story_15699481949196344254759278880112.jpg

Härliga oktober – välkommen! Detta är en månad jag gillar väldigt mycket och som jag längtar varje år till. Det är både Halloween och höst som gör allting så himla mysigt, få pynta till det och få njuta lite i kylan bland all härlig, vacker natur. Får se hur oktober 2019 blir, men jag hoppas att den blir minst lika fantastisk som all höst hittills! ❤

Måendet:

Som många har läst har jag nyligen haft en lätt hjärnskakning sedan onsdags och jag ska inte ljuga – det har varit ett rent helvete. Det gjorde så ont, illamåendet sköljde över mig och jag hade stundtals svårt att få i mig mat, dryck och fick ingen ro till att vila. Men sambon tvingade mig till vila under hela lördagen och söndagen så det kändes bättre efter mycket vila. Det är bästa hjälpen vid hjärnskakning! I söndags mådde jag mycket bättre och orkade ta tag i lite disk och tvätt. Hela helgen spenderade jag i soffan i princip, sov mycket och tittade på många filmer. Det har varit tacksamt att både Ginzo och sambon varit så stöttande och det kändes så skönt att jag vaknade upp i söndags med ingen huvudvärk. Ibland kan jag känna hög ångest, illamående och orklöshet men utöver det känner jag mig galet mycket bättre. Vi får hoppas att jag nu håller mig borta ifrån hjärnskakningar nu!

71700556_3371571392860678_8693486086002835456_n

Igår startades veckan med föreläsning från klockan 10-16:00 om journaler samt talaudiometri. Riktigt intressant och jag känner mig himla nervös inför patientdagarna om ca 2 veckor samt verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) om ca 4 veckor. På grund utav mitt mående de senaste dagarna har ångesten smygit sig på och jag har haft stark ångest från och till. Igår var inget undantag och läskiga var att jag inbillade att jag inte orkade föra min bil framåt. Men som tur är kunde min bror prata med mig, få mig på andra tankar och jag kunde säkert ta mig fram till skolan. Så himla fint utav honom!

Idag hade jag metodövning och eftersom jag missade en metodövning i fredags fick jag ta igen en hörselmätning idag. Så gjorde sammanlagt tre mätningar idag tillsammans med en vän. Det gick himla bra och gillar vår handledare starkt då hon är så positiv, trevlig och hjälpsam. Det är precis sådan handledare man önskar att ha när man är ny vid en audiometer alternativt ny med en hörselmätning. Efter skolan åkte jag bara hemåt och har tillagat tacopaj till middag och bara tagit det lugnt tillsammans med mina killar. Nu blir det nog att se på Jane the virgin på netflix och mysa utav en fri kväll!

71333386_378110463065327_1047400583415201792_n

Hur mår ni och hur har er start på vecka 39 varit?

Jag tänkte hoppa på Orsakullans oktober utmaning. Det är hennes utmaningar jag kört varannan månad sedan i somras och älskar dessa utmaningar. Gör inläggen mycket roligare enligt mig själv! Så här kommer allra första utmaningen ifrån Orsakullan:

Första oktober idag, badar du fortfarande i sjön och havet?
Nej, fy fan. Jag badar inte ens i sjön/havet under sommartid haha, så jag undviker det mer än gärna under oktober månaden!

5 reaktioner till “Första oktober

  1. Men fy stackars dig!❤️ Hjärnskakning är inte att leka med, och man ska verkligen vara noggrann med att vila sin hjärna från stimuli och vila sig öht ett tag efteråt. Tyvärr kan man få sura efterverkningar senare i livet, och inom ridsporten har det tagits fram information om hur man ska ta hand om sig.
    Ta hand om dig ordentligt! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s