51930025_603259523471144_4073770712114921472_n

Äntligen! Det är nog det ordet jag känner mest glädje över just nu. Äntligen har en läkare tittat ordentligt på mig och med medlidande ögon och ögon som visar att ”jag vill verkligen hjälpa dig” har gjort mig så oerhört glad!

Allt som ni vet började ju för 8 månader sedan då jag hade eksem (sen april faktiskt) som en dag eskalerade i juni när jag var på semester. De läkare jag träffat, både på Vårdcentral och en specialist, har diagnotiserat mig med säkert 100 olika saker och ingen har rätt någonsin. Jag har ”felbehandlats” flera gånger då många ser eksem och tror det ska behandlas, men så var det inte i mitt fall.

I januari besökte jag en vårdcentral där jag bor och fick mer än ordentlig hjälp. De både skickade ytterligare en remiss till sjukhuset plus att de mer än gärna ville behandla min infektion först än eksemet. Så jag gick 7 dagar på antibiotika och samtidigt smört in mig med betnovat i säkert fem-sex veckor. Det ser galet bra ut, i jämförelse med hur det någonsin har sett ut, men tyvärr inte helt bra ännu.

52876796_421436571933479_3472393840915120128_n

Väl hos specialist läkare för just hud så berättade dem för mig att jag behövdes behandlas mer. Det var som om en sten släppte ifrån mitt bröst och mina axlar då den här läkaren gjorde allt och frågade om allt för att hitta lösningen till mitt problem. Han ville verkligen hjälpa mig och det syntes verkligen på hela honom. Det var underbart att se! Det dem här läkarna nu vill göra är att:
– Behandla mina händer med en ännu starke kräm – dermovat.
– Samtidigt som jag fortsätter smörja in mina händer med cano derm.
– Och under tre dagar varje vecka nu under en längre period kommer jag att behöva gå på UVB-behandling – alltså ljusterapi – som ska göra mina händer bättre igen!

Det är helt galet underbart återigen och jag hoppas innerligt att detta nu ska hjälpa då mina händer ser fina ut! Mitt schema ser som så ut att för varje gång trappar jag upp med sekunder och i torsdags samt i fredags gjorde jag 10 och 20 sekunder. Spännande!

50811276_415887422489587_351430270156537856_n

Lite lätt rosa och skadade naglar och nagelbandet är sen länge borta på två utav naglarna – men utöver det så börjar det läka ihop fint och jag är så oerhört tacksam! Och det bästa med allt är att även fast att jag sköter min egen behandling själv – ja, det inkluderar ljusterapin – så kommer jag självklart på återsamtal eftersom att de ska lapptesta mig på min rygg. Se vad som kan orsaka problemet, vilket är ju galet underbart!! Precis den här behandlingen jag har velat ha länge. De tog dessutom en svampodling för att vara helt på den säkra sidan att det inte var det och som en person som hållt på med mycket svamp inom mitt yrke så vet jag skönt nog att det inte är det. Men återstår att se till nästa vecka då svaret har kommit!

jd

Jag måste dessutom skicka med en massa TACK till er alla som stöttat, både här på bloggen och ni som har stöttat mig i det verkliga livet så som mina vänner och familj. Jag är galet lyckligt lottad ♥

7 reaktioner till “Behandling nummer sju

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s