Beskriv året med tre ord.
– Tuff.
– Spännande.
– Underbar.

Bästa köpet? – Då måste jag nog säga min älskade bil.

Har du träffat några nya personer i år? – absolut har jag det och fått många nya fina vänner ifrån universitetet bland annat.

Har något hänt som du önskar aldrig hände? – ja, jag önskar att det som hände mellan mig, min sambo och mina morföräldrar aldrig har hänt.

Har du gjort någonting under 2018 som du inte gjort förut? – ja, jag har börjat att plugga på ett universitet och flyttat till en helt ny stad tillsammans med min sambo.49056760_726035181115877_4358169685380825088_n

Bästa du gjort år 2018? – jag tror att sluta på jobbet i Stockholm som gjorde mig så nedstämd och börja plugga igen, kammar nog hem priset.

Ditt största misstag 2018? – att flytta in till mina morföräldrar i slutet av augusti. Jag skulle bara ha köpt/hyrt lägenhet direkt utan att ha blandat in dem.

Hur har du firat jul i år? – jag började att fira hemma hos mina föräldrar med familjen och i år hade vi förstås hela familjen samlade. Vi åt hemmagjord risgrynsgröt till frukost, fixade i ordning oss, jag bakade lite dessförinnan, umgicks med Jenny, körde julquiz jag ordnat själv, öppnade allas julklappar och vid 15:00 gick vi ned till min faster och firade där. Blev väldigt god julmat, julklappsöppning sent men som var oerhört skojig och hade det trevligt tillsammans!

Vilka datum från 2018 kommer du alltid att minnas? – den 3/9 då jag började på universitetet, hela juni månaden som gjorde att jag blev ”sjuk” i mina händer av eksem som fortfarande är skadade, den 7:e oktober då jag kom iväg från mina morföräldrar och tittade på stugan, 13:e oktober då vi skrev på papperna, 3/11 då jag för första gången flyttade för gott. Underbart! Jag kommer också alltid minnas allt bra ifrån år 2018 med mina familjemedlemmar! ♥

Har du skadat dig eller blivit allvarligt sjuk under året? – inte allvarligt sjuk, tack och lov, men skadad av mina eksem och även hårsäcksinflammation.

Vad gjorde du på din födelsedag i år? – i år var det en tråkig födelsedag, men något jag fick ta. Jag bodde ju iväg från min familj så att jag var i skolan och gjorde ett grupparbete och åt lunch ute på stan med gruppmedlemmarna och sedan hade jag ett litet mysig fika hos mina morföräldrar på kvällen. Inte mycket skedde tyvärr.20180912_192016

Vem fick dig att må bra? – de få släktingar som fint nog stöttar, min älskade familj och mina nyfunna och underbara vänner!

Har du förlorat någon vän i år eller någon annan? – jag har förlorat mina morföräldrar och ja, jag har slutat att umgås med två vänner jag umgicks mycket med i Stockholm.

Har du varit full år 2018? – Nix och planerar inte att bli det dem sista dagarna på år 2018.

Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med förra året? – nog mer ledsam, men svårt att kunna avgöra då jag är en väldigt glad tjej och ser för det mesta det positiva i allt.

Vad ser du fram emot år 2019? – jag ser fram emot att få klara hela vårterminen och att hela höstterminen går bra. Jag ser fram emot att under mars månad äntligen få skaffa oss vår älskade hund som är så omtalad (men än är det inte helt bestämt!), jag hoppas att jag blir helt frisk och jag hoppas innerligt på ett underbart kommande år med spännande och härliga saker för mig och min älskling samt familj.102998750-56a7a40e5f9b58b7d0ec59e9
(Bild tagen ifrån den här sidan)

Vad kommer du att sakna från år 2018? – inget tror jag. Jag ser fram emot att lägga det mesta bakom mig, bli helt frisk från mina eksem och att jag fortsätter med allt bra i 2019 också.

Vad önskar du att du gjort mer? – Hm.. Jag vet faktiskt inte. Finns nog inget jag skulle kunna ha gjort mer egentligen.

Vad spenderade du mest pengar på? – på kläder skulle jag tro och på senare tid min bil.

Vart reste du under året? – jag har varit på Öland för första gången under maj månad, jag var för första gången på Mallorca i en hel vecka tillsammans med min sambo och sedan åkte jag, sambon och mina föräldrar till Danmark som jag besökt många gånger sedan jag var liten. Många bra resor!48944735_213999782814114_8045983031275552768_n

Vilka ser du som de största händelserna under år 2018? – att flytta till en helt ny stad plus att börja plugga igen. Det är för mig oerhört stort!

Tror du nästa år kommer att bli lika bra? – ja, det hoppas jag innerligt på om inte bättre!

Och till sist, vad är dina planer för 2019? – fortsätta plugga under hela året med litet uppehåll under sommaren, jag kommer ha fullt upp med min ung hund som vi förhoppningsvis har och få i ordning allt i stugan. Det är fortfarande flyttkartonger osv kvar i vår stuga som bör fixas i ordning och in till boden samt att vi skulle behöva införskaffa oss fler möbler. Jag hoppas också på mycket familjekontakt, umgås mycket med mina älskade vänner och hitta på en massa roligt tillsammans med min sambo!

19 reaktioner till “Årsresumé i frågor

 1. Vilket händelserikt år du har haft! Det verkar ha varit ett riktigt lyft att sluta på jobbet och börja plugga!😊
  Hoppas att ditt 2019 blir minst lika bra!😊❤

  Gilla

 2. Så roligt att ta del av detta i frågor! Vet inte om du delat det på bloggen om vad som händer, men hoppas att allt löser sig med dina morföräldrar. ❤

  Gilla

 3. Sååå härligt inlägg, känns som ett bra år om man summerar alla punkterna 😊. Kanske skulle man göra nått liknande – alla highlights från 2018!

  Åh, då får man hoppas på att du fyndar en massa imorgon då – jag funderar faktiskt på att göra en second hand-tur, kanske hittar man något i alla fall 😋.

  Hoppas du får ett fint slut på denna fredag 🥰

  Gilla

 4. Ja ett himla spännande år i och med studier och flytten 😀 Hoppas dock det kommer ordna sig mellan er och morföräldrarna 🙂 Fortf ingen kontakt? SV: jo jag var på mberg och sen lite inne i stan 🙂 förstår det, så härligt att se julaftonen genom barnens ögon 🙂
  Det är ju inte säkert att H får vara hemma för det 🙂 hans jobb är ju enligt schema såklart men förhoppningsvis kan folk vara snälla 😀 det är ju ett speciellt yrke såklart så jag förstår ju att det är svårt men bra om man kan ge det till familjer som har småbarn 🙂
  Vi ska träffa ett par vänner som vanligt, min bästa vän har ju dessutom fått sin bebis så det blir lugnt, men så mysigt! God mat och spel är tanken.. Själv? 🙂

  Gilla

 5. Roligt att få ta del av din årsresumé! Tack för att du delar med dig.

  Svar: Ja, att besöka Jul på Liseberg är verkligen mysigt, speciellt om man har en kär person att hålla i hand. 🙂

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s