frukost

Godmorgon! Natten till idag har varit lite svajig. Jag har vaknat flera gånger under natten, delvis på grund utav en sak som skedde innan jag somnade men också för att Ginzo behövde ut på toaletten två gånger inatt, inklusive en gång till tidig morgon.

Men idag är jag skönt nog ledig och planen för idag är inget speciellt vad jag vet just nu. Handla, eventuellt städa lite och mysa framför serier/filmer och läsa lite bok. Eventuellt plugga lite också inför morgondagen och liknande.

Vad ska ni göra idag?

frukost1frukost2

Igår tog jag det lugnt under förmiddagen och åkte sedan vidare till min vän Nancy för pannkakshäng. Hasan, Wiki och Mikael dök också upp och det var hur mysigt som helst att få ta sig iväg och hitta på något annat än att vara isolerad i sitt hem. Sambon arbetar natt under helgen så han orkade inte följa med och stannade hemma med Ginzo istället.

Mina fina vänner stöttade upp mig och det blev många härliga samtal och argumentationer som vanligt. Gillar det starkt! Pannkakorna som Nancy gjorde var hur gott som helst med grädde, nutella och sylt bredvid. Mums! Vi bjöds dessutom på lite annat smått och gott bredvid. Jag var inte hemma fören 19:30 och städade lite smått och pussade min sambo hejdå då han for till arbetet.

 

pannkakor

Hur är det med Ginzo nu?

Idag var det exakt tre veckor sedan Ginzo opererades i Göteborg. Det har varit väldigt mycket kring honom, han är förstås inte helt återställd och heller inte nöjd jämt när vi tvingar honom till vila. Vi var förra veckan och tog bort hans stygn och såret har läkt ihop jättefint vilket glädjer mig! Vi kan, om vi vill och behöver, lämna honom i några timmar nu vilket är skönt – men senast vi lämnade honom i en timme max så hade han bajsat inomhus. Vi är osäkra på ifall att det var på grund utav stress eller om det var akut. Därmed försöker vi nu, tills han är helt stabil i magen, ändra pass och försöka lösa så att han aldrig är ensam hemma mer än nödvändigtvis.

Han stödjer mot benet nu och går helt på benet han hade en fraktur i. Han började med att stödja foten med tassen åt fel håll, men nu stödjer han den helt i marken. Det är så skönt att se! Vi har dessutom slutat att bära upp honom fram och tillbaka när han ska uträtta sina behov, men nedför är det fortfarande bra att bära honom. Han blir bara tyngre och tyngre (förra fredagen vägde han 20 kg) och det ska bli skönt när han är helt återställd igen! Inte den här veckan som kommer nu, utan nästa, kommer vi åka tillbaka till veterinären för röntgen koll. Håller alla mina tummar och tår för att allt ser läkt och fint ut!

Hans tålamod börjar dock tryta. Ibland kan han bli överjävlig, vilket egentligen inte är hans fel. Han är en överaktiv hundras och får aldrig utlopp för sin energi. När vi har gäster hemma är han för jobbig och för det mesta isolerar vi oss tyvärr. Men ibland kan han dessutom bli allt för mallig med oss också och det gäller att visa att bara för att vi inte kan säga åt honom på samma sätt som förut, betyder inte att han bestämmer över oss. Viktigt att fortsätta sätta gränser.

Just nu ligger han i sin biabädd och vilar gott med tratten på huvudet. Det är super skönt att han känner sig lugn med tratten. Ibland vill jag vara schyst och låta han få vara utan tratt, men då brukar han självmant stoppa ned huvudet i tratten. Så fort han blir alldeles för exalterad eller har för mycket energi, sätter vi på honom tratten och han blir lugn rätt fort. Många hundar brukar tycka trattar är obehagliga, jag är nöjd över att min hund känner tvärtom. Det gör det dessutom enklare att lämna honom ensam vid behov och veta att han inte blir stressad utav den.

Just nu går han inte på några mediciner, det slutade vi med förra fredagen, men vi fortsätter ge honom Canikur och Pro-Kolin på grund utav ostabil mage. Vi har gett honom skonkost, vi har svält honom i över 24 timmar med Canikur och det blir fortfarande diarréer tyvärr. Vi får fortsätta kämpa, eftersom att vi har kontaktat veterinärer flertalet gånger, men de säger bara åt oss att ha is i magen. Efter en operation kan man bli lite ostabil i magen. Men hur pass länge till ska det vara såhär? Det är tragiskt för honom känner jag. Hoppas för all del att allt snart återgår till det normala, med allt!

frukost3

Ha en fin söndag idag! 

24 reaktioner till “Söndagsmorgon

 1. Vad jobbigt när man inte får sova. Jag får panik när jag inte kan sova. Hela dagen blir fel sedan. Hoppas Ginzo blir bra snart. Kan inte vara kul för varken honom eller er

  Gilla

 2. naw de är ju ens små bbiar. skönt det går framåt ändå
  ja avkyr o inte kunna ova ja höll på inatt oxå o somnade inte igår låg o vred o kunde inte slappna avv
  nu hoppas vi båda får en bättre natt här kram

  Gilla

 3. Pannkakshäng lät inte alls dumt! Jag kanske blir tvungen att steka pannkakor när jag läst detta!😆
  Så skönt att Ginzo läker bra iallafall, även om tiden går långsamt för en rastlös valp😄 Jag tänkte fråga om ni har provat att ge honom morotspuré för magen? En av våra valpar hade bekymmer med diarré ett tag, och jag kokade puré av morötter och gav honom ganska mycket i uppblött mat. Han fick lyckligtvis ordning på magen tillsist. Det var en gigantisk valp som bajsade stora pölar😁😄 Han blev värre om han stressade upp sig (att vara ensam kan stressa) och då blev det fart på tarmarna. Som tur var tyckte han att min hemkokta morotspuré var god, och slafsade gladeligen i sig sina portioner!😄

  Gilla

 4. Mysig start på söndagen. Det tycks ha varit välbehövligt med tanke på vardagen ni har just nu. Ni är starka som kämpar på. Fortsätt att ta vara på varandra – och passa på att sova bredvid varandra när ni har möjlighet. 🙂 ❤

  (Sent) Svar: Tack för din kommentar.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s