I torsdags så hade jag föreläsning mellan 10:15-12:00. Efter föreläsningen stannade jag kvar på universitetet för att plugga inför tentan om två veckor. Vid tre var jag hemma och tog det lugnt hemma i sängen tills att ett häftigt surrande uppkom. Jag försökte smått slå undan det irriterande ljudet och insåg till min fasa att det var en 10 cm stor geting. Galet stor geting & jag for upp med kaffet sprutande från alla håll & in i bilen. Satt där i ca 45-50 minuter, tills sambon kom hem och fångade in min fobi och min allergi. Hur galet är det inte att det finns en geting levande den 29 november?! Annars vart det en fortsatt lugn kväll tillsammans med sambon.

I fredags var både jag och Niclas lediga och Niclas tog sig en rejäl sovmorgon medan jag pluggande och njöt av serier. Vi tog det rätt lugnt under hela förmiddagen och fram till 14:00 innan vi började fixa lite i stugan. Vid 16:00 åkte vi in till Örebro central för att hämta upp min kära kusin Theodor som varit här under helgen. Tillsammans köpte vi en madrass och massa mat och dryck innan vi åkte hemåt mot oss för att fortsätta kvällen hos oss. Åt tacos med sojafärs då kussefinen är vegeterian och tittade på idol och mös.

Igår så åkte jag och Theodor in till stan. Trotts att vi båda är rätt uppvuxna här har han heller inte besökt självaste Örebro då vi varit hos våra far- och morföräldrar och därför tog vi oss in till staden. Tittade på slottet, såg oss runt på självaste stan och tog oss en chai i kylan. Riktigt mysigt! Sambon kom inte hem fören vid 21:00 och dessförinnan har vi fått en julgran utav våra hyresgäster som jag och min kusin pyntade fint till sambons ära. Han blev faktiskt glatt överraskad men dock vart den lite sned och lite särbehandlad, men så fin!!

Idag var det första advent och självklart har vi firat det med lite tända ljus, fika och allmänt mys. Blev att börja dagen med att åka till svampen tillsammans med min kära kusin. Dock var det inget att se eftersom att det både regnade och var tät dimma. Så att det var då ingen vidare med utkikstornet. Däremot fick jag visa där jag förut bodde och hade det trevligt trotts det. När N väl kom hem blev det att mysa framför 8 mile, spelat både GW och vem vet mest spelet och bara tagit det lugnt. Nu blir det Sune i fjällen och första natten utan kräm. Så mysigt!

30 reaktioner till “Starten på juletiden

 1. Vilken fin helg med kusinen! Bortsett från getingen alltså, men allting kanske kändes extra mysigt efteråt? Så otäckt med en stor geting i november! Den skulle jag inte gärna ha velat tampas med själv.

  Gilla

 2. Sjukt med geting i november!! Låter mys att umgås med sin kusin 😀
  En av mina kollegor pluggar också till audionom i Örebro, superkul när han sa det för då tänkte jag direkt på dig! 😀

  Gilla

 3. Va finns det ens getingar nu? Gud dom är verkligen läskiga djur så förstår att du blev rädd med tanke på fobin och att du är allergisk. Vilken underbar helg du har haft 🙂

  Gilla

 4. Det var en stor veps. Det er godt at din sambo fanget den. Jeg liker heller ikke sånne. Er ikke allergisk, men ingen liker å bli stukket. Fine julebilder. Ha en god dag .)

  Gilla

 5. Mys med jultider! Har ingen julkänsla alls här 😛
  Och läskigt med getingen XD hahaha jag tycker att de där stora är skitläskiga, har allaitd massor av dem vid vår sommarstuga

  Gilla

 6. Märkligt med getingen såhär sent på året, men 10 cm tror jag blev lite knas där va 😉 Tur ni kunde fånga in den iallafall.. Visst är det skönt med föreläsning/seminarie 10.15-12? Jag älskar den tiden … det är inte så tidigt på morgonen och man har massa tid efteråt att sitta och plugga… Vi har också tentaplugg just nu, vi har hemtenta i studiegrupp så mkt av tiden går åt till att skriva på den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s