Regnet har öst ned exakt hela dagen, med få stopp där solen ibland fått visa att den fortfarande existerar blandat med ett regn som nästintill orsakar översvämning. Men trots det tråkiga vädret har vi haft en fin dag idag, alla tre.

Sambon och jag steg upp runt 05:00 för att hinna till en samling 07:30 vid Åsbro. Vidare åkte vi långt in i skogen för att närvara på en söktävling där vi fick vara med som figuranter. Jag och sambon fick frågan om vi ville delta i tävlingen som figuranter för cirka två veckor sedan och äntligen var dagen kommen. Jag mådde mycket bättre i jämförelse med dem senaste dagarna så jag såg bara fram emot vad som skulle hända.

Vi gick runt i skogen, fick information om dagen och sedan placerades figuranter ut i tält, i en låda och bakom en sten och väntade tills att en hund hittade dem med ett skall eller sprang tillbaka till sin förare med en rulle i munnen. På så sätt markerar hunden att den har hittat figuarenten. Den svåraste för många av hundarna var den dolda figuranten och den fick jag vara två gånger medan sambon låg i lådan två gånger. Första hunden som hittade mig var överranskande nog en malle och den andra hunden var en riesenschnauzer. Och den sistnämnda hunden var inte gentle om man säger så, haha.

Jag nämnde att det regnade en massa och när vi traskade omkring i skogen fick jag och sambon ångra våra klädesval. Jag frågade sambon innan vi gick hemifrån om vi kanske skulle ta med oss regnbyxorna, men han sade att det inte behövdes. Med lite information om vad vi egentligen skulle göra åkte vi hemifrån utan dem och utan ordentligare skor. Vi blev med andra ord väldigt blöta men det fungerade! Emellanåt kom solen fram och regnet stoppades i några timmar och minuter under förmiddagen och vi blev torrare ju mer tiden gick.

jag i tältetjag i tältet1

Efter tävlingen som var väldigt givande och rolig att få delta i åkte vi vidare till Ikea. Vi handlade in lite lampor och en möbel till badrummet innan vi åkte hemåt igen. Sambon vände nästan i dörröppningen då han arbetar kväll idag och jag har passat på att aktivera lillen som inte fick vistas nära tävlingen. Tog en långpromenad och när han kom hem var han helt slut och har både vilat själv och någon timme i min famn. Alltid mysigt, oavsett storlek på min älskade hund. Kvällen har fortsatt lugn med en ytterligare promenad och aktivering. Nu inväntar vi vår kära familjemedlem.

GginzoGginzo1

Bloggutmaning hos Orsakullan:

Mitt bästa tips för vardagshälsan är att?
Jag är nog inte den som ska förespråka om vardagshälsa. Jag uppfyller inte kraven jag önskar att ge er i detta inlägg, men tro mig jag försöker hålla mig ifrån socker så gott jag kan. Det är enklare sagt än gjort men jag ska försöka skärpa mig mer.

Mina tips för vardagshälsa är dessa:
1. Motionerna. I din egna takt såklart. Och i en miljö ni känner er trygga och bekväma i.
2. Ät inte för mycket socker. Den här sommaren bjuder på många godsaker man inte kan motstå. Men man ska försöka så gott man kan att hålla igen på sötsaker.
3. Njut utav att vara i ditt egna sällskap. Det betyder så himla mycket för dig själv om du trivs med dig själv.
4. Umgås med dem du tycker väldigt mycket om. På så sätt ökar ens glädje och man mår mycket bättre. Hälsan blir rent psykiskt bättre genom att umgås med de personer som får en att må bra.

Ginzo

3 reaktioner till “Berikande dag

  1. Det låter som en jätterolig dag i skogen, trots att lite bättre skydd mot regnet kanske hade varit skönare😄 Jag saknar verkligen att ha hund, men har iallafall fått umgås lite med hundar dom senaste dagarna😊
    Tips nr 3 av hälsotipsen tycker jag är extra bra. När man trivs med sig själv och sitt eget sällskap är det så mycket lättare att njuta av livet😊

    Gilla

  2. Men så mysigt ❤

    Svar; Angående klippning av hästarna så klipper många endast halva hästen just för att hästarna blir som kallast längst ryggen när det regnar&Blåser. Då slipper man lättare att pyssla med Täcken osv. Kram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s