Idag hade jag svårt att somna och var vaken till ungefär 02:00 innan jag somnade helt. Jag gick därefter upp 05:20 och var förstås galet trött. Men det var bara att kliva upp, göra sig i ordning, ge hunden mat och möjlighet till att uträtta sina behov innan jag for iväg.

Andra praktik veckan är igång och det känns helt okej! Den här måndagen var jag inte ett dugg nervös så som jag var för fyra veckor sedan och jag upplevde att jag utförde mätningarna korrekt och sade instruktionerna på ett tydligt och bra sätt och även vid audiogramförklaringen. Idag hade jag skönt nog endast en patient, men imorgon har jag två stycken. Jag är praktiskt lärd och gillar praktiska uppgifter, så det är bara roligt att få utföra på riktiga patienter med riktiga, kliniska verktyg.

jag

Efter VFU:n åkte jag vidare hemåt och stannade i en tätort bredvid mig för att handla in middag, frukost och hämtade ut ett paket och tankade. När jag kom hem vart jag galet sugen på en kopp kaffe och skulle genast sätta igång att brygga när jag inte får någon droppe från kranen. Jag hör efter med sambon om vad som hänt och tydligen behövde de stänga av vattnet hos samtliga grannar för att det skett någon vattenolycka i närområdet. Typiskt! Men skönt nog har de ställt ut vattendunkar vi kan hämta tills vidare, men besvärligt med att inte ha vatten i kranen eller kunna ta en dusch. Suck, igen. Förhoppningsvis är det lätt fixat!

Söndag:

Igår var jag skönt nog ledig och tog det lugnt hela dagen framför Outlander. En riktigt bra serie! Jag tog även tag i koppelträning med Ginzo efter att ha fått bra tips ifrån min fina vän Rebecca. Det gick helt okej faktiskt. Första promenaden gick bra, en granne fällde en kommentar jag enkelt skakade av mig och jag försökte vara rolig med godis för Ginzo och visade att när han gick bredvid mig med slakt koppel fick man godis. Det tyckte han såklart var roligt, men ibland tog valpen tag i honom och han fick ibland för sig att gå på upptäcktsfärd utan att be om lov.

Andra promenaden gick sämre, men jag var fortfarande konsekvent. Han var bråkig med tanke på att jag bad han spotta ut en kotte och det vägrade han. Efter att jag sagt åt han på skarpen, släppte han kotten och vi försökte oss på en ny promenad. Självfallet drog han men jag försökte vara tydlig med vad jag önskade. Jag tog en cirka 20 minuters promenad för att han skulle få in det rätta knycket. Sista promenaden var en snabbis ute och han fick gå med utsläppt koppel.

cropped-jag.jpg

Nu ska jag försöka ta mig an lite plugg (får allt se eftersom jag orkar alltså) och tillaga lite middag och eventuellt mysa med serier tillsammans med sambon. Han har nu arbetat tre nattpass så det är skönt att äntligen ha hem honom. ❤

8 reaktioner till “Last week for this termin

  1. Vad roligt att det känns så bra för dig, och praktiska saker gillar jag verkligen mer jag också! Är väldigt lättlärda jag med 😀 Du är SÅ fin vännen och ha en underbar vecka ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s