Stress är inget jag egentligen går hand-i-hand med. Stress är något jag försöker undvika till största del av flera olika anledningar. Men tyvärr i detta samhälle kommer man aldrig ifrån stressen från allt man gör eller pressen för den delen. Just nu försöker jag vara en bra hund-mamma, jag försöker fixa och dona i hushållet, vara en bra flickvän/sambo samtidigt som jag vill prestera i skolan. Tyvärr är det aldrig någon lugn och ro på universitetet, det är alltid något jag behöver göra och de ser helst att jag gör allt på en och samma gång. Ändå tacksam över att vi får tid att utföra vissa saker, men känns fortfarande som en stor prestationsångest jag inte kommer ifrån. Och på tal om ångest, hjälper inte all den här stressen mot den heller. Jag försöker ta vara på stunderna då jag lägger ifrån mig datorn och när jag inte behöver plugga.

72605195_2403117209928731_4540339877132107776_n

Universitetet

Just nu händer allt på en och samma gång. Den 12:e november har jag min allra första tenta på termin 3. Tentan är relevant kring alla metodövningar, praktiken och allt jag gör i skolan samtidigt som den innehåller himla mycket mer. Förstås vill jag hinna med att plugga i tid inför tentan så att jag slipper göra om den sedan i december.

Innan dess har jag haft en rätt stor inlämning – portfolio arbete – som jag ännu inte har fått något svar ifrån. Jag fick höra ifrån min mentor att han var skeptiskt till flera olika saker, förhoppningsvis inte allt för skeptiskt då jag vet att mitt arbete är korrekt utförd och bra skriven. Förhoppningsvis får jag ett godkänt resultat inom kort. Utöver den arbetsuppgiften sitter jag nu med en artikelgranskningsuppgift och sitter fast. Det är ett grupparbete men med tanke på att vi inte hunnit sitta i grupp ännu delade vi upp arbetet och pressen över att höra att min kompanjon är redan klar är stressande. Jag önskar att jag kunde säga att jag förstod vad artikeln handlar om, men tyvärr sitter jag helt fast. Den här ska lämnas in när nästa portfolioarbete kommer att lämnas in, så två stora inlämningar på två olika sätt.

73375506_1147940938728450_1184779368690352128_n

Utöver dessa inlämningar kommer jag även kliva ut på VFU (verksamhetsförlagd utbildning) nästa vecka och det kommer att bli mycket inlärning där också. Det kommer bli ny information, jag kommer att hantera patienter jag kommer utföra hörseltester på och jag kommer att vara fruktansvärt trött efteråt. Det kommer med andra ord inte finnas mycket kvar till annat under den här veckan.

Ni förstår säkert den här pressen jag nu känner över det här arbetet jag håller på med just nu. Jag önskar återigen att jag förstod vad som händer i texten jag läser, men oavsett hur mycket jag läser (på svenska och engelska) är den väldigt svår att förstå. Jag får dock stöd ifrån mina vänner och jag ska fortsätta kämpa och förhoppningsvis blir det en bra uppgift trots allt.

72461190_536585833822029_5588266289098391552_n

Jag har goa familjemedlemmar och fina vänner som stöttar upp i vått och torrt. Jag har en hund som älskar att ta hand om mig så fort jag upplever lite stress, vilket uppskattas. Jag ska nu försöker sätta mig in i lite mer plugg och sedan ta det lite lugnt resten av dagen.

Hoppas ni får en fantastisk lördag idag ❤ 

5 reaktioner till “Stress

  1. Djur är ett väldigt bra sätt att gå ned i varv, att stressa av. 🙂 Bra att du har både hund, familj och vänner som ställer upp 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s