Just nu såhär sent på kvällskvisten sitter jag och mina kollegor och diskuterar kring arbetstiderna den här veckan och hur allt ska lösa sig. Jag med en skadad hund och de som går i skolan under förmiddagarna. Inte enkelt just nu inte!

Ginzoo

Idag har varit en lugn dag och natten helt okej. Behövt vakna cirka fyra gånger med alarm ställda för att veta att Ginzo mår bra, inte trasslat in sig eller uträttat sina behov i biabädden. Allt såg skönt nog bra ut och han är väldigt snäll och medgörlig. Såklart är han en valp som kommit in i trotsåldern och tror sig kunna bestämma lite grannare, men så länge vi visar att ”nej nu ligger du här” gör han det skönt nog.

Vi ger honom just nu skonkost då han haft dålig mage under helgen och medicin tre gånger om dagen. Smärtstillande vilket verkar göra susen tack och lov. Vi ger honom även massage som sjukgymnasten sade samt sträcker ut på benet som opererats för att sätta igång musklerna igen. Han vill än så länge inte sätta ned foten och haltar sig fram, men vi är väldigt glada att han ändå är rätt pigg och gärna hoppar med oss runt i radhuset för lite aktivering.

Imorgon är sambon helt ledig och även på torsdag så ska bli skönt att ha honom hemma en hel dag som kan hjälpa till med Ginzo. Men just nu hjälps vi åt så gott vi kan för att se till att han får god vård och vi får ett hälsosamt liv eller hur man ska kalla det. Vi valde att ta bort bandaget idag och det såg jättefint ut, men med lite rengörning på både hotspoten han fick på sjukhuset samt operations-såret så gör det nog susen. Vi får även hoppas att medicinen de skrev ut (som inte fanns i Öret) kommer hem till oss imorgon så vi kan ge honom lite antiinflammatorisk också.

Nu ska jag ge honom sista medicinen för dagen, en till chans att uträtta sina behov innan det blir sängdags. Lillen har svårt att bajsa tyvärr, men kissandet går jättebra vilket jag är tacksam över. Får hoppas att det kommer ut snart så att vi slipper åka in igen för att få hjälp med det. Veterinärer är duktiga, men tappar förtroendet när de enbart önskar sjuka summor ifrån oss ägare. Men vad ska man göra när lillen inte bajsat sen 24 timmar sedan? Jag vill då gärna ha en glad hund än en hund som lever i misär.

operationoperation1

Bloggutmaning hos Orsakullan:

Fem opopulära åsikter jag har…

 1. Jag har tappat lite känslor för veterinärer. Vilket ni säkert kan förstå och ni som har djur själva vet hur det är. De tar kostnad för det lilla minsta och jag är så förvånad vad kostnaden på operationen gick på. Läste många artiklar om att många avlivar sina hundar/katter med mera istället för att operera dem då det är alldeles för dyrt. Hur hemskt som helst!!
 2. Människor med brist på respekt. Dem är besvärliga kan jag tycka. T.ex. igår när jag skulle sent gå ut med min lilla sjukling för att han skulle uträtta sina behov och då kommer några som besöker våra grannar ut, ställer sig precis utanför och glor verkligen in och jag går nästan in i dem då de inte hade någon respekt. Jag var så arg men också himla trött att jag försökte ignorera. Skulle de närma sig min hund hade jag inte tvekat att knuffat undan dem.
 3. Kurslitteraturen är så galet dyrt. Jag har nu gått ett år på universitetet och väntar på att få börja andra året. Jag tittade igenom kurslitteraturen och allt som allt börjar landa på 4500 kr. Det är en helt galen summa då många av böckerna använder man sällan. Men skönt att man åtminstone får tillbaka dessa pengar sedan!
 4. Jag avskyr när det står att minnet är fullt på telefonen. Eftersom att det innebär att jag måste hålla på att radera. Och hur mycket jag än raderar så blir mobil-minnet aldrig nöjd.
 5. Ogillar att jag aldrig har tid att träffa vänner. Är det inte det ena är det något annat. Jag har varit kvar i Öret och många har åkt till sina städer, jag har haft Ginzo eller sambon. Trist att inte ses under sommaruppehållet, men ska bli skönt att återförenas inom ca 2 veckor!

20190816_1753126595986788940828818.jpg

15 reaktioner till “Uppdatering

 1. åhh men gud skönt o höra han mår lite bättre usch man blir så orolig o har tänkt på honom
  bra ni kan hjälpa honom båda två då så hoppas vi allt bli bra

  Gilla

 2. Det är verkligen sjukt vad kurslitteratur kan va dyrt. Har du testat att google ” (bokens namn) pdf free” eller något liknande? Har man tur kan man faktiskt hitta dom gratis. Thank god säger studenten då, haha! Kram finaste ❤️

  Gilla

 3. skönt att ni är hemma igen, ja det är galet vad veterinären tar betalt , ska dit i morgon igen med våran hund som har fått öroninflammation,galet verkligen ,kram

  Gilla

 4. Så skönt att det går bra med Ginzo!❤️ Det här att komma igång och bajsa igen efter operation har jag också märkt kunde ta lite tid. Jag vet inte om hundars smärtlindring stoppar upp magen så som det kan vara för människor (har jag också märkt för jag fick tvinga i mig paraffinolja varje dag efter en stor operation då jag fick morfinliknande preparat). Sen är det ju inte lätt att kröka rygg när något är skadat heller. Men det är helt sjukt att veterinärer tar så mycket betalt att en del avlivar sina djur. När veterinärvård av djur kostar förmögenheter trots försäkring är något allvarligt fel. Mitt förtroende tar också skada när yrkesfolk kallhamrat ockrar och profiterar på människors känslor.

  Gilla

 5. Håller med dig om det där med människor. Folk har inget vett idag. Går i sin lilla värld och kör sitt race. Hoppas vovven kan bajsa snart 🙂

  Gilla

 6. Så jobbigt! Hoppas han får må bra snart<3

  Sv: För mig handlar det ju inte om att orka eller ej, det är ju min passion och det bästa typ! 😉 *ler*
  Har man passionen så fortsätter man ju ändå trots svackor, för svackor har alla då och då :)<3

  Gilla

 7. sv: det håller jag med om 😀

  usch skönt att det går åt rätt håll och hoppas att han snart är helt bra igen ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s