Lördag och jag har turen som har sambon hemma denna helg då han för det mesta jobbar varannan. Eftersom att han är trött efter en arbetsvecka och jag på grund av plugg och min fysiska hälsa har vi bara vilat och tagit det lugnt idag. Spelat flera sällskapsspel, tittat på skidåkarna och njutit av varandras sällskap. Precis tagit femte antibiotika tabletten och om en timme får jag återigen äta något och till kvällen blir det ungefär samma mat som igår och troligtvis blåbärsglass till efterrätt.50261743_2415033825192496_3515421239898275840_n

Hur är det mig rent fysiskt och psykiskt?

Som många utav er vet har jag haft stora problem med mina eksem som eskalerar ständigt och som gör att det försvårar min vardag. I april började detta och i juni så blommade det ut och jag har inte fått någon ordentlig vård sen dess. Ni kan läsa mer HÄR!

Just nu så mår jag rent fysiskt bra, jag ser att infektionen har bekämpats på bra tack vare antibiotikan. Jag diskuterade med en distriktssjuksköterska i tisdags och hon rådde mig använda kortison krämen samtidigt, vilket har gjort att eksemen har blivit bättre. Jag har inte lika ont längre, det ser inte lika fult ut och jag lever ständigt på cano derm som återfuktar och lägger sig som ett extra skydd om händerna.50933567_805199699872483_2912049506713337856_n

Och hur går det med min rädsla att svälja stora tabletter? Förvånansvärt bra! Som jag ständigt säger till mig själv: det sitter bara i huvudet. Jag lägger dem längst bak och tar hjälp av en god mangodryck att svälja ned och förstås går det bättre och bättre för var dag som går. Med betnovat krämen använder jag morgon och kväll framtill tisdag och då trappar jag ned till en gång och håller på så. Antibiotikan har jag bara två tabletter kvar av, så skönt!

Rent psykiskt så känner jag mig oerhört trött och jag kände att jag en dag inte skulle ut och köra bil då jag kände att reaktionsförmågan inte var den bästa. Jag har även försökt trycka bort känslan för att klara hemtentan jag lämnade in i fredags och nu då jag är klar så känner jag mig smått utmattad. Har igår och idag bara tagit det lugnt och blir troligtvis fortsatt lugn dag fram till tisdag så jag kommer att kunna vila upp mig skönt nog. Att känna sig yr och lite i en dimma kan också bero på min ångest tyvärr.49948901_2104240243221844_3099939319297605632_n (1)

6 reaktioner till “Måendet och stillsam dag

  1. Hoppas att du du kan bli bra. Det är inte konstigt om du är trött. Du har ju en inflammation i kroppen och jag antar även infektion eftersom du får antibiotika. Ta hand om dig och kräv inteför mycket av dig. Fantastiskt att du har klarat hemtentan. Kram!

    Gilla

  2. Så skönt att du och sambon får tillbringa tid tillsammans i helgen!😊 Förstår att exemet måste vara superjobbigt. Har en anhörig som plötsligt fick exem för några månader sen, och det blev bara värre och värre hela tiden. Det var först nyligen som en läkare listade ut att det berodde på en svampinfektion i huden. Så nu är rätt behandling inledd och det märks en bättring. Hoppas att du också blir bra snart!

    Gilla

  3. Skönt att det verkar hjälpa! Eksem är verkligen inte kul att behöva ha 😞 kortison har hjälpt bra för mig också, hoppas det går över helt för dig så småningom🙂!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s