IMG_5237
(Bilden togs när vi var 18 år gamla.)

Idag är det en månad kvar. En hel månad kvar tills att jag och sambon firar 6 hela år tillsammans. 6 år är ingen dålig siffra och jag är så glad över att ha honom i mitt liv. Han är mitt stöd i alla moment, den som hjälper mig med svåra beslut och den som alltid finns nära till hands. Han är den personen som överöser mig med kärlek och som älskar att se mig glad. Jag är så glad över att just jag fick han på fall och att vi bildat ett liv ihop, en framtid jag ser fram emot att dela med honom och växa tillsammans med! ❤

75594494_525869297997333_1771357646603943936_n

Utöver vår månadsdag är det dessutom kladdkakans dag. Är det någon som har gjort/ätit kladdkaka idag? Jag gjorde en när jag kom hem ifrån skolan idag och väntar spänt på att få äta den!

Dagen har varit rätt lugn idag. Startade med en morgon promenad med lillen, sedan åkte jag iväg till skolan på ett uppföljningssamtal med min lärare. Där fick jag se en video jag spelade in under VFU:n där jag tog anamnes och gav en audiogramförklaring till en patient. Jag fick bra feedback kring hur jag sade, hur jag kunde säga till nästa gång och att jag gjorde bra ifrån mig. Alltid skönt att höra!

Efteråt har jag suttit i några timmar med några studiekamrater för att plugga inför den stora tentan på tisdag. Alltid skönt att gemensamt samlas och få svar på sina frågor. Just nu känns det ändå helt okej inför tentan, men det är fortfarande ett x antal luckor som bör fyllas på med information och saker jag bör kunna utantill jag ännu inte kan. Men jag har lite tid över att studera och ska även passa på att ta alla dessa lediga tider med njutning då även jag behöver paus ibland från mycket.

72610654_534809393982631_7314422566007865344_n

Jag har pluggat rätt hårt till den här tentan och jag hoppas innerligt att jag har samlat in rätt information så att jag får godkänt på tentan på första försöket. Hade varit så skönt och hade underlättat en hel del!

Igår pluggade jag en hel del jag med, fast hemma. Samlat ihop information och gjort mina berömda flashcards. Jag tog små pauser som t.ex. gå ut med sambon och Ginzo på en långpromenad. Skönt med sådana dagar ibland. Under kvällen passade jag och sambon på att klippa honom. Första gången vi har klippt en frisyr vilket var himla spännande kan jag säga. Men jag tycker det ser jätte fint ut och härligt att han litar så pass mycket på mig, trots att jag inte har någon kunskap inom detta område.

74830688_535189730378727_4112595489893908480_n

Något roligt som skedde nu under kvällskvisten var att snön började falla. Ja, jag har väldigt svårt att tro att snön är här för att stanna, men den lade sig fint under min sista promenad med Ginzo och det var jätte mysigt när man gick bland snöfall. Ginzo tycker att det är bra lustigt med det nya underlaget och blev så upptagen med snön att han glömde bort att uträtta sina behov.

Ikväll ska jag ta det lugnt, ren skriva information jag samlat på ett block jag enkelt kan ta med och läsa under helgens gång och eventuellt packa inför imorgon. Längtat till den här helgen länge nu och äntligen är den här!

Hoppas er torsdag varit fin idag!

8 reaktioner till “2176 dagar

  1. Så fina ni är tillsammans, och ni verkar också ha en väldigt fin relation😊
    Så flitigt som du pluggar lär tentan gå jättebra!😊 Jag vill också ha liiite snö för att lätta upp mörkret!

    Svar på svaret😊; Det finns tre saker som är väldigt viktiga när det gäller att lära djur något (enligt min erfarenhet av hundar, hästar och katter) och dessa är timing, konsekvens och tydliga budskap. Om någon eller alla av dessa brister kommer inlärningen försvåras eller förhindras. När det gällde våran hund som blev totalt tokglad vid besök så var det kompisen som förstörde budskapet varje gång. Jag sa ifrån till hunden, och han valde ändå att busa och stimma upp hunden. Jag sa därför ifrån till kompisen, och han fortsatte ändå att stimma upp hunden. Så var det varje gång han kom – hunden fick dubbla = otydliga budskap. Då kompisen visade sig både ovillig och trög att fostra fick han tillsist inte komma på besök längre (han var störig på andra sätt också). Han förstörde även inom området konsekvens. För ett nej är alltid ett nej. Om hunden ”tillåts” hoppa och klänga på vissa men inte andra fostras den både otydligt och inkonsekvent. Jag får nog härmed faktiskt erkänna att djur är betydligt lättare att få att förstå hur man gör rätt än vissa människor…😬

    Gilla

  2. Jag kanske bör tillägga att med vissa människor menar jag de som trots tillsägelser ändå har stimmat upp mina valpar/unghundar, och sedan beklagat sig när hundarna velat klänga på dom…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s