52287115_247268926204088_831437863856898048_n

Både i fredags och i söndags tillagade jag krabbelurer och i inlägget har jag fått många intressanta frågor om just vad krabbelurer är. Det till och med var en person som kommenterat att det heter dessutom skrabbelucker, men inget dök fram då jag Googlade på ordet och krabbelurer dök åter upp. Men jag tänkte då ge er receptet på krabbelurerna men också även skriva ut vad det ÄR för något!

Krabbelurer är en slags amerikansk pannkaka och smakar lite som sockerkaka. Super gott och väldigt populärt hos barn! ♥

Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl.
1,5 dl mjölk (helst röd!)
2 st ägg.
1,5 dl strösocker.
2 tsk vaniljsocker.
1 tsk bakpulver.
0,5 tsk salt.

Gör såhär:
1. Blanda ägg och strösocker pösigt.
2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör om.
3. Blanda i mjölk och vetemjöl i smeten och vispa runt.
4. Börja steka krabbelurerna i smör.

TIPS: som ni kan se på bilden så är det inte stora pannkakor vi talar om. Det är i ett mindre format och jag brukar helst använda en mini-stekpanna, men efter flytten beslutade jag mig för att slänga den. Så TIPSET är att skölj stekpannan med varmt vatten för att slippa få brända kanter.

17 reaktioner till “Krabbelurer recept

  1. Ja det är faktiskt gott 😀 har dock aldrig gjort det själv , hemma hos mig =) SV: går alltid upp 05 innan jobb, om jag har förmiddagsvecka. Det är tidigt men måste ju ;D man växer så av att göra sånt och ta kontakt med andra 🙂 så kul att ni klickade bra med!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s