God kväll alla fina!

Just nu latar jag mig i soffan. Jag har inte fixat och donat alls med radhuset idag, utan tagit en lugn dag från uppackningen iallafall. Lugn vill jag dock inte säga att den varit. Precis som kanske hos er har vi haft ca 30 grader ute idag och för en hund är det inte behagligt och vår snart 6 månaders valp reagerade stort. När han lekt idag alternativt bara varit så har urin runnit ut från penis och jag har behövt plocka upp efter honom varstans i radhuset, trots att jag varit ute med honom hur många gånger som helst idag. Så mycket passivitetsövning, gett honom aktiveringsleksaker, försökt göra byteshandel (ibland har det fungerat!) och korta promenader. Endast en promenad som varade i ungefär 30 minuter, mer klarade stackaren inte av. Ligger rätt utslagen i soffan framför TVD och inväntar att sambon ska komma hem från sitt kvällspass.

I måndags började sambon arbeta igen efter tre veckors semester. Jag och lillen tog det lugnt, gjorde inte speciellt mycket under dagen förutom att jag packade upp en massa böcker och skrivbordssaker från flyttkartongerna. När sambon sedan kom hem drog vi vidare till Glomman för att träna Ginzo. Vi träffade återigen Mia och Ulv (och resterande tre hundarna) och tränade passivitet, byteshandel, lekar och sedan fick valparna leka ihop en stund innan det var slut på träningen. Mia visade oss hur sök efter röd kong gick till med tre av hennes hundar vilket var väldigt roligt att se. Ser fram emot att träna Ginzo! Vi åkte väl inte hemåt fören klockan 20:00 och blev en fortsatt lugn kväll i soffan med räkor och aioli.

Igår var jag och Ginzo ensamma igen och jag var väldigt nöjd över dagen! Vi startade med att gå ut en promenad där han lyfte på benet när han kissade för första gången. Alltså börjar Ginzo nu bli könsmogen vilket ska bli spännande! Därefter gick vi vidare och jag lade som en grund att han fick öva sitt och ligg innan vi gick ut längs vägen vid bilarna. Ginzo tycker bilar är väldigt otäcka och drar oförskämt mycket att jag snart inte pallar med att hålla honom. Han väger just nu 20,8 kg så vi behöver få kontroll på läget. Vid varje bil som passerade gav jag honom komandot sitt och belönade med godis när han inte reste sig upp (följde bilen gjorde han dock). Till sist lade han sig frivilligt ned, utan kommando, när en bil for förbi. Jag blev galet stolt ända in i hjärtat, men såklart tappar han det snabbt som vilken valp som helst och det krävs övning och vara konsekvent!

När sambon kom hem fixade han upp båda rullgardinerna i vårt blivande sovrum och efter det tog vi en gemensam kvällspromenad. Älskar våra promenader tillsammans, händer då inte ofta men hoppas nu att vi kommer att gå flera promenader ihop framöver! Kvällen fortsatte lugn i vanlig ordning framför serier.

Jag hoppas ni haft en bra onsdag allihopa ♡

8 reaktioner till “Träning ger färdighet

  1. Woho!! Inte ens våran lyfter på benet… Dock kastrerade vi honom innan han lyfte på benet, så blir spännande att se om han ens kommer lyfta på benet någonsin… Haha! 🙂 Kram

    Gilla

  2. Inte lätt för hundarna i denna värme, vår ligger inne där det är svalt nästan hela tiden nu på dagarna när det är som varmast 🙂

    Gilla

  3. Värme kan vara väldigt jobbigt för hundar, så förstår att det tog på lille Ginzo. Min ena hund hade jättemycket päls, och jag brukade duscha honom med trädgårdsslangen så att han skulle få svalka. Det tyckte han var så skönt. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s