boy-who-harnessed-the-wind-the-2018-001-boy-up-high-ORIGINAL223685e244862b65d945353108ea4204054df177

Jag tittade nyss klart på en helt mäktig och underbar film som dessutom är gjord utifrån en sann historia. Det handlar om en kille  som bor i Malawi som lyckades rädda sin familj ifrån svält och alla från hans by. Familjen är fattiga men skrapar ihop sina pengar för att sina barn ska kunna gå i skolan. Regnet kommer ytterst sällan vilket gör att skörden inte växer och frodas och gör att tillslut blir det brist på mat. William, som det då handlar om, är väldigt intresserad utav energi och läste många böcker om hur han kunde hjälpa sin familj ifrån svält. När han tillslut blir betrodd får han äntligen bli den hjälte han förtjänar att vara!

williammaxresdefault

Här har vi William som lyckades med det ingen annan kunde göra. En galet bra film jag bara måste rekommendera som finns bland annat på Netflix.

 

15 reaktioner till “The boy who harnessed the wind

 1. Just det, recept på glutenfria brödet:
  25 g jäst, 3 dl vatten, 2 msk olja, 1 msk psyliumskal (husk) 1/2 dl laktosfri matlagningsgrädde, 1/2 tsk salt, 5 1/2 dl fin mix (Semper)

  1. smula ner jästen. 2. värm vatten och olja 37 grader och blanda sedan med jäst. 3. Blanda ner psyliumskal (husk) och låt svälla i 10 min. 4. tillsätt resten och blanda med visp. 5. Klicka ut med en sked på bakplåtspapper och låt jäsa i 45-60 min under plastfolie. 6. Grädda i 10-12 min 250 grader.

  Hoppas att det smakar. 😀 Kram

  Gilla

 2. Kul att du rekommenderar den, skulle kanske kika in de 🙂 SV: ja det var ju bra att jag fick det absolut mesta klart 🙂 känns bra! jo sen jag började på mitt nya jobb har min hud kaosat riktigt, aldrig haft problem innan med finnar/utslag men nu minsann, när jag snart fyller 24 😉 men nu ska jag snart bli av med det förhoppningsvis! Ja så kul att det gått så fort 😀 Snart är hunden hos er 😀
  Nä precis man behöver ju inte flytta för gott utan det är ju toppen att testa sig fram lite 🙂

  Gilla

 3. Älskar sanna historier!

  sv; Låter härligt, kämpa på 😀
  Menåh så spännande! Ska bli kul o få följa er o vovven 😀

  Gilla

 4. Spännande, ska spana in den 😀
  Jag förstår det! Älskar djur!

  Jo men av de som tävlade mot varandra så tycker jag det. Mina två favoriter i andra chansen var dock både Andreas och Anna och de fick ju tävla mot varandra 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s