Idag har Ginzo blivit hela 6 månader! Tiden bara springer iväg. Det är helt galet att han blir ett helt år om en månad och att vi varit hundägare i hela 4 månader nu. Tiden går fort och vi lär oss nya saker hela tiden som gynnar oss alla tre. Vi börjar märka att han börjar bli lite trottsig mot oss, men visa att han inte bestämmer kommer att göra susen. Speciellt nu när han börjar kräva mer än vad han tidigare har gjort.

Här kommer lite frågor om lilla Ginzo. Ni får gärna säga till om ni har fler frågor ni vill att jag ska besvara om Ginzo ♡

Tre bra egenskaper hos Ginzo. – arbetssam, gosig och bra vid inkallning.

Tre dåliga egenskaper hos Ginzo. – tror allt är en lek och har ett habegär vid leksaker, går dåligt i koppel och svårt att koppla av.

Hände något speciellt vid 6 månaders åldern? – vi börjar ge honom torr foder istället för blötlagd. Istället för att ge honom 2,5 dl tre gånger per dag, ger vi honom 4 dl två gånger per dag. Vi avmaskar honom dessutom som ska göras i tre dagar.

Vad behöver vi lära Ginzo just nu? – passivitet. Vår hund är en högtemporerad malle (finns lågtempererade mallar som har alla fyra tassarna på jorden som Ulv) och vi måste lära Ginzo att slappna av. Mallar har svårt att hitta sin av och på knapp och det märker vi verkligen på Ginzo. Vi behöver lära honom att vara lugn.

En annan sak vi måste lära honom är att inte äga sina leksaker. Utan det ska kunna gå att byteshandla, lyssna på när vi säger släpp/loss och inte bita hårdare i leksakerna eller springa undan från oss. Det är viktigt under träningar också.

Vad gör vi nu med Ginzo? – just nu försöker vi lära honom det jag skrev ovanför och sedan försöker vi träna honom med andra erfarna malleägare. I framtiden planerar vi dessutom att träna honom så att han blir en brukshund.

Har Ginzo ändrats mycket sedan ni fick hem honom? – det kan man säga. Han växer så det knakar (vi vägde han i tisdags och han landade på 20,8 kg) och än är han inte klar. Han var väldigt bitig, mer än valpigt bitig (har nog med att han sedan födseln var högtempererad) medan i dagens läge är han lugnare. Nu små nafsar han men inte något konstigt, endast vid lek. Han är mer social tack och lov men ibland kan jag tycka han är för social. Han ska inte springa till alla vi går förbi, vilket vi aldrig tillåtit. Han får ständigt konstiga fix ideer som jaga bilar, cyklister eller göra något han inte får så som bita på våra skor. Han är en väldigt fin och mysig valp, väldigt lydig utan koppel men med koppel är han rätt besvärlig. Han har börjat använda sin nos vilket är väldigt underbart, vi köpte bland annat sele till honom för att underlätta hans nosande. Han uppskattar allt vi hittar på med honom vilket är väldigt roligt att se!

5 reaktioner till “6 månader

  1. Helt galet så fort tiden har gått, tyckte det var nyss ni hämtade sötnosen! Så himla underbart inlägg att få ta del! Massa kramar vännen 🙂 ❤

    Gilla

  2. Så stor redan! Ni har lite att jobba på men det kommer att bli bra. Vår första hund ägde gärna sina saker men vi lärde honom att byta. Vår andra hund lämnar ifrån sig allt frivilligt bara vi säger ”loss” vilket är mycket behändigt! Vid något enstaka tillfälle har hon vägrat men då har det bara varit att öppna gapet på henne. Lycka till!

    Gilla

  3. Jaa, mallar är ju inte kallade malligatorer i vissa kretsar för inget 😉 Men han ser superfin ut och sålänge ni är konsekventa med det ni faktiskt behöver jobba på så kommer han ju lära sig allting. Fördelen är ju att mallar är lättlärda 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s