jag

Först och främst vill jag tacka för alla fina frågor jag har fått till frågestunden. Mycket om finaste Ginzo vilket är hur roligt som helst och ska bli jätteroligt att få svara på alla dessa fina frågor som kommer här nedanför. Är det någon som inte hunnit ställa en fråga eller kommer på en till får ni väldigt gärna ställa en till fråga i kommentarsfältet, så svarar jag på frågan i ett inlägg! Här nedanför kategoriserar jag alla frågor.

Har du haft djur innan Ginzo? – ja, det har jag haft. När jag var barn (som jag inte kommer ihåg) hade vi en Undulat vid namn Aron och när jag gick i mellanstadiet hade vi en dvärgvädur kanin som hette Nino. Finaste kaninen jag haft jag dessvärre inte fick ha länge då han dog vid ett års åldern..

Vilken kennel köpte ni er hund ifrån? – vi köpte vår fina valp ifrån Blacknecks i Kalmar.

Hur kom ni fram till vilken hundras ni ville ha? – min sambo har alltid velat jobba som hundförare och stötte på en hundförare med den här rasen. Han blev såklart såld då både rasen är fin och står mycket gott om dem. Så vi valde den här rasen i hopp om att sambon kan få bli hundförare med honom alternativt få meriter om att ha haft en Malinois innan.

Hur gammal är din valp? – han är 16 veckor gammal.

Vad fick dig att köpa en valp? – jag har alltid velat ha hund sen jag var barn. När jag träffade min sambo vid 17 års åldern så kom vi överens om att när tillfället passar så vill vi ha en hund tillsammans. Nu när jag studerar och vi bor rätt lägligt för en hund så valde vi att det var rätt tillfälle att skaffa oss en valp.

Hur är det att ha hund? Skillnader i livet, vad är jobbigaste och vad är fördelarna? – jag tycker det är underbart att ha hund! Det ger mig naturliga pauser mellan allt pluggande, ger mig så mycket kärlek och samtidigt får jag ta ett ansvar vilket jag har varit väldigt sugen på att ha sen länge.
Det jobbigaste med hunden är väl hans trots, då han får för sig att göra det vi har sagt är förbjudet. Hans bitande, som han dock blivit väldigt mycket bättre på, men som fortfarande är aktuellt som jag hoppas snart försvinner. Ibland, fast inte hans fel, då jag känner att jag inte kan fokusera på plugget, utan alltid måste umgås med honom.
Fördelarna med hunden är all kärlek återigen, att jag får ta ett ansvar, att han är så fantastisk på så många sätt och vis, att han sover så matte/husse kan göra det vi vill, lätt lärd och så vacker. Finns så mycket fördelar med honom för min sambos del i framtiden också!

Tänkte ni göra något speciellt med honom senare när han blir äldre? – ja. Planen är väl att sambon ska ha honom inom sitt yrke alternativt att han blir en patrullhund.

Hur länge har du haft din valp? – vi har haft honom sen den 24 mars, i hela 7 veckor imorgon.

Skulle ni vilja ha en till hund i framtiden eller känner ni att det räcker med en? – vi vill gärna ha en till hund i framtiden, antingen när Ginzo finns eller efter honom. Allt beror nog lite på, men både jag och sambon är hundmänniskor.

Vad är det för ras? – han är en belgisk vallhund – Malinois.

Hade du hund som barn? – nej. Däremot är jag uppvuxen med att farmor och farfar har haft hund, mormor och morfar, min moster med familj och så vidare. Alltid haft hund runt omkring mig.

Vad är det mest roligaste att ha hund? – nog allt jag har skrivit här ovanför. Att kunna ha en fantastisk hund som blir så ”glad” när han ser oss, myser gärna och roligt att lära honom saker. Det är extra roligt att låta andra få träffa honom och få se vilken otroligt fin hund vi har ♥

Vad är din favorit ras inom hundar? – jag har alltid velat ha en labrador. Dem är både otroligt fina och extra lydiga. Men det kan komma att ändra sig då jag har en annan ras just nu!

Ska du träna något speciellt då du valde en Malle? – planen är att träna upp honom till patrullhund för spår alternativt att min sambo ska ha honom inom sitt yrke.

 

Kommer ni bo kvar där ni bor nu? – oklart, både med stad och stugan. Just nu ser vi oss om ett annat boende och vi kommer då bo här i Örebro i två år till minst. Annars är väl planen att successivt flytta mot Stockholm igen.

Vad är planerna för framtiden? – planerna är att ta examen om två år och då är både jag och sambon intresserade utav att skaffa vårt första barn. Vi båda är inne på att ha två barn och flytta närmre våra föräldrar men fortfarande bo lite i utkanten och i ett hus/villa. Planer kan alltid ändras och framtiden är alltid osäker, men det är så vi planerar just nu. Förhoppningsvis skaffar jag mig ett toppen bra jobb efter examen och sambon har det jobb han alltid drömt om ♥

Vart ser du dig själv vara i livet om 5 år?  – det är då jag ska fylla 28 år gammal och förmodligen har jag två superfina och friska barn tillsammans med min sambo, vår hund Ginzo lever loppen där vi bor i en rymlig och fin villa/radhus och har ett fantastiskt jobb jag trivs väldigt bra på och det hoppas jag att min sambo också har.

