Godkväll alla fina! Idag har vi verkligen hunnit med mycket skoj för fina valpen. Dagen startades med att alla tre fick sova till sju på morgonen utan att behöva vakna på natten. Ingen olycka skedde och det kändes underbart att kliva ut med Ginzo med strålande solsken ute.

Dock varade det inte länge (det kom dock tillbaka runt 14:00 tiden) utan hagel och orkan blåst slog emot oss när vi tre gick på ordentlig promenad. Lillen tyckte det var besvärligt, men efterstund lugnade han ned sig och tillät oss föra han tryggt hemåt igen.

Vi tog en likadan ”långpromenad” med honom innan vi satte oss i bilen för att åka till valpkursen. Det gick bra, totalt var det åtta valpar (stora som små, vi var dock minst) och Ginzo var inte intresserad utav att hälsa. De var dessutom rätt påflugna att jag kunde förstå en 9 veckors valp.

Annars gick valpkursen bra. Jag och Niclas är väldigt nöjda med instruktören som hade bra svar på våra frågor och funderingar och satte ord på allt så vi valpägare förstod. Det var hantering som vi höll på med idag och fick en större förståelse för hur vi ska på ett enkelt sätt få han lugn. Efteråt åkte vi hemåt, arbetat med hemläxan och ordnat med bia-bädden för honom. Natten till idag kommer bli spännande, då han är mer rumsren och vi anser att nu efter en vecka slipper ha han mer instängd.

Nu har vi haft Ginzo hemma hos oss i en hel vecka. Han är rätt rumsren, gnäller till lite när han behöver uträtta sina behov och händer en olycka gör vi inte en stor sak av det. Bita på våra händer och föremål är verkligen det roligaste som finns, något vi i dagsläget får försöka hantera på bästa sätt tills att det klingar av. Han har blivit rätt tokig ibland, men med bestämd röst har han ändå sänkt svansen och förstått att vi bestämmer. Att umgås med hundar är inte något han än tyckt är intressant, människor är däremot väldigt intresserant vilket ändå är positiv. Kopplet går sådär men bilburen går så bra! Vi är väldigt nöjda, men nu är det dags att lära in alla kommandoord på riktigt och få han att verkligen förstå att vi bestämmer, inte han. Att ha gått på valpkuren har gjort susen kan jag lova!

8 reaktioner till “Valpkurs – hantering

  1. Lycka till på valpkursen fina du 🙂 så söt så dog sötdöden här, värsta döden man kan dö av ;D ❤ Du är lyckligt lottad å hälsa den lilla sötnosen från mina bebisar 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s