astera1smoto_astera2_product_thumbnail (1)(bilder tagna från Google sökning: audiometer masen)

Idag tänkte jag bjuda på ett inlägg där jag vill förklara vad jag i princip kommer att göra i framtiden men också vad jag gör just nu på universitetet. Som många vet går jag en utbildning till att bli en Audionom och en Audionom håller på med hörseln. Vi mäter hörsel, otoskoperar (kontrollerar ifall det finns något ledningshinder, konduktiv nedsättning, i hörselgången) och vi rehabiliterar dessutom. Ett riktigt roligt jobb kan jag tänka mig och mycket att tänka kring nu då jag är så pass ny!

Så under hörselmätningarna sitter jag vid en audiometer och har en ”patient” (i dagens läge en kurskamrat) i audioboxen som jag skickar in signaler till via audiometern. Jag skickar in olika dB bland flera olika frekvenser för att få fram hörtröskeln för varje testöra. Är jag inte säker på värdet jag fått fram kan jag alltid maskera för att få fram säkra värden och mindre risk för överhörning (att signalen går till motsatt testöra).

Detta är vad jag håller på med just nu: luft- och benlednings mätningar på mina kurskamrater och det var det jag gjorde idag klockan 8:15-12:00. Inom kort kommer vi ha en praktisk examination för detta och än så länge känner jag mig säker på vad jag gör och tycker väldigt mycket om vad jag kommer hålla på med i framtiden.

Idag gick det väldigt fort för både mig och min kurskamrat jag hade parat ihop mig med. Vi lyckades bli klara vid 10:30 (inklusive rast) och satt då med ett datorprogram vi kommer bli examinerade via och hade datorer som patienter. Riktigt roligt samtidigt som man blir väldigt trött. Trött av att tänka på vad jag gör ständigt och trött av att i mer än 1 timme sitta i en ljudisolerad box med hör- och bentelefoner. Men attans så spännande det kommer att bli till hösten då jag äntligen får komma ut på praktik!

60078588_2130763593881707_6680287562629644288_n

Vad har jag gjort mer utöver hörselmätningar? Jo, jag har varit hemma i vanlig ordning tillsammans med min hund. Inte mått så jätte bra idag, då jag haft himla ont i huvudet och behövt ta två huvudvärkstabletter för att må bättre. Ginzo har varit rätt så lugn idag och låtit mig plugga till omtentan, men huvudvärken har satt stopp tyvärr. Men nu då jag känner mig bättre ska jag försöka innan det blir allt för sent sätta mig in i lite mer plugg. Ledig imorgon vilket även sambon är skönt nog och ser fram emot att min familj kommer på besök!

Hoppas ni haft en fantastisk torsdag idag! ♥

12 reaktioner till “Lite om Audionomyrket

 1. Kul att få veta mer om din utbildning och roligt att höra att du trivs, att du har valt rätt. Det kan ju vara svårt innan man börjar att verkligen veta.

  Gilla

 2. Spännande 😀

  Ja jag trivs bra. Men det är precis samma som för dig, jag saknar att ha min familj nära, men även mina vänner i Sverige. Sen har jag ju tidigare bott på Malta så jag saknar mina vänner där också 😛

  Gilla

 3. Tycker audionomyrket är så spännande och jag har suttit i en sån där hörselmätarbox otaliga gånger! Lika spännande varje gång haha! En läkare sa att jag har lite nedsatt hörsel på vänster öra medan en audionom sa att jag har bra hörsel på båda :p Kram och hoppas ni får en mysig helg nu och LYCKA TILL imorgon!!!

  Gilla

  1. Spännande att du har varit i en audiometer flera gånger utan att du har fått ett säkert resultat haha. Roligt att du har erfarenhet av vad jag kommer göra i framtiden, då hänger du med i vissa inlägg inom audionom 😉

   Gilla

  1. Ja, absolut. Än har jag bara gjort praktiskt/teoretisk inom universitets väggar, men ser fram emot hösten då vi kommer att göra praktiska arbeten också 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s