Vad har ni för planer i sommar? – än så länge är inget direkt planerat utöver att jag har eventuellt två tentor jag behöver skriva i början av juni och sedan har sambon semester i juli. Vi kommer troligtvis vara mycket i Stockholm tillsammans med vår familj och säkert hitta på något roligt så som en roadtrip till en stad vi inte besökt eller liknande.

Hur ser ditt liv ut om 10 år? – rätt likt om 5 år måste jag få säga. Kanske att vi har en ny hund om 10 år, med eller utan Ginzo.

Hur har dina studier ändrats? – de ändras för varje termin och kurs. Det innehåller flera kurser under en termin och just nu är jag inne på sista kursen på termin 2 och vi håller på med det vi i framtiden kommer att arbeta med. Riktigt roligt men svårt!

Vad har du för planer efter studierna? Vill du stanna kvar i Örebro eller flytta tillbaka till Stockholm? – det beror helt på vår livssituation då. Trivs vi alla tre väldigt bra där vi bor om ca 2 år så kommer vi nog vilja stanna kvar ett litet tag till och bilda familj. Men troligen kommer vi båda att vilja söka oss tillbaka mot Stockholm när jag har tagit min examen.

Pluggar du till det du vill jobba med? – ja, det gör jag definitivt!

20181222_074310

Bästa film och bästa serien? – jag har alltid varit ett troget vampire diaries fan men jag är osäker just nu på vilken min absoluta favorit är då jag följer så många. Men the vampire diaries har alltid varit mig trogen i vått och torrt så ska inte göra dem besvikna!
Favorit film är nog helt klart ”a walk to remember” eller ”Gladiator”. Alltid varit två superbra och härliga filmer. Men är också ett Star Wars fan, så även svårt att välja där..

Vad är din sambos favorit serie? – Niclas favoritserie är just nu ”brooklyn nine-nine”.

Vad skulle vi hitta på om vi skulle umgås en dag? – det beror helt på vad för slags intressen du har och i vilken stad vi befinner oss i. Enklast att bryta isen på är genom en fika enligt mig, då man kan prata en massa och avnjuta en kopp kaffe och sedan efter bestämma ihop vad vi skulle vilja göra.

Vad är det första du tänker på när du vaknar? – vart är Ginzo,  vad är klockan och behöver Ginzo gå ut för att uträtta sina behov och så vidare.

Bästa modet? – finns inget, är jag rädd för. Jag älskar det jag trivs bra i helt enkelt.

Bästa klädaffär? – H&M och Lager 157. Dem har alltid bra kläder för en kort tjej som jag och det finns alltid bra tröjor och så vidare som inte är nödvändigtvis långa men mina bröst får plats.

Favorit märke i träningskläder? – har ingen speciell. Har ett märke på mina träningsbyxor som heter casuall eller något, men annars är allt köpt från H&M.

Mysbrallor eller jeans hemma? – båda två. Är jag helt ledig och inte behöver göra så mycket är det rätt skönt att ha ett par mjukisbyxor på mig, men tycker jag känner mig piggare och fräschare med ett par jeans på mig.

Kan du gå osminkad på stan? – absolut! Har inget problem att gå osminkad, vart jag än är.

Vad är din favorit frukost? – osäker faktiskt, jag äter lite olika för varje dag. Yoghurt är ju super gott men lätt att jag tröttnar på. Skulle nog vilja säga rostad smörgås med ägg på.

Vad har du alltid i väskan när du går hemifrån? – jag har alltid mina glasögon med mig, nödvändigaste korten så som bankomatkort, körkort och så vidare, extra tuggummin, bilnycklar/hemnycklar och huvudvärkstablett. Vatten är vanligt att jag tar med mig också.

21148047_483806565315799_5892979371047649280_n

11 reaktioner till “Svar på frågestunden

  1. Så roligt att ta del av, men nu blev jag nyfiken på vad Niclas jobbar med? ^^ Tror inte jag uppfattat det förut, tänkte eftersom han ev. skulle använda Ginzo i sitt yrke sen! Kram!

    Gilla

  2. Gud va kul med dina svar gumman 🙂 sv; Ja gud jag blev så glad 🙂 Älskar det, måste fynda fler alltså haha 😀 Ja du, inga marddrömmar ännu men skumma och knasiga haha 😛 Bättre det iallafall 🙂

    Gilla

  3. Vilka fina och bra svar☺ jag har också alltid velat ha hund men det passar inte pga jobb och bor långt från jobbet men när jag är pensionär dåååå! Kul att läsa alla frågor och svar om Ginzo☺

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s