Det var nu länge sedan jag skrev ett inlägg om serie tips. Men det är inte någon hemlighet att jag har nördat många olika serier på netflix. Jag tänkte i detta inlägg ge lite tips på bra serier jag tycker ni bör se.

when-they-see-us

When they see us är en fantastisk serie som dessutom är baserad på en sann berättelse. Serien handlar om ett gäng personer som är ute och härjar mitt i natten i central park. Mitt under tiden sker en grov våldtäkt och när polisen ingriper tar dem fast fem unga killar som de redan bestämt har begått brottet. Vad som händer med dessa unga killar efter domen får ni se själva. Serien har endast fyra avsnitt vilket passar väldigt bra. Väldigt tragisk och hemsk är serien men så sevärd!

Brooklyn-Nine-Nine-980x551

Brooklyn nine nine är den serien som fångat min sambo, utöver serien jag rekommenderade innan. Det är en komedi och handlar om poliser som jobbar på 99 och är som en stor familj med fröken perfekt, herr omogen, en som är klumpig, bad as och en chef som är humorlös. Det är en riktigt bra och rolig serie där man får skratta väldigt mycket och det blir sällan en lugn stund för dessa poliser. Det finns sex säsonger, men endast fem säsonger på Netflix hittills.

once-upon-a-time-4x09-fall-opening-sequence

Once upon a time är en serie jag har sätt många gånger på, men aldrig skrivit ett inlägg om. Det handlar kort och gott om sagofigurerna vi är uppvuxna med. Det är bland annat Snövit, prins Charming, onda drottningen, Rödluvan, Askungen, kapten Hook och många fler. Jag blev glatt överraskad när jag såg den här serien, då jag först trott att den var barnslig, men icke då. Första säsongen handlar om att få Snövits och prins Charmings dotter Emma att tro att sagofigurerna existerar, om inte kommer sagofigurerna i Storybrooke aldrig få tillbaka sin sanna identitet.

Galet bra serie, även fast att min dåliga beskrivning kanske säger något annat. Den finns som sagt på Netflix och alla sju säsonger är ute.

newgirl

New girl är också en komedi serie som föll min sambo i smaken. Om vi börjar säga såhär: min sambo avskyr serier och ser inte varför det är roligt att se på en sånt när det går att se en film som avslöjar allt på en och samma gång. Men som sagt föll den här i min sambons smak och blev en hit på teven varje dag. Handlar om ett gäng vuxna personer som bor under samma tak och är med om en massa roliga saker – bland annat får vi följa med huvudpersonen Jesses otroligt klumpiga vardag. Det finns sju säsonger och alla är ute på Netflix.

 

7 reaktioner till “Serie tips

  1. Nu blev jag ju ännu mera sugen på att skaffa Netflix!😆 Tror att Once upon a time är den serien jag skulle tycka bäst om. Men jag håller nog ändå med din sambo om att filmer är det som är bäst, för då behöver man inte vänta på slutet, eller få plötsliga cliffhangers när det är som mest spännande😆

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s