summer

Nu har sommaren passerat och skolor/jobb har åter startat. Jag märker varje dag när jag kliver ut att det nu är höst. Jag har till och med sätt fina färgade löv på marken vilket gör mig så himla glad! Det regnar konstant och när väl solen lyser är det inte samma värme eller känsla som under sommaren, även fast att solen även nu värmer på bra.

Jag tänkte göra en liten lista över hur min sommar har varit och vad jag har hittat på!

jaggjagg1

Hur startades din sommar? – min sommar startades med att göra det allra sista inför skoluppehållet. Jag tentade av två omtentor och fick ett godkänt och väl godkänt resultat som visade att jag fick börja till hösten igen. Den glädjen! Dessutom så hade jag en liten tillställning hemma för vänner där vi sade i princip hejdå till varandra tills hösten började igen. Jag var även i Stockholm för att bland annat fira min sambos 23 års dag.

Hur slutar din sommar? – med att min hund skadas tyvärr. Jag och sambon hade flera roliga saker inplanerade tillsammans bland annat och för hunden, men inget blev som det var planerat tyvärr. Saker vi missade att göra och en tillställning som skulle vara innan hösten startades i skolan. Men något jag ser som positivt är att vi fick en till resa till Göteborg innan det blev blev höst.

Vad har du gjort i sommar? – jag har varit i Stockholm, jag har flyttat, besökt Sälen, haft mina föräldrar här samt svärmor, jag har fått ett jobb och börjat arbeta med en fin kollega, tagit härliga promenader och umgåtts med vänner.

Vad var det roligaste under sommaren? – oj.. Jag har två saker som jag riktigt uppskattade. Först och främst flytten till dit vi nu bor. Jag är så lycklig över att få bo här men jag vill också höja upp Sälen resan med familjen!

Har det varit lika varmt som förra året? – nej, vädret har varit väldigt olikt förra året. Jovisst hade vi himla varmt stundtals (runt 30 grader) men det var inte risk för skogsbrand som förra året eller brist på vatten på samma sätt. Så det är ändå skönt!

Är det något under sommaren du missade att göra? – ja, som ni kan se i det HÄR inlägget hade jag en ”attgöra-lista” jag bockade av och då hann jag inte med att besöka Östersund där jag har släktingar, åkte inte upp i utsiktstornet och besökte inte Vinön. Jag hade dessutom velat plocka jordgubbar.

Är det något du skulle vilja spara till nästa sommar? – absolut! Att åka upp i utsiktstornet har jag gjort två gånger tidigare, men bara under vintertid så skulle mer än gärna vilja besöka under sommartid. Plocka jordgubbar är något man gör till sommaren oc något jag absolut kommer att vilja göra men däremot kommer jag kanske att besöka Vinön innan sommaren börjar igen. Åka till Österstund hoppas jag på att få göra så snart som möjligt likaså med Öland!

Var du taggad på hösten? – ja, himla taggad! Jag såg fram emot en nystart och börja i termin 3 på universitetet. För det andra älskar jag hösten och den färska kylan man slås emot under morgonen som gör mig klarvacken. Det mysiga höstmörkret som man slipper gå ut i och få tända mysiga ljus till. Det är aldrig fel!

Är sommar din favorit årstid? – som ni kanske såg här ovan är nog hösten min favorit. Jag vill inte säga att sommaren är något negativt, men jag känner mer glädje under hösten. Jag är ständigt rädd för getingar, stundtals humlor och annat jag är allergisk emot och jag har aldrig varit ett fan utav att ha mindre kläder på mig. Jag älskar värme och älskar solen, men jag väljer nog hösten som min favorit på många olika plan!

Hur känns det nu i skolan/på jobbet efter sommaren? – bara bra, på bådadera! Jag har fullt upp på jobbet vilket både är negaivt och positivt. Men i skolan är jag bara glad över att få träffa alla härliga studiekamrater igen (och vänner) och få fortsätta min utbildning till Audionom.

Sälenfamily

Vad åt du helst under sommaren? – jordgubbar om det var goda! Det var inte jättebra jordgubbar i år tyvärr och dem som fanns var oerhört dyra. Utöver jordgubbar tyckte jag det var gott att äta kall mat så som en sallad då det blev en kontrast mot sommarvärmen.

Vad drack du helst under sommaren? – oj. Vatten, då jag inte kunnat dricka kranvatten under 6 månader i mitt hem blev jag lite väl förälskad i att dricka vatten igen. Sedan fortsatte jag såklart att dricka mycket kaffe.

Köpte du något speciellt? – den här sommaren har jag köpt väldigt mycket! Vi har ju flyttat så vi har nästintill bott på Ikea, jag har handlat in en ny dator samt kurslitteratur, vi har köpt in en massa nya klädesplagg och så vidare ifrån Sälen, jag har köpt en bok jag har skrivit om HÄR, växter till hemmet från plantagen och lite annat.

Något som fattas som du inte köpte? – jag skulle behöva ha nya tallrikar och så vidare då våra är sönderkalkade från Stora Mellösa och en stor strykbräda. Men detta (iallafall tallrikarna och så vidare) kommer jag att få i present när jag fyller år!

Har detta varit din bästa sommar någonsin? – svårt att säga. Den har varit himla bra, men jag har haft en himla massa bra somrar genom åren.

Sälen1

Hur var er sommar och hur har ni haft det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s