Hallå gänget! Idag nappar jag (och resten utav månaden förstås) på Sara Madeleines bloggutmaning och första utmaningen har rubriken första april – berätta om ett tillfälle när du lurat eller blivit lurad.

Jag måste börja med att säga att minnet är kort och jag kan för tillfället inte minnas att jag har lurat någon på den senaste tiden. Jag brukar heller inte bli lurad men idag ville jag luras genom att säga till min bästa vän att Ginzo sprungit iväg. Men det stoppade Niclas mig med, haha. Men kan berätta om en gång då jag gick i åttan eller nian då mina mentorer skrämde livet ur oss elever – med ett oförberett prov! Vi alla skruvade oss på det stolar vi satt på innan de började skratta, lade ned det tomma A4:a papperna och gjorde det vi skulle göra. Hemskt då, men rätt kul idag haha..56173300_419523365532777_4907936133607849984_n

Vår duktiga pojke! Han har varit moppsig emot oss efter valpkursen igår. Svansen högt upp i taket (en malinois ska gå väldigt stolt, men inte allt för hög svans) och varit trotsig. Efter att ha köpt oss 5 meters koppel och sambon har drillat ordentligt med honom så har han gått mycket finare i koppel och inomhus har han varit lugn. Nyss då vi var ute på rätt lång promenad för lillkillen gick han såhär fint i kopplet med oss. Stolt!

Annars har mina killar skjutsat runt mig idag. Först besökte vi alla tre Arken Zoo innan de lämnade mig på universitetet. Idag har vi tränat lite ensamhets övningar genom att han får sitta i buren själv medan jag och sambon sitter i framsätet. Han gnällde till några gånger, men han accepterade läget, lade sig ned och somnade. Så skönt! Innan vi alla tre for hem efter min föreläsning så åkte vi till sjukhuset för min behandling och väl hemma har vi övat på hantering från valpkursen igår. Just nu ligger han i Bia-bädden och myser medan sambon diskar och jag försöker plugga till tentan på fredag.55881679_323941901808093_2467044659524796416_n

Kvällen blir lugn. Sambon har varit och köpt nya popcorn med Werther’s smak och sedan ska vi hugga i lite choklad också. Lyx då vi inte lyxade till det under helgen.

Hoppas ni fått en bra start på veckan och får en fortsatt trevlig kväll! ♥

34 reaktioner till “Mopsig till lugn

 1. Men gud vilken liten sötnos, jag vill ha hund typ nu när jag ser dom där bilderna. Åh vad duktig han var som la sig fint där bak 🙂 ❤

  Gilla

 2. Härligt med Valpkurs, nyttigt för dom att träffa andra 😀

  Svar; När Alfons bet på allt och alla så försökte vi med lite ”byteshandel”.
  Lägg fram något som gör honom mer intresserad av det och uppmuntra honom till det andra istället.
  Den första perioden är jobbig med allt bitande med dessa syyyylvassa tänder…. Men det ger sig! Håll ut…. 😀

  Gilla

 3. SÅ HIMLA SÖT!!!
  Jag vill också ha en hund.

  Kul utmaning, ska spana in den 😀

  Jag har varit ganska duktig på att lura och pranka folk sedan jag var liten XD

  Gilla

 4. Men vad kul att det ändå börjar göra verkan med valpkursen, gången och det tänker jag främst på…i början är det mycket leka, sova, kissa som gäller och mat däremellan 😊. Bra också att ni tränar bur och bilåkning tidigt… minns min och väninnans första dagar med vår gemensamma vovve 🥰.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s