För cirka 2 veckor sedan utökade jag och sambon vår familj med en liten belgisk vallhund som inte många har missat. Både jag och sambon är praktiskt och teoretiskt lärda om hur uppfostran av en valp ska se ut, hur vi ska få den perfekta hunden. Men nu då vi går på valpkurs har vi fått information som är nytt för oss båda två. Tänkte dela med mig av lite information som säkert andra hundägare/hundälskare är intresserade utav!

56790789_2199730133453645_4118625645452328960_n

1. När valpar äter sitt egna bajs. Det är nog ingen skillnad från ras till ras, alla hundar äter någon gång sitt egna bajs. Vissa hundar gör det av rent nöje, vissa gör det utav överlevnads instinkt. Valpar är ett typiskt exempel. Valpar är för små för att kunna försvara sig och från då de var vilda så måste de äta upp sin avföring för att inte visa sin existens. Vi var så nyfikna på varför vår hundvalp ständigt attackerade sin avföring och nu när vi fått mer kunskap kan vi på rätt sätt avleda honom.

2. 1 dag = 12 dagar för en hund. Detta hade jag heller ingen aning om. Jag visste att hundars ålder inte matchar människors t.ex 2 månader = 2 år, 4 månader = 4 år och så vidare. Men jag visste faktiskt inte att en mänsklig dag är 12 dagar för en hund.

56711221_837149766629443_6506294851170992128_n

Idag är det dessutom tisdag och morgonen spenderades på en tonaudiometri föreläsning. Väldigt intressant och nu äntligen går vi in på det jag i framtiden ska arbeta med. Vid 12:00 åkte jag och Bex till sjukhuset där jag behandlas idag igen. Anledningen till att jag behandlades två gånger i rad är för att jag inte har möjlighet imorgon eller på torsdag. Väl hemma har jag umgåtts med min sambo och lilla Ginzo. Blivit många mysstunder och kisspauser tillsammans och haft en allmän lugn dag tillsammans.

56527856_393380578165305_159847868029468672_n

Idag lyder bloggutmaningen hos Sara Madeleine såhär: ”min favorit rätt är..

.. Lasagne! Det är så himla gott, speciellt med extra mycket bechamelsås. Det blir rätt sällan att vi gör lasagne hemma, men när den måltiden väl görs är jag riktigt lycklig.

Vad är er favoriträtt?

15 reaktioner till “Ny information

 1. Min favoriträtt är pizza men även lasagne är väldigt gott. Tyvärr är jag inte så bra på att laga det. Valpar har sina egenheter men ingen av våra hundar har ätit sin egen avföring men väl en hel del annat…

  Gilla

 2. Nej men guuud så söt!! :’D Min favoriträtt är himla svårt, älskar så mycket haha! Laxpasta med lime och honung är en stor favorit, så lätt och gott! Sen pappas Coeur de filet provencale, lite mer avancerad 😉 Houngstekt kyckling och risotto är verkligen supergott det också! Och tacos!! Kan inte välja asså haha :’D

  sv; Tusen tack fina du!! Åh ja det hade du gärna fått! Synd att jag nästan bor längst ner i Sverige haha, lite för långt 😉

  Gilla

 3. mm så gott
  ja men et visste ja det är lite mera hundår även kattår
  men det me bajset visste ja inte lät ju sådär =) men han e så himla söt

  Gilla

 4. Alltså herregud vad söt, blicken på den första bilden är så galet sött. Oj jag visste typ inget av de punkterna, så roligt att jag också fick lära mig lite. Kram vännen 🙂 ❤

  Gilla

 5. Det var nya lärdomar för mig också😊 Jag har inte tänkt på det där med bajset, för mina valpar åt inte bajs. Tidsuppfattningen har jag förstått är annorlunda än människans.

  Jag tycker jättemycket om lasagne😊 Dock vet jag inte vilken rätt jag ska utse till min favoriträtt. Jag är väldigt glad i mat, så det skulle bli en lista med favoriträtter!😆

  Gilla

 6. Har aldrig gått på valpkurs, men om jag skaffar en valp i framtiden så ska jag absolut göra det. Man kan lära sig så mycket!

  Jag vet att flera timmar för oss är flera dagar för hunden. Det märks så tydligt när man bara gått till affären och kommer hem och de beter sig som man varit borta i veckor, haha!

  Vi hade många hundar på förra hunddagiset som åt upp sin avföring, speciellt en av dem. Han gjorde det för att få i sig all näring som finns i det då han annars inte va jätteförtjust i mat.

  Får jag fråga varför ni valde en krävande ras (krävande menar jag fysiskt och mentalt) som den? De flesta väljer en liten ”familjehund”, haha. Ni slog på stort! Men så underbara är dem!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s