen Oliver.

När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden och när Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra honom en tjänst får det oanade konsekvenser.

liten tvåa med potential2

Jag tycker boken är skriven utifrån vad som kan hända i verkliga livet, ingen drömvärld som enbart händer i böcker. Utan den här romantiken som uppstår och all stress Sofia stöter på både inom sitt arbete men också i övrigt är något jag kan tänka mig många genomlider. Därmed tycker jag boken blir extra bra just eftersom Camilla Davidsson skriver en bok som känns verklig och trovärdig. Vilket jag älskar med böcker. Jag älskar också hennes detaljerade språk som gör att det känns som om jag är där, i stugan tillsammans med personerna i boken, dansar framför brasan och chokladdrickandet ute i det fria.

liten tvåa med potential3

Jag rekommenderar den här boken varmt och jag längtar tills jag får läsa Camilla Davidssons trilogi och en slags uppföljare (fast från Sofias mammas perspektiv) utav en liten tvåa med potential.

7 reaktioner till “Liten tvåa med potential

  1. Men så kul med boktips! 🙂 Jag älskar verkligen böcker, skulle så gärna vilja fylla hela lägenheten med massa böcker haha. Jag skrev precis själv ett inlägg om senaste boken jag läste faktiskt, dock så var det inte så bra. Så nu när den är utläst så uppskattar jag alla nya tips på böcker 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s