49348557_2272056676178003_5317034414251704320_n

Som ni kanske läste i inlägget nedanför så besökte jag vårdcentralen igår, återigen för mina händer. Sen i april har jag haft hemska eksem som sedan eskalerat på grund utav att jag inte blir betrodd eller att de inte anser att det är så hemskt som jag säger eller som det ser ut. Jag har sen juni fått flera olika krämer jag ständigt testar och jag blir bra under en veckas tid innan det åter förvärras. Jag blir förstås väldigt ledsen och oerhört less på det här problemet och vill mer än gärna få bukt på problemet nu!

Igår ansåg jag att jag fick den hjälpen via vårdcentralen då jag först fick komma in till en distriktssköterska. Hon såg genast på mina händer att detta var allvarligt och hon hade även själv problem med eksem och gav mig både tips och råd vilket verkligen hjälpte! Hon ville förstås inte att jag skulle gå hem utan att få ordentlig hjälp och skickade mig vidare till en doktor som skulle titta närmare och ta det slutgiltiga beslutet.50754281_399261044179015_7816760102702022656_n

Väl inne hos doktorn fick jag berätta om hur länge jag haft dessa åkommor, vad jag tidigare arbetat med som kan ha orsakat det här och vad jag har tidigare behandlats med. Hon tyckte precis som jag och flera andra jag talat med att det var konstigt att jag inte fått mer hjälp och dessutom hjälp för mitt problem. De tidigare doktorerna/läkarna har bara sett eksem och tänkt att behandla mig för eksem – men de har helt glömt bort att se vad som kan vara problemet som orsakar att jag får tillbaka problemet gång på gång.

Jag har länge misstänkt att det möjligtvis kan vara någon infektion då det både har vätskat från såren och det är även svullet, rodnad och varmt. Precis de tecken som en infektion ger, men de jag har tidigare varit hos har inte trott mig. När jag den här dagen fick även komma till ett behandlingsrum för att doktorn skulle kunna ta en närmare titt på problemet och även gick ifrån två-tre gånger från rummet för att hämta två kollegor som skulle kunna hjälpa henne och för att hämta kameran så att hon kunde fotografera mina händer kändes så skönt! Jag kände mig om inte annat betrodd!!49864920_1136326153197508_8708662778145013760_n49435352_373836143017463_6351104063425216512_n

Behandlingen är att jag ska gå på antibiotika i 7 dagar för att sedan fortsätta med betnovat (kortison krämen jag tidigare hade under november-december). Antibiotikan ska göra så att jag får bukt med infektionen och sedan ska krämen kunna behandla mina eksem. När jag väl blivit fri ifrån de värsta eksemen sade distriktsjuksköterskan att jag skulle fortsätta behandla händerna med kortison, speciellt under vinterhalvåret, och så fort jag ser antydan till eksem ska jag genast börja smörja in med betnovat. På så sätt slipper jag gå till vårdcentralen för varje litet eksem samt att jag har allt så jag kan behandla mig själv hemma vilket är guld värt!

Min värsta fiende jag har är just vattnet och jag ska till största mån försöka att undvika att doppa händerna i vatten. Varenda gång jag nu måste tvätta händerna ska jag alltid smörja in händerna med mjukgörande kräm – cano derm. På så sätt lägger det sig som ett extra skyddande lager och jag som nu har väldigt tunn hud på grund av alla krämer jag behövt använda så är den min allra bästa vän.

Sammanfattningsvis så är jag en rätt lycklig tjej just nu som både fått professionell hjälp och det känns nu mer ljust än tidigare. Nu hoppas jag både på att antibiotikan och kortisonet hjälper så att jag slipper fira ett år med dessa eksem i april, haha!50229487_1148651838637424_1274909592404361216_n

22 reaktioner till “Frihetskänsla

 1. Så himla typiskt men vanligt att man inte blir betrodd eller får den hjälp man behöver. Ibland känns det som att läkaren inte orkar tänka och därför bara gissar och säger något. Skönt att du blev betrodd denna gången och att du fick en bra läkare. Hoppas det hjälper nu!:)

  Gilla

 2. Alltså jag blir så irriterad på dagens sjukvård, man går inte och ber om hjälp för skoj skull. Förstår inte varför man typ aldrig blir betrodd vad det än gäller, så fult gjort. Skönt iaf att du blev tagen på allvar och fick den hjälp du förtjänar att få. Håller tummarna att det hjälper nu 🙂

  Gilla

 3. Men fy då, hoppas verkligen att det går över – själv är jag trött på att mina händer blir torra på hösten/vintern 🥺.

  Det var mysigt med snön som kom igår, men i morses så hade allt regnat bort…får väl se om den kommer tillbaka eller inte. Så länge regnet inte fryser på och bildar isgator!

  Jag syr en del, stickar, virkar m.m. Måste bevara mitt MVG från syslöjden. Jag tycker det är väldigt kul och kommer in i perioder då det är extra kul.

  Hoppas du får en fortsatt finfin kväll.

  Gilla

 4. Så härligt att du fått rätt hjälp, tänk att det finns läkare där ute som tror på en ❤ det gör att man trots allt har en förhoppning på läkaryrket ❤

  Gilla

 5. Tråkigt att sjukvården verkar fungera så i allmänhet 😔 skulle ju bespara både tid och arbete för alla om man fick ordentlig hjälp från början… Tur att du blev tagen på allvar!

  Gilla

 6. Bra att de tog dig på allvar 🙂 sv; Nej inte natt 🙂 Men lätt man vänder på dygnet hahah 😉 Men nu får vi fler nätter, jag fick 8 på nästa period jag är så glad 🙂 Hoppas att föreläsningarna har gått bra 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s