Nu är VFU perioden över för den här gången och både torsdagen och fredagen gick bra. Det som skilde torsdagen med fredagen var att på fredagen var att vi enbart hade två patienter att dela på och sedan slutade jag och min medstudent strax innan 12:00 istället för 15:00. Super skönt faktiskt!

I torsdags handlade jag snabbt innan jag kom hem och väl hemma tog jag det bara lugnt framför serier och tog det lugnt. Hade huvudvärk precis som jag tråkigt nog haft hela den här veckan men skönt nog har den passerat nu. I fredags när jag slutade åkte jag hem och hann pussa min sambo innan han behövde åka iväg på ett arbetspass. Städade lite och tog det lugnt innan jag åkte och hämtade min svärmor vid tåget. Den här helgen har hon lyckats vara här hela helgen (sist skadades Ginzo och svärmor behövde åka hem efter att ha varit här i mindre än 24 timmar).

Annars har den här helgen gått fort då vi inte har hittat på något speciellt. I fredags när jag hämtade min svärmor på tågstationen åkte vi vidare och köpte med oss en pizza hem och njöt framför Skavlan. Ginzo var rätt besvärlig under kvällen men lugnade ner sig skönt nog under helgens gång. Vi spelade rätt mycket kortspel och mellan åt åt vi något eller tittade på så mycket bättre eller umgicks på annat sätt. Nu är svärmor åter hemma och jag har precis vikt all tvätt och ska luta mig tillbaka i soffan med ett glas rött vin och se på Hammarby matchen på teve.

73323253_446131382684120_237741210226130944_n73112890_514544392733387_3181020506480443392_n

Vår fina valp har nu blivit hela 9 månader. Det är helt galet hur fort tiden går! Tyvärr är det rätt mycket bakslags dagar igen på grund utav hans vila efter operationen, men vi får försöka fortsätta behålla lugnet och fortsätta vara konsekventa. Men jag ljuger om jag säger att jag ibland inte orkar och blir total less. Speciellt våra promenader då han inte alltid lyssnar och vill dra i kopplet, även fast att jag har kort koppel. Tråkigt men är jag fortsatt konsekvent så kommer han troligtvis återgå till det normala innan operationen inom kort. Något vi också måste kämpa ännu mer med är när vi får hem gäster. Ginzo kan bli lite väl intensiv när vi får hem gäster och vill gärna hoppa upp på dem, hoppa upp i knät eller rusa emot dem. Många av mina gäster är delvis hundrädda och det hjälper då inte att min hund är hög intensiv. Det är något vi behöver arbeta på mer.

Utöver hans två brister är han himla mysig och fin. Mycket lugnare än vad han var när han var en riktigt liten valp. Hans intensitet har minskat betydligt i jämförelse med förut då vi kunde aktivera honom så att vi är helt slut medan han inte ens har börjat bli trött haha. Nu kan det räcka med tre kortare promenader och lite hjärnaktivering/lek och han är lugn och fin. Gillar oftast läget mer och mer och lägger sig och bara vilar, precis som en hund ska göra. Så många förbättringar hos honom och det är såklart inte konstigt med bakslag när han har legat och vilat i hela 2 mänskliga månader. Vilket betyder ännu längre för en hund. Vår älskade lilla pumpkin ❤

73475023_1258106134396692_3188679914932928512_n73458969_1174790032720351_4451384666275971072_n

Titta så fin vår nya hyresgäst är! Mr. Pumpe kommer nog bo hos oss i ca 2 veckor och kommer trivas bra i vår hall. Sambon fixade till vår fina halloween pumpa idag och jag är super nöjd!

Utmaning hos Orsakullan:

24 oktober – jag firar namnsdagar, sant eller falskt?
Falskt. Förut när jag bodde hemma kunde jag köpa till en bulle hem eller liknande för att visa uppskattning på t.ex. mina föräldrars namnsdag. Från det gick det till att jag gratulerade personer på deras namnsdagar till att inte längre ha koll på någons namnsdag, inte ens min egna haha.

25 oktober – använder du höst eller vinterjacka idag?
Höstjacka, eftersom jag tycker om att frysa in vintern. Sätter jag på mig vinterjackan redan nu känns det som om jag kommer att frysa till vintern sedan. Min vinterjacka behöver även tvättas innan användning igen.

26 oktober – jag påverkas av att vi ställer om klockan, sant eller falskt?
Jo, men det är väl sant. Speciellt om man ställer om till vintertid eftersom det blir mörkare snabbare ute. Idag till exempel blev jag lite förvånad över att det redan var mörkt klockan 17:00 men så kom jag på att det var idag (natten till söndagen) som klockan ställdes bakåt. Men osäker på hur jag reagerar när vi ställer om klockan till sommartid, känns som om man blir piggare?

27 oktober – höstlov eller läslov för många nu, vad kallar du det?
För mig har det alltid hetat höstlov. Det var på senare tid när jag gick ur skolan som det började kallas för läslov, vilket jag tycker är fel eftersom det är ett lov och då ska man få ta det lite lugnt ifrån skoluppgifter. I alla fall om man går på gymnasie- eller grundskola, då på universitet finns det inget som heter lov. Inte ens jullov har vi.

72942490_546789426123269_6866491372916965376_n

8 reaktioner till “9 månader ung

 1. Vad mysig helg! Att svärmor kom,pizzamys och kortspel är aldrig fel! 😍 söt söt Ginzo är alltså! Tiden går alldeles för fort alltså ❤️

  Gilla

 2. åh ja är väligt räd för hundar som hoppas o skääller . större hunar som in så vvill inte åka till min syster som har valp de är ju bebisar men ja jag gillar det inte
  nä finns nog inga träd o stå under snart 🙂

  Gilla

 3. Han är så söt Ginzo. NI kommer säkert få ordning på hans brister. Vilken fin pumpa, vad duktig din sambo är 🙂 Jag har försökt några gånger att skära ut i pumpor men det blir inte bra 🙂

  Gilla

 4. Så himla fin! 🙂

  Ja men verkligen. Har gjort massor med eget nötsmör nu på senaste med olika nötter.
  Ja hon kommer bli flerspråkig. Vi kommer lära henne både engelska (då vi pratar det med varandra) spanska och svenska.

  Gilla

 5. Det låter som en riktigt behaglig helg! 🙂 Jag känner igen det där med hur svårt det kan vara att kombinera högintensiv hund med besökare i hemmet. Oftast är det just när dom är valpar/unga som lyckokänslorna vill svämma över ganska okontrollerat när någon hälsar på. Våran ena hund fick vi träna väldigt mycket med, men det ställer också krav på besökarna. Vi hade oturen att en fullvuxen kompis bar sig åt som ett stimmande barn ihop med hunden trots att vi sa ifrån. Eftersom han kom ganska ofta ställde han faktiskt till det rätt rejält genom att busa med hunden så han blev tokvild. Vi tränade våra hundar att sitta när det kom någon, och tränade besökarna att vara lugna och faktiskt ignorera den vilda hunden tills han lugnat ner sig. Dock fick inte rädda besökare stå med händerna i luften för då blev hundarna nyfikna på vad dom kunde tänkas hålla i händerna, och därmed lite lättare i rumpan 😉 Våran ena hund blev så tokglad att hon till och med kissade på sig när vi fick besök, men när hon passerade året blev hon lugn som en filbunke 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s