Hörselvetenskap

Det är ju helt galet hur tiden går snabbt! I september började jag att plugga och igår fick jag sista resultatet bekräftat och jag var klar med hela höstterminen!!

Jag måste få säga att det har varit både roligt och kämpigt med den här kursen, samtidigt som jag har ändå varit nöjd över att det inte handlat om matematik, som första delkursen gjorde under höstterminen. Även den här delkursen jag avslutade igår handlade om 15 högskolepoäng och jag avslutade med bravur!

52702795_632267290557535_4670002603336138752_n

Delkursen handlade då om social- och hälsopolitik som bestod utav ett seminarium jag gjorde tillsammans med en arbetsterapeut. Det gick bra, vi diskuterade angående hur de äldre har det i samhället och så vidare. Högsta betyget var G vilket vi då fick.

Sedan var det mångkulturalism och genusperspektiv som ingick i kursen, men som vi inte fick betyg i. Uppgiften bestod utav att under jullovet läsa en bok och sedan sammanfatta varje kapitel (sju totalt) och sedan skriva en diskussions fråga. När jag hade lämnat in mitt arbete så skickade två personer i min ”grupp” sina arbeten som jag skulle sedan läsa igenom och skriva en kommentar om. Jag skulle dessutom svara på deras frågor och lägga in dokumentet igen. Där kunde man endast få deltagit, vilket jag då fick!

Vidare hade vi utvecklingspsykologiska teorier som var det första vi gjorde på den här delkursen. Det var ett seminarium jag hade tillsammans med tre av mina klasskamrater som gick ut på att läsa en bok/se filmen och sedan skriva enligt Freuds tankesätt. Vi hade livet efter dig och minns att jag bjöd hem min grupp och vi tittade tillsammans på filmen och färdigställde arbetet dagen efter. Gick riktigt bra! Fick även där högsta betyget som man kunde få där.

Andra saken vi gjorde på delkursen blev då tentan som var beteendevetenskapliga perspektiv. Det var en himla stor tenta på hela 7 poäng och den var svår att begripa. Det var då olika modeller av stress, psykiska kriser och traumatiska kriser, evolution och liknande. Första tenta tillfället fick jag 14 poäng av 32 vilket innebar att jag behövde göra om tentan den 2 februari i år. Igår fick jag tillbaka tentaresultatet och fick hela 28,5 av 32 poäng och resulterade i ett VG! Det är vad jag menar att jag slutade med bravur haha.

Och det sista vi gjorde innan vi ”avslutade” delkursen och gick in i nästa kurs och vårterminen var socialpsykologiska och samhällsvetenskapliga perspektiv. Det var en hemtenta jag hade hela 5 dagar på mig att färdigställa. Jag fick tillbaka resultatet för ca 2 veckor sedan och fick ett G på uppgiften och var ett helt poäng ifrån ett VG. Så nöjd!53050783_2009904002636706_6308707221475688448_n

Jag är tacksam att jag har börjat plugga igen. Det trodde jag verkligen inte för något år sedan bara. Jag har lärt mig så mycket, fått så fina vänner och jag är så nöjd över att till min mån växa i en annan stad! ♥

23 reaktioner till “Avslutad hösttermin

  1. Skönt att de är klart 🙂 grattis gumman 🙂 sv; Okej vad har du för mobil idag? 🙂 Ja men de låter bra det, man ska må bra och förkylningar går runt som fan just nu, även på mitt jobb 😦 Ja hahah man är groggy och seg, de är som att man inte funkar till 100% och en dag för lite för att återhämta sig 😦

    Gilla

  2. Det var inga dåliga betyg. Grattis! Vi har också sådär att man inte får direkt betyg utan det gäller att vi är närvarande vid varje seminarium. Det står G på den raden men det är väl för de måste skriv nåt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